bambi

Han överlevde även fast han sov på mage hela natten!

Igår kväll så satt vi i soffan en stund tillsammans innan Zack skulle lägga sig. Sen vid 21.30 så gick vi bara in och la honom ner i sängen, han var vaken men sa inte ett pip.

Sen när jag går in och kollar till honom 10-15 minuter senare så ligger han på mage och sover! Det brukar han inte göra så jag blev lite nervös (och var ju förstås tvungen att se om han andades). Jag funderade flera gånger på att vända på honom... men han är nog stor nog att sova på mage nu. Var det inte så att dom kunde sova på mage när dom hade lärt sig att vända på sig? Han dog i allafall inte bara för att han sov på mage... men man blir ju lite nervös efter all skrämselpropaganda om att dom inte ska sova på mage.
#1 - Snorkfröken.

Bebisar tycker om att sova på mage. Båda mina barn sov på mage sen de var nyfödda, det gick inte att få dem att somna på annat sätt. Fast det redan då var "farligt" att låta dem sova så.

När jag var nyfödd var det tvärtom, då skulle man inte lägga bebisen på rygg utan på mage.







#2 - Agnieszka

ja man blir ju lite rädd när det är första natten, men så länge han kan vända på sig och lyfta huvudet så är det ju ingen fara!

kramar

#3 - Lairama

Jag har fem barn. När den äldsta föddes för sjutton år sedan fick bebisarna inte under några som helst omständigheter sova på rygg. Då skulle de kräkas och kvävas direkt. Under årens lopp har detta ändrats och när jag fick min bebis för ett år sedan MÅSTE de ligga på rygg för annars dör de på en gång.

Jag tror på att bebisarna ska ligga så som de trivs bäst. Mina har överlevt iallafall trots mag-, sid- och ryggläge.

#4 - Kristin

Hej!

Jag har ju följt din blogg länge, sen långt innan du blev gravid med Zack och jag går ofta in flera ggr om dagen och läser. :)



I morse fick jag mitt livs chock när jag gjorde ett grav.test och det visade sig att jag är gravid. Vi är jätteglada men chockade. Jag har ju knappt ett år kvar på min lärarutbildning.



Jag skulle gärna vilja ha tips och råd av dig hur och vad du gjorde i börja av din graviditet när du fick veta det. Jag ska till BM på måndag.



Maila mig gärna på snowsee@hotmail.com



Kram

Kristin

#5 - Kikki

Paulina sover nästan jämt på mage, hon vänder alltid på sig innan hon somnar, fast hon sover ju fortfarande i våran säng, hon sover faktiskt bäst på mage som det verkar :)

Men första gången var jag också görorolig som Du, men som Du säger så är dem ju så stora nu så skulle dem känna obehag så säger dem till eller vänder tillbaka sig själv :)

#6 - Jempajenny

Agnes sov också på mage och har så gjort ett tag. Men vi märkte tidigt att hon föredrog magläget och köpte ett andningslarm. Börjar dock fundera på att plocka bort det nu eftersom det larmade härom natten...



I vilket fall som helst pratade jag med min BVC-sköterska om det och hon sa att nu när bebisarna är "så stora" och de rullar runt själv, så behöver man inte vara så orolig...



Grattis till Zack på 5-månadersdagen! Hoppas att sprutan inte är alltför läskig...



Jenny och Agnes