bambi

Min Odd Molly historia
Det var sommaren 2007 som jag gick in på NK och kom ut 299 kronor fattigare med denna kjol från The Art of Nonsense kollektionen (vårkollektionen 2007) i handen:


En söt liten underkjol, som mestadels användes som vanlig kjol. Den såldes på Tradera i början av året.. eftersom den inte användes så mycket längre.


Detta öppnade upp mina ögon för märket och jag började längta efter fler läckerbitar:


Jackan spanade jag in flera gånger, men 1400 kronor var pengar som vi inte hade just då. Samma modell av koftan inhandlades senare på Tradera (fast i rosa) och finns fortfarande hos mig. Jackan blev aldrig min...

Ah... sen kom hösten 2007 och då dök jag djupt ner i Odd Molly träsket. Från Living Tenfold kollektionen så inhandlades:


Av dessa 7 plagg så har jag kvar alla förutom 2 och det är den vinröda koftan (nr. 2) och den lila koftan (nr. 5) som jag har sålt. Gud va jag ångrar att jag sålde dessa. Men jag tyckte att den vinröda var för stor (borde ha haft en storlek mindre på den) och varför jag sålde den lila koftan vet jag inte! Gah!!


Odd Molly aktier inhandlades också... eftersom jag var så kär i märket. Jag sa också till min omgivning att på så sätt så stödjer jag mig själv genom att shoppa Mollysar  ;)


Ur vinterkollektionen 2007 så var det bara ett plagg som blev mitt och det var denna. Tyvärr så gillade jag inte riktigt den, tyckte att den var för vid/bred. Så den såldes. Den kommer faktiskt igen i denna vinterkollektion.

Sedan kom våren 2008. Jag var gravid, men det stoppade inte mig så mycket. Dessa godbitar blev mina från Amore Spare Integritas kollektionen:



Den enda jag har kvar av dessa är det gula pointelle linnet. Det första linnet var för urringat för min smak, omlott tröjan användes en del och var bra medans jag var gravid... sen tröttnade jag. Den gråa koftan, var himla söt men gick inte att använda som gravid. Den rosa kashmir koftan var underbart fin men användes aldrig. Sen så sista koftan, Smallville koftan annvändes flitigt men såldes nyss.


Sen blev kom hösten 2008 och vi hade en liten plutt! Jag blev även med jacka och sjal, det är nog mina bästa Odd Molly köp. Älskade dom och använde dom varje dag. Tyckte att sjalen gav jackan en sån fin färgklick! Inköp från Maestress Sélectif kollektionen blev:



Av dessa 11 plagg så har jag bara sålt Velvet hooden och Lovely knitten, resten finns kvar i garderoben.

Från den nuvarande vårkollektionen så har jag 20 plagg och från sommarkollektionen 2 plagg. Det blir alltid så att man har flest plagg från den senaste kollektionen. Sen får några gamla godingar göra plats åt nya från senaste kollektionen.

Däremellan så har jag förstås handlat en hel del på Tradera från gamla kollektioner, men jag räknar bara med dom plaggen som jag har köpt ur den kollektionen när den var aktuell.

Alla mina Mollysar hittar ni här. Min favoritkollektion hittills måste nog vara Living Tenfold och denna vårkollektion (några favoriter har varit 9th sweather, Hatehate tee, Full emb smock dress, mfl).

Har du någon favoritkollektion? Vilken kollektion har du flest plagg ifrån?
#1 - Pingla

Vilken kul klädhistoria.

Min resa är kortare pga att jag i tre år gått och inbillat mig att jag skulle vara för rund för OM.



Är nästan helt "amore spare integritas" idag. Har på mig de två du sålt (fast större storlekar). :-)

Finns bild på bloggen idag.

#2 - Ina

Åh vad rolig läsning, sådana här inlägg gillar jag! Har flest plagg från vår/sommar -09 eftersom det inte är förrän nu jag börjat samla på allvar. Har inte så stor uppfattning om de tidigaste kollektionerna men har gillat vår/sommar -09 men även höst -08.

Såg att Deepfling lagt ut ännu fler bilder på prefall där det fanns ett skärp med tofsar som jag blev helt kär i...

#3 - Pingla

Tackar, du är ju faktiskt lite involverad i koftan eftersom den förmedlades via Molly Mall.

Och jag har precis samma problem som du med ringningen på linnet men just nu struntar jag i det och ser glad ut.

#4 - Mia

Roligt och intressant att läsa. Jag spanade lite efter Odd Molly-plagg igår men jag måste erkänna att jag tycker att allt är så hutlöst dyrt. Kan inte tänka mig att lägga så mycket pengar på ett enda plagg. Samtidigt är det en hel del jag fastnat för som du visat bilder på och skrivit om, men jag skulle inte lägga mer än 500-600 kronor på ett plagg. Så jag gissar att jag aldrig kommer att äga något från OM. Om det inte görs några billigare varianter längre fram förstås. Eller om jag vinner en miljon på lotto och tycker att jag kan betala en tusenlapp för ett linne :))

#5 - Mia

Plaggen jag förälskat mig i är 770 dress, Spoiler tank, kjolen (My silk is close), Shottis & Kobe dress , Full emb smock dress, Livealot blouse och Diary Cardigan. En hel del med andra ord :) Detta tack vare att jag läst din blogg, för jag hade inte sån stor koll på OM innan ;)

#6 - Charlotte Berne

Kul att se alla dina plagg. Köpte mitt första plagg på NK Göteborg, en härligt cerise tunika med guldfärgade knytband från Art of no senses sm jag fortfarande har kvar. Den kommer alltid fram till våren. Har mest plagg från våren -09. Räkande ut att jag köpt 14 stycken. Har dock något plagg eller flera från flera oilka kollektioner. Vet du vilken färg blusen från vintern -07 kommer att komma i. jag älskar den och har den i gråttoch är på jakt efter den i chalk i stl 4. hälsningar Lotta

#7 - ♥ ♥ ♥ bambi - största Odd Molly bloggen på nätet ♥ ♥ ♥

Lotta: Jag har bara sett den i grått, men den kommer nog säkert i fler färger!

#8 - Katinka

Åhh, vilken kul läsning. Jag älskar just kollektionen "The Art of Non Sense" och "Amore Spare Integritas" Den sistnämnda har jag nog mest plagg från. Men årets vårkollektion är en riktig höjdare den med.



En fråga. Du har ju Everyday Long Cardigan. Har du den i stl 2? Har hört att den är normal i stl, men jag ligger ofta mellan en 1:a och en 2:a och jag har funderingar på den i stl 1. Har nämligen hittat den i den storleken. Usch vad svårt.