bambi

Gjorde två aborter för att hon väntade döttrar
Usch, det gör ont i hjärtat när jag läser om en kvinna i Eskilstuna som gjorde två aborter för att hon väntade tjejer. Hon ville ha en son. Både foster var friska. 

Jag kan knappt få fram ord för att skriva detta inlägg. Jag förstår inte hur man kan abortera ett foster pga dess kön här i sverige... Är det därför man skaffar barn så ska man inte ha några barn. Det är hemskt att man lägger så mycket värde i könet på barnet.

Men det finns inte så mycket man kan göra åt en sån sak i sverige när vi har fri abort och rätt att få veta all information som finns om vårt foster. Jag är absolut inte mot fri abort, men när det används så här så är det förskräckligt.
#1 - Anna

Artikeln fick mig att gråta, jag älskar barn... men kan inte få egna...

#2 - sivan

Jag hittar lite konstiga saker i artikeln.

Hur kunde hon vara gravid efter en månad och inte bara det, hon var så pass på väg med den graviditeten så att hon kunde få ett ultraljud för att fastställa fostrets kön. Det kan man inte, det är bara så. Även om hon haft ägglossning dagen efter aborten så är fostret efter en månad för litet för att ta reda på sådana saker. Sedan när dom skriver att Socialstyrelsen undersöker fallet. Hur gör dom då? Får dom verkligen sitta och undersöka hennes journaler och göra en utredning på det? Men förutom eventuella viktiga sakfel i artikeln så i princip tycker jag detta är lika upprörande som alla andra tycker. Men det lär vara svårt att förebygga sådant här.

#3 - Lena

Nej det känns bara fel. Vilket kön barnet har spelar väl ingen roll. Självklart vill man kanske helst ha barn av olika kön men får man inte det så spelar det ingen som helst roll. När min brors fru väntade deras fjärde barn så ville de helst att det skulle vara en tjej eftersom de hade tre killar redan, men det var en kille och de älskar honom lika mycket för det. Aldrig att de skulle komma på tanken att ta reda på kön och göra abort om det var "fel" kön.

#4 - Ida ♥

nej men fy vad hemskt! jag ryser i hela kroppen, speciellt efter jag läst annas kommentar. Det gör så ont i mig nu... fy fy fy !!!

#5 - Caroline

Gud vad hemskt.

Jag orkar inte ens börja skriva om det där, känns för mycket i hjärtat.

#6 - Zebran

Moralpanik är vad detta är. Hur kan folk acceptera att folk aborterar barn med ex downs syndrom mer LÅNGT in på graviditeten än ett 4-5 veckors foster? Fri abort innebär just att ingen ska ifrågasätta varför man gör abort, och hon gör ju det innan vecka 13. Hellre ett önskat barn till här i världen än ett oönskat. Skulle nog ha gjort likadant, då jag inte känner för att få söner. Finns däremot kliniker som väljer bort de embryona så man slipper gå igenom abortprocessen (vilket inte är så bra för kroppen/psyket ändå)

#7 - Göran H

.... och här har du förspelet till hela händelsen, detta "glömde" aftonbladet att berätta....



http://surabloggen.wordpress.com/2008/10/24/hotade-lakaren/



/Göran