bambi

Matkontot

Jag och älsklingen undrade lite vart alla våra pengar har tagit vägen denna månad. Vi gick igenom kontot och insåg att vi hade gjort av med nästan 8000 kr. denna månad på mat. Denna inkluderar förstås allt som handlas på ICA och uteluncher och fika och sånt. Sen får ni tänka på att det är lite dyrare med mat här i Stockholms innerstad... förut när jag bodde i byhålan så kunde jag klara mig på ca 2000 kr/månaden när jag bodde ensam.

Ganska mycket pengar tycker vi och vi tror att det finns en hel del pengar att spara. Så första steget mot billigare matkonto är att planera en veckomatsedel. För när man går och handlar varje dag (som vi oftast gör) så blir det en massa extra grejer som godis, läsk, tidningar, mm. Så vi ska börja storhandla en gång i veckan, allt som vi behöver för hela veckan.

Sen så när man planerar en veckomatsedel så är risken mycket mindre att man inte kommer på vad man ska äta till middag.. och i sista minuten köper pizza eller kina-mat. Vi tänkte också att man kan planera in att äta soppa en kväll i veckan (billig mat) och så kan man testa en ny maträtt en kväll i veckan. Det låter väl bra? Detta ska fixas i helgen i allafall!

Sen får man hoppas på att Free food lönar sig så kanske man får nåt presentkort på ICA eller nåt...
#1 - Jennie

Oj!Ja det var mycket. Vårt mat/icakonto ligger på 3500:- i månaden.

#2 - Anonym

Hej!



Det låter verligen mycket, så det där med matsedel är nog en klok plan. Handla mat i stan måste ju vara dyrt. Tänkt så många OM plagg du kan få genom att sanera matköpen...

#3 - Lena

Oj det var dyrt matkonto. Vi har börjat försöka planera veckomatsedel, men vissa dagar orkar man inte som idag då jag var sjukt sugen på kina istället. Men man handlar definitivt färre gånger i veckan nu.

#4 - Ida ♥

den idén snor jag! :)

#5 - Milla

Man har ju alltid ont om pengar i februari månad av någon anledning. Matsedel försöker vi köra med är hemma, men ibland blir man ju bara tok-sugen på något och struntar i den.

#6 - emma

ja att handla mat i stockholm är inte billigt. vi kämpar verkligen för att få ner våran matkostnad. man sparar mycket på att planera ordentligt och storhandla i alla fall =)

#7 - Jacks mamma

Oj, det var mycket! Vårt matkonto ligger på ca 3000-3500/ mån och då storhandlar vi 1g/varannan månad...

#8 - Noretstar

Hej!

Vårt matkonto ligger på 3000-3500 i månaden (det är iof inte bara mat, utan allt vi köper på ICA, typ blöjor och tvättlappar till lilleman, tandkräm osv). Jag brukar skriva matsedel för 5 veckor och sen storhandlar vi 1 gång i veckan. Förut gick det åt mycket mer pengar.

#9 - Malla

Hej, jag trillade in här :) vi har också haft ett enormt matkonto förr men började då med mer storhandling och det lönar sig verkligen! Ibalnd så slackar man dock en del och småhandlar, men vi försöker hålla det till en gång i veckan. Soppa är riktigt gott och ENORMT underskattat och speciellt gott nu på vintern så det försöker jag också få in :) Vad gäller ny mat så var vi ett gäng på jobbet som var less på allt man åt så vi la ca 3 recept var med enkla gärna nyttiga och billiga som vi bytte med varann - så det är ett tips. Ha det gott /Malla

#10 - Micaela

Kanon! Vi spar en hel del pengar på att åka och veckohandla och planera en veckomeny - och då passar vi på att åka till större matvaruhus som Willy's, Coop och ICA Market. Vi handlar väl för en 1000 :- i veckan, vilket fortfarande är mkt - men å andra sidan så försöker vi köpa mer färska varor, ekologiskt osv, vilket gör att det kostar mer.