bambi

Mycket mycket ledsen
Det har uppstått en konstig tradition här hemma. På kvällarna så somnar Zack helt själv i sin säng, vi kan lägga ner honom i vaket tillstånd och han säger inte ett pip. Men på dagarna när han ska sova middag då är sängen det värsta som finns! Även fast han har gäspat och gnuggat sig i ögonen i en kvart så vrålskriker han när vi ska lägga ner honom. Jag förstår ingenting? Varför är det så hemskt att sova på dagen? Det är ju det bästa som finns!

Detta scenario utspelar sig kanske 6 av 10 gånger när han ska sova middag. Som nyss. Nu har han äntligen somnat. Men vi har lagt honom ner i hans säng kanske 5-6 gånger, vrålskrik varenda gång. Sen när man tar upp honom så gnuggar han sig i ögonen så att dom blir alldeles röda. Så till slut gav vi upp och lät honom gråta i sin säng, han var ju dödstrött så han orkade ju inte gråta länge. Men det känns ju så hemskt att göra så!

Varför vill han inte somna på dagarna när det går så bra på kvällarna? Han har aldrig några problem heller att sova i vagnen eller bilen. Det är bara här hemma som han håller på så här. Och han har en ny blöja och har ammat för en timme sen. Men det känns som om han hamnar i en ond cirkel att han blir ledsen och gnällig för att han är trött och då är det svårt att somna eftersom han är så ledsen. Men jag vet inte. Några tips?

Vi kör ju inte samma "ritual" på dagarna när han ska sova som på kvällarna, men det är ju för att den tar tid och vi vill inte att han ska vänja sig vid. För på kvällarna så ammar han ca en timme innan vi lägger honom, efter amningen så ligger/sitter han i famnen och gosar och pratar lite i 20-30 minuter och då är det aldrig några problem att få honom att lägga sig i sängen sen. Vi får kanske hitta på någon kortare ritual för när han ska sova middag?
#1 - Lena

Har tyvärr inge tips då vi har svårare på kvällarna än på dagarna. Kommer du på nåt bra skriv det gärna så vi också kan testa.

#2 - Jessica

Försök få honom att somna lite tidigare, helst innan han blir övertrött? Brukar gå bättre!

Det svåra är bara att avgöra när han är trött, men inte övertrött. Men kanske har ni lite koll på när han brukar sova, om han sover vid ungefär samma tidpunkter när ni är hemma?

#3 - Jessica

Ja, man kan ju alltid prova iaf. Vet att jag fick göra så med vår son också under en viss period, minns dock bara inte när. (Hemskt, vad man glömmer fort!!)

#4 - Katarina

En sak som jag tror förvärrar läggningen är att ni tar upp honom när han skriker. Barn lär sig fort hur saker och ting fungerar. Skriker jag får jag komma upp.

#5 - Jacks mamma

Jack hade också en period då han gjorde så, det varade i ca 1 1/2 vecka. Vi provade att byta sovamiddag ställe och det funkade jättebra.. Nu somnar han gott och lätt igen.

#6 - Marie

Han kanske är "övertrött"?

Alltså för trött och blir gnällig istället.

#7 - Beatrice

Vi brukar låta vår son sova i vagnen på dagarna och vi har märkt att han inte vill ha det för ljust när han ska sova. Bra blogg du har! =)

#8 - Anna

Vi har samma problem här. Jag har löst detta medatt låta henne sova i våran säng på dagarna och det funkar. jag vill inte bråka med henne om det, så länge hon vil sova i sin säng under nätterna så är jag nöjd.

#9 - Mia

Testa att truga i honom lite mer mat och lägg honom en kort stund efter när han fortfarande är lite trött efter maten. Försök att få honom att sova ungefär vid samma tid på dagarna så han vänjer sig och förstår att nu är det dags att sova. Kan vara värt ett försök och försök att inte ta upp honom om han "bara" protesterar lite :-)

#10 - Linda

Jag tror ju på det här med att lägga honom i vagnen på dagarna. Har 2 pojkar varav den yngste är 11 mån. Har upplevt precis det du beskriver med bägge. Helt omöjligt att få dem att somna inne på dagarna. Vrålskriker bara de ser sängen. Men ute i vagnen somnar de hur bra som helst! När min 3-åring var liten vet jag att jag ibland hade vagnen inne i hallen och la honom där, och det funkade lika bra!

#11 - Linda

Jag tror ju på det här med att lägga honom i vagnen på dagarna. Har 2 pojkar varav den yngste är 11 mån. Har upplevt precis det du beskriver med bägge. Helt omöjligt att få dem att somna inne på dagarna. Vrålskriker bara de ser sängen. Men ute i vagnen somnar de hur bra som helst! När min 3-åring var liten vet jag att jag ibland hade vagnen inne i hallen och la honom där, och det funkade lika bra!