bambi

Hemmafru, moi??
Innan plutten tittade ut så tänkte jag "Hur ska jag klara av att vara hemma? Jag älskar migg jobb, jag kommer aldrig vilja gå hemma hela dagarna." Nu 5 månader senare så känner jag att jag skulle kunna vara hemma hur länge som helst.

Är jag hemmafru-typen? Jag vet inte. Jag tycker om att baka, brodera och ha fint hemma. Är inte det kriterierna?

Men jag har alltid tyckt att det är viktigt att jobba, har aldrig varit arbetslös och har alltid jobbat samtidigt som jag pluggade. Har även haft extra jobb när jag har jobbat heltid som lärare. Jag tycker om att ha mycket att göra. Men jag har märkt att man har mycket att göra här hemma också. Man blir aldrig klar med att inreda sitt hem, man har alltid nya recept att testa..osv. Det är nog därför jag inte tycker att det är så tråkigt som jag trodde att det skulle vara.

Men ni som följer bloggen vet att detta med jämnställdhet är en viktig fråga enligt min åsikt. Vi kör med varannan-gång-metoden, dammsuger och lagar mat varannan gång, mer jämnställt kan det väl inte bli? Jo, det kan det nog. Det är fortfarande små grejer som är svårt att komma ifrån. Sambon säger t.ex. att han inte ser att det står grejer på golvet i hallen. Hur kan han inte se det?? Har han blivit blind, undrar jag? Nej, det är väl snarare så att han tänker annorlunda och uppmärksammar inte samma saker som jag (eftersom han inte har lärt sig att uppmärksamma samma saker som jag).

Så detta med att tänka annorlunda och uppmärksamma olika saker gör att vi inte är lika och gör inte likadant. Och det är väldigt svårt att komma ifrån. Ska han lära om sig? Ska jag? Ska vi nöja oss med att vi försöker vara så jämlika som möjligt? Ja, jag vet inte...

På tal om hemmafruar så längtar jag tills imorgon och ett nytt avsnitt av Desperate Housewives! :)
#1 - Wojtan

Hej



Det där med att inte se känner jag igen. Raffa ser knappt det som står rakt framför honom!

Brukar be honom att dra upp rullgardinerna han har framför ögonen.

Nu tar jag en lite paus och ska gotta mig i Thailand. Ska försöka blogga därifrån så gott det går. Återkommer till din blogg nör jag är tillbaka!



Kram Åsa

#2 - Duracellmamman

Oj så väl jag känner igen det här!



Önskar dig en härlig ny vecka!



Kramis!

#3 - Nina

ja det var inte alls farligt faktiskt! Går man på götgatan kan du ju räkna med kanske 1500 utan barnvakt. så det var ett kanonpris! Synd att det inte finns fler som har samma nisch, eller att de öppnade fler inom samma företag. Visste inte ens om att det fanns förrän du skrev om det.

#4 - Jenny

För mig handlar inte jämställdhet om att göra exakt samma saker utan att vi delar på det arbete som finns. Vi är bra på och intresserade av olika saker, och så länge vi trivs med det och känner att vi gör en lika stor del av det vardagliga tycker jag att vi har det jämlikt. Jag skulle till exempel aldrig få för mig att "mecka" med bilen för jag tycker att det verkar så oerhört tråkigt, för att ta ett typiskt exempel. Om inte min man heller varit intresserad av att fixa såna saker själv hade vi ju helt enkelt fått lämna in bilen på verkstad. Jag måste inte göra det bara för att, liksom. Ofta handlar ju icke-kunskapen om ett ointresse, det mesta kan man ju lära sig om man bara vill. Jämlikheten måste inte dras till sin spets hela tiden i strävan efter att uppnå den. Vi är inte helt lika och kan inte tänka eller göra allt lika, varken som man eller kvinna eller som olika individer. Och det är ju skönt tycker jag. Så länge båda känner sig nöjda tycker jag att man har kommit långt.

#5 - Affe

Jenny, jag håller verkligen med om att jämställdhet inte handlar om att könen ska bli likadana. Men sedan undrar jag vad du menar med att dela det arbete som finns? Av alla pa rjag känner är det tjejen som minst "tål" att se dammråttor på golvet. Kan det inte vara så att man får jämka när det är dags att städa?

#6 - Jenny

Nej inte här hemma iallafall. Det är främst min man som städar (dammsuger, badrummen etc) medan jag plockar. Jag hatar när det ligger grejer överallt medan han inte tål när det inte är rent. Jag avskyr att städa badrum, han tycker att det är helt OK. Matlagningen står främst jag för eftersom jag tycker att det är roligt. Jag menar helt enkelt att vi inte blir mer jämlika för att vi delar exakt lika på alla typer av uppgifter, utan gör det som vi tycker är roligare/mindre tråkigt/är bättre på. Har eg inget med könen att göra tycker jag. Det handlar om att fördela arbetet, inte millimeterrättvisa.

#7 - catya

jag måste fråga dig, (jag har försig aldrig läst din blogg) men hur kommer det sig att du har gått från att smöra för engla till att kaste skit?

#8 - ♥ ♥ ♥ bambi ♥ ♥ ♥

catya: Jag vet vart du har fått att jag har smörat för Engla? Jag tröttnade på hennes blogg för länge sen, skrev ett inlägg om det för flera månader sen (i gamla bloggen). Jag går oftast in på hennes blogg bara om Bloggtipsarna eller Bloggkommentatorerna skrivit nåt om henne.

#9 - Apse

Boken sprider feministiska myter. Bl.a att kvinnor gör 75 % av hemarbetet eller att män inte vill ta ut föräldraledighet. Det är inte sant. Läs här:

http://www.dn.se/nyheter/politik/kvinnor-hindrar-pappaledighet-1.640699