bambi

bambis tankar om akupunktur
Läser om en tjej som provade akupunktur när amningen inte fungerade (mjölken sinade) och det hjälpte. Jag provade ju lite akupunktur när jag var gravid. Akupunkturen skulle göra så att man inte gick över tiden så mycket och för er som inte vet så gick jag över tiden 13 dagar och blev igångsatt den 13:e dagen.

Men egentligen så skulle man ha börjat med akupunkturen i vecka 35 för att det verkligen skulle hjälpa och jag tror jag var i vecka 39 när jag började... så den där akupunkturen gav inte mig mycket! Jag var lite skeptisk till akupunktur innan jag provade och känner fortfarande likadant.

Jag fick även akupunktur under förlossningen när moderkakan inte ville lossna. Dock så går berättelserna isär när det gäller om det fungerade eller inte. Älsklingen säger att det funkade och moderkakan lossnade efter akupunkturen, jag minns det som att jag fick några tabletter efter akupunkturen och då lossnade moderkakan (pga tabletterna). Men som sagt vi minns olika.
 
Någon annan som har provat akupunktur? Har det funkat?
#1 - Jessica

Jag har provat akupunktur av andra anledningar. Jag hade nålar i benen och en i pannan under förlossningen fram till krystvärkarna (tror jag), om det funkade vet jag inte eftersom jag aldrig fött barn innan. :)



Har också provat akupunktur mot diverse krämpor i kroppen; sträckningar, överbelastning, ja om jag haft ont helt enkelt. Och det har funkat jättebra på mig! Samma kväll är man helt slut i kroppen och har nästan lite träningsvärk (eller hur jag nu ska beskriva det), och redan dagen efter brukar man känna att det lättat lite. Och efter ett par dagar är det nästan helt borta!

#2 - Linn

Vi testade akupunktur på vår dotter då hon var 5 veckor och hade kolik. Hon blev avsevärt mycket bättre! Så absolut, jag "vet" att det fungerar.:)

#3 - Linda

Jag har provat, det skulle hjälpa mig med utdrivningsfasen, hmm vet inte alls om det hjälpte mig

#4 - Linda

Hmm, fattar inte, skickades nyss ett inlägg, men inte kom det fram.. Testar igen. Testade Akupunktur när jag var på förlossningen för att åka på utdrivningsfasen. Tyckte inte alls det hjälpte

#5 - Linda

ojdå sorry, kom nu 2 ggr..

#6 - Agnieszka

Jag fick akupunktur när jag mådde illa i början av gravven med nova. Om det hjälpte... hmmm det har jag faktiskt ingen aning om....

Under förlossningen fick jag tydligen akupunktur mellan benen... inget jag minns men sambon minns igelkotten=) Om det hjälpte... ingen aning!

Har oxå fått akupunktur i ryggen då jag gick hos kiropraktorn, och det hjälpte kan jag lova!

Det var mina akupunktur-moments!

kramar

#7 - carin

Jag provade akupunktur efter att jag i åtta månader fått tabletter mot min magkatarr.. efter 6 behandlingar (ca 3 månader) var jag helt bra i magen, men efter bara två började det bli bättre. och det var inte psykiskt, det vet jag för jag trodde inte ett skit på akupunktur men mor tvingade mig eftersom att det tydligen funkade för henne.. jag tyckte mest bara att det var obehagligt och gjorde ont första gången.. nu önskar jag mig behandlingar i födelsedagspresent eftersom att jag tycker så mycket om det.. för mig funkade det verkligen..

#8 - Johan

Akupunktur är 100% placebo, men det funkar på många, det visar hur omfattande många problem verkligen är :)



Man har kunnat visa att det spelar ingen roll VAR man sätter nålarna inte heller om den som sätter nålarna har någon kunskap inom området.

Men det som verkligen är spiken i kistan: http://www.liu.se/liu-nytt/arkiv/nyhetsarkiv?newsitem=22340

det spelar ingen roll om man använder nålar eller ej! :)



Samma gäller för kiropraktik, det är bara fuffens rätt igenom.

#9 - herman

Tråkigt att dessa "allt om barn" och andra familjesidor ska vara nedlusade med pseudovetenskap, kvacksalveri och anekdoter presenterade som fakta.