bambi

Dagens fråga
#1 - Mollie

Tycker man ska sikta in sig på att bli frisk. Om det innefattar att träna på gym, ska man själklart få göra det. Tycker inte att man ska vara en livegen för att staten betalar ens uppehälle. Sedan detta med att fika och shoppa, det kan man ju göra även om man har en whisphlash...

#2 - Mollytjejen

Håller med ovanstående. Det som man mår bra av. Vi ska inte vara livegna och vi har faktiskt arbetat och betalat skatt i åtskilliga år just för en sådan eventualitet. Värre med dem som inte vill arbeta då.

#3 - Sandra

Självklart kan man träna på gym om det innebär att man mår bättre av det. Åka på semester, javisst om man tar det lugnt... alla vill väl ha semester ;) Fika och shoppa.. ja varför inte. Det är saker som folk behöver.

#4 - Sandra

Såg nu att det stod, "tränade en MASSA", nej då är det inte okej tycker jag. Och sen stod det oxå "fikade och shoppade HELA DAGARNA", det tycker jag inte heller är okej. Man kan göra allt detta men i lagom mängd eftersom man faktiskt är sjukskriven.

#5 - Anna

Ser ingen anledning varför man inte kan åka på semester så länge man inte blir mer sjuk/skadad än vad man är. Sedan varför ska man inte få fika/shoppa om dagarna?

Bara för att man är sjukskriven för att man kanske inte kan arbeta på grund av skadan så betyder det inte att man måste sitta inne om man lika bra kan sitta på ett fik, man måste hitta ngt som gör att man fortfarande kan vara glad och orka leva =)

Jag själv är 50% sjukskriven på grund av att jag måste sova på em, sedan stör det folk att jag åker både på sem och är ute och fikar/shoppar, varför skulle jag inte få göra det?

Att jag är sjukskriven är ju för att jag måste sova mitt på em, sedan kan jag göra det andra efter om jag orkar, blir så arg på människor som inte har förståelse lr anser att är man sjukskriven ska man sitta inomhus och bli mer deprimerad än vad man redan är.

Ha en bra dag!

#6 - Jenny

Jag tycker det är ok att göra sådant som inte är fysiskt ansträngande av fel orsaker. Att kanske måla om huset, tex. :-) Då kan man ju liksom lika gärna jobba. Höromdagen hörde jag om en som sjukskrev sig (gällde bara ett par dagar dock) och som gick till frisören och gjorde slingor och klippte sig. När chefen frågade hur det var möjligt svarade den anställde: "Jag var hos frisören mellan klockan 12-13, då har jag ju ändå lunch om jag skulle jobbat, så det spelar väl ingen roll". Hehe.

För att sammanfatta: Man ska / får väl göra det man vill, så länge man inte mår sämre av det.

Önskar dej en bra dag!

#7 - Bettan

Hejsan! Jag tycker att det är ok att man gör saker så länge det är saker som gör att man mår bättre. Träning är ju i de flesta fall bra (kan ju oftast anpassas efter individens skador) Dessutom tror jag ju att man har lättare att tillfriskna om man är glad. D.v.s att träffa vännerna för en fika på stan kan pigga upp massor.

Som någon annan redan nämt, det är ABSOLUT INTE bra att bara sitta hemma och deppa!!

KRAM!

#8 - siv

Ja det kan vara helt ok.

Semester - självklart! Sjukskriven måste man ha rätt till semester.

Fika och shoppa - ja om vederbörande har råd så varför inte?

Träna en massa på gym Nja, iofs träna är ju bra för då kanske man kan jobba snart också när man blivit stark och pigg. Men träna "en massa" det låter som att man borde kunna jobba då också.

Men rimligt så borde man kunna göra detta mer eller mindre. Det är läkaren som gör bedömningen att man inte kan arbeta, man får väl lita på den.

#9 - Fruktbus - Ung Mamma Bland Våtservetter, Tvåårstrots & Graviditetshormoner!T

Åka på semester helt klart =)



Hallojs! Jag tänkte skriva ett inlägg om Tips på vart man kan ta med sina barn på semester. Kolmårdens Djurpark, Skara Sommarland etc. Har du lust att bidra med ngt tips?



Du har väl inte glömt att läsa veckans inlägg i min blogg om att Hylla mammabloggarna? Eller lägga till mig på Bloglovin föresten!

#10 - Nina

Om man är sjukskriven och har en riktig anledning till det tycker jag man får göra vad man vill =)

#11 - Caroline

Jag tycker man ska göra det man vill och orkar med.



Det beror ju lite på VAD man är sjukskriven ifrån för jobb... Man kanske inte kan jobba med tunga lyft ifall man har en nackskada men man kanske orkar sitta på stan och fika.



Träna är ju bara SJÄLVKLART att man ska få! Det han handla om rehablitering och då måste man ju träna.

#12 - Nina

Som frågan är ställd blir jag skeptiskt. Vad innebär semester? Att sitta stilla länge å transporteras är ju ingen hit med wiphlash. Att fika och shoppa HELA DAGARNA låter konstigt. Klarar man det klarar man förmodligen jobba oxå. Om man inte är hantverkare eller har något annat fysiskt ansträngande arbete.

Träna på gym är däremot en självklarhet eftersom det är rehabilitering. Sen beror det ju på HUR man tränar. Förhoppningsvis tillsammans med sjukgymnast.

Ska bli intressant hur det är tänkt kring denna frågseställning.