bambi

Min tolkning av titeln på min blogg

Mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls...

Alla Kent-fans känner nog igen raden, den är nämligen från deras underbara låt 747. Hela texten är jättefin, men just den raden brukar få mig att tänka till så därför valde jag den.


För mig så betyder just den raden att i dagens samhälle med allt gummi, glas & metall (att samhället är så fejk och hårt på nåt vis) så försvinner alla små och stora mirakel och betyder inget alls... eftersom alla är så upptagna med sitt (och sina status prylar, jag tolkar glas & metall lite som "snygga bilar" och andra statusprylar...).


Att folk inte riktigt ser alla mirakel i sina liv. Att dom faktiskt har det väldigt bra. Och det är ju synd... att man egentligen inte stannar upp och är glad för alla små mirakel. Istället så är samhället så fokuserat på att man ska vara hård och tuff och ta sig nånstans, man måste ha det bästa jobbet, finaste hemmet, snyggaste bilen.. osv... och man jagar efter detta och blir aldrig riktigt nöjd... och ser inte det man faktiskt har...


Men detta är bara min tolkning av denna lilla rad i Kents underbara låt  :)

#1 - liv

jag tycker din tolkning är lik vad jag tänker om den. är ett stort kent fan, och just den raden har jag med funderat mkt på, precis som mkt annat i deras låtar, men jag tänker nog ungeför som du gällandes denna..

;) kolla gärna in min blogg...

#2 - Vanilla

Jag gillar också den textraden otroligt mycket! Och jag tror som du, att det är en slags kritik mot samhället. Men Kents texter kan vara väldigt kluriga ibland! :-)

#3 - nina

Å så klokt

#4 - anna svenssonliv

åh tack för info. jag klurade en del men nu när du beskriver det så är det ju uppenbart. mkt klokt av dig. klok som en bok! jag gillar kent, men har inte klurat nåt på texterna. är winnerbäckare jag.

#5 - elin

hej, ramlade förbi via famileliv. är inget egentligt kent-fan men textraden låter för mig som en metafor för en bilolycka & att livets mirakel är skört.

hoppas att jag inte sabbade något för dig nu.

#6 - Bastardo

Shit, det här var intressant! Gillar din tolkning. Elin har ju naturligtvis rätt i att det är en bilolycka han skriver om ent sakligt. Livet är skört. Vi hamnar i skuggan av teknologin. Kanske.



Min tolkning är att låten handlar om livet som rusar förbi, och att ingen ungår döden som närmar sig för varje meter. Inget mirakel undgår den slutliga crashen.

#7 - Anna

har inte tänkt på den texten men har ju hört låten nån gång. har länge undrat vad din bloggtitel stått för :) men nu fick jag veta då! :)

#8 - Tova

jag tolkar den raden som att planet (747) kraschar och trots deras starka kärlek (kärleken är miraklet) så kommer dom.. ja, dö. x_x



Men din tolking var betydligt mer optimistisk :P

#9 - Malin

Gillar Kent, men har inte hört låten... Det var en fin och tänkvärd tolkning du hade! :)

#10 - emelie

kolla bloggen om du har lust o lämmna gärna en kommentar om du är snäll :D



hade bäst



ååå gör du gratis designer till blogg.se snälla sej att du gör det för din design är helt underbar!

#11 - emelie

kolla bloggen om du har lust o lämmna gärna en kommentar om du är snäll :D



hade bäst



ååå gör du gratis designer till blogg.se snälla sej att du gör det för din design är helt underbar!

#12 - Helena

Okej tack!<33

#13 - Anonym

Jag tänkte först Provrörsbefruktning.. förstattman skydda sig och sen gick detinteutan lite glasrör(provrör) och metall allt sterilt matrial..