bambi

Zacks sovvanor är åt helvete just nu
Zack har vaknat runt klockan 4 dom senaste 3 morgonarna (eller ska man säga nätterna?). Detta har nog berott på att han har fått sovit hur mycket han har velat den här veckan. Så nu måste vi återgå till att styra hans sömn, för han kan inte hålla på så här... vi går runt som zombies här allihopa och alla är trötta hela tiden...

Så idag så gick sambon upp 04.30 med Zack... Zack brukar sova middag runt kl. 8... men idag tänkte vi att vi håller honom vaken så länge som möjligt och på så vis förskjuta hans sömn så att han sover längre på morgonen. Så nu så somnade han runt 10.30 på förmiddagen istället.

Så vi får se om det hjälper... jag håller er uppdaterade...


P.S. Snart så ska vi flytta in Zack till hans eget rum... då kanske han sover bättre också då han inte kommer bli störd av oss hela tiden...
#1 - Dante

En tanke -det beror inte på att det blir för ljust i sovrummet? Elvispen vaknade också, denna vecka, jättetidigt flera gånger tills vi mörklade sovrummet mera och nu sover han som vanligt igen.



Som sagt, bara en tanke.

#2 - Dante

Vi har mörk rullgardin men ljuset från fönsterna i hallen ljusade upp sovrummet så vi har fått stänga till sovrumsdörren och det hjälpte. Lycka till :)

#3 - Ina

Usch vad jobbigt, det är så jobbigt när de små inte sover. Jag vet som själv har småbarn. måste ändå säga att vi haft tur även om vi visserligen fått vår beskärda del. Love, vår ettåring har flyttat till egen säng nu där han sover jättebra men han sover fortfarande i vårt sovrum och han vakna så fort vi lägger oss, extremt lättväckt! Då flyttar han över till vår säng. Jag sa till Peter, min man, igår att vi kanske borde flytta över honom till sitt eget rum då hade han nog sovit en hel natt. Känns lite sorgligt bara, vill gärna ha honom nära lite till:-( Love sover bara en gång per dag, efter lunch och då sover han ca 1,5-3h.

Tror att man måste vara lite envis mot de där små, inte ta upp de direkt då de vaknar utan låta de ligga kvar och få de att förstå att det inte är dags att stiga upp än. 04.30 är vääldigt tidigt, förstå att ni är helt slut.

Vad fin du är i scarfsen, den är helt gudomlig, synd bara att det är så känslig. Det är ju inte meningen att man inte ska våga använda de...

Kram Ina

#4 - stina

Jobbigt med tidig uppgång!! Ni gör helt rätt att försöka styra om hans tider så att det blir bra på natten så ni får sova alla 3 på natten. Gör det så fort som möjligt :) Det blir bara svårar ju äldre de blir känns det som.



Wille sov mycke bättre när han fick eget rum när han var liten.



Tänkte på dig när jag letade min viktväktarskiva. Hittade inte min heller så då tänkte jag ROsemarie har säkert. Men det hade du tyvärr inte. Kanske pappa har kvar den.



Hur mycke gick du ner på 3 veckor med pulver?? Drack du bara pulver??

#5 - stina

Det låter ju toppen!!BRa jobbat!!

Skönt att vara tillbaka som vanligt??

Perfekt att slippa tänka och slippa disken :)

Vågar inte köra några pulver nu när jag ammar.

Men annars är det ju perfekt. Kan tänka mig att om inte de sista kilona inte ramlar av så får man köra något sånt :)

Gott med glass !!

#6 - Lisa med Stella By Stardust

Jobbigt med så otroligt tidiga morgnar...

Hos oss är rutiner väldigt viktigt för att Stellas sömn ska bli bra. Vi lägger henne exakt samma tider varje dag (nästan) osv. Men så har vi inte haft en sån sömnbebis som ni, så vi har fått jobba betydligt mer på hennes sömn, med rutiner och tider osv...



Hoppas ni snart får rätsida på det, bara att prova sig fram!

#7 - ♥ Jempajenny - tävling i bloggen just nu

Tro mig, jag VET hur ni har det!



Agnes hade en låååång period när hon ville ta dag någon gång mellan 04-05. Hon har fortfarande ett uppvak vid den tiden, men nu gör vi så att vi tar över henne till vår säng och ger henne en flaska välling och så somnar hon om till 06.30-07, ibland tom framåt 07.30. Inte en optimal lösning, men det fungerar.