bambi

Alla som kan borde ge blod!

Solen kom fram så det blev en tur till sandlådan. Zack har börjat tycka om sandlådan så mycket så att han blir arg när vi ska därifrån! Han tycker det är så roligt att hålla på och gräva i sanden med handen och sitta och pilla på små kvistar och annat han hittar i sanden.

Sambon har varit duktig och lämnat blod idag. Dom sa att det var 12:e gången han hade lämnat blod! Jag har faktiskt bara lämnat blod en gång, så jag skäms lite... jag borde också göra det. Dom berättade att dom måste köpa in blod från andra länder, som Polen och Estland eftersom vi ger för lite blod här i Sverige. Det är väldigt dyrt för oss skattebetalare, så alla borde faktiskt ta och ge blod!

Ikväll så ska vi göra linssoppa, Tia har tjatat så mycket om sin soppa på röda linser så jag måste ta och testa den nu...  :)
#1 - Sofie

Söt han är :-) Han har inte kommit på att man kan äta sand än? ;-)Hua, det gjorde mina au-pair barn...

#2 - Zandra

Det är verkligen en jättefin gest att lämna blod men hur mycket jag än vill så klarar jag inte av det. Svimmar så fort jag ser en spruta så för mig fungerar det bara inte. Glad över att det finns andra som lämnar men hade ingen aning om att det var så få så vi är tvungna att köpa in från andra länder.

#3 - Vicki

ÅH, bästaste namnet ni har döpt erat barn till! ;)

#4 - Linda

Kunde jag så skulle jag... Men jag har så himla dåliga kärl, så att sticka mig med en jättenål funkar inte... Det är sååååå många som försöker sticka mig utan att lyckas, så jag tror inte det är någon större idé. Dessutom har jag fobi för det här med nålar, och det gör ju inget enklare.. Men jag önskar sannerligen att jag kunde.

Min mamma lämnar blod regelbundet, och plasma oxå.

#5 - Pingla

Stort tack till din sambo!

Jag är en av dem som måste ta emot blod (plasma och trombocyter) med jämna mellanrum så ingen är mer tacksam än jag.

#6 - MariaMartina - ny på både foto och bloggande

Jag började lämna blod när jag var 18 år, men efter några gånger så fick jag inte fortsätta då jag lider av hematofobi, "blodfobi" i folkmun.. Dock är det ingen fobi som i rädsla, utan något man inte kan göra så mycket åt, som sitter i hjärnan.. Ska väl kanske göra ett försök snart igen, för jag vill ge blod, då jag har en perfekt blodgrupp och är helt frisk!

#7 - linneagrahn

Hej. Ja, det är synd att fler inte lämnar blod. Men vissa kan nog undvika på ren rädsla. Jag själv är inte 18 år än, så än får jag inte lämna. Men nästa år får jag om jag vill. Jag har redan bestämt att jag INTE kommer göra det. Vill så gärna men svimmar så fort jag ens ser en spruta. tyvärr

#8 - Rebeccas.se

Jag är en trogen blodgivare, och jag tycker det är det minsta man kan göra. Är själv rätt spruträdd, men vafaan, man dör knappast. ;)