bambi

Gratis barnmat!

Jag vet att det är många småbarnsföräldrar som läser bloggen, så jag vill tipsa om att man kan få prova Nestlés nyhet NaturNes helt gratis! Man får två portioner (värde 26 kronor) om man skriver ut denna kupong och lämnar i sin butik! Gäller fram till den 15 juni!
#1 - Nathalie, 20årig mamma & egen företagare

tusen tack för tipset. :)



/ Nat

#2 - Martina

Nu har jag ju inga barn, än, men jag kommer aldrig (och gör inte nu för tiden heller) köpa något som är gjort av Nestlé! De har i bl a Afrika gått ut med falska påståenden om att mammorna inte ska amma sina bebisar av olika skäl, och försöker istället sälja på dem sin ersättning till bröstmjölken.

Det finns inget bättre för en liten bebis än att få sin mors bröstmjölk!

Nestlé drar nytta av mammorna i tredje världens okunskap, för att tjäna pengar - SKÄMS!



Jag ville bara göra dig uppmärksam på detta, inget illa ment alls mot dig eller ditt inlägg..

Men jag stödjer inte Nestlé längre, inte på något sätt.



Tack för en härlig blogg!

#3 - Sofi

Måste bara kommentera Martinas inlägg.



Jag håller med om att man bör bojkotta Nestlé för deras metoder... men den största anledningen att det är FEL att göra reklam på det sättet för ersättningen i tredje världen är inte för att ersättningen på något sätt är sämre utan för att de vatten dessa mammor har tillgång till absolut är sämre. I det läget är bröstmjölken så oändligt mycket bättre. Man kan inte blanda modersmjölksersättning i dåligt vatten och det är där problemet ligger. I dagens Sverige tvivlar jag på att det gör så himla mycket skillnad om barnet ammas eller får ersättning.

#4 - ♥ ♥ ♥ bambi - största Odd Molly bloggen på nätet ♥ ♥ ♥

Martina: Detta hade jag faktiskt ingen aning om! Det låter nästan för försräckligt för att vara sant!! Men jag håller med Sofi, att främsta anledning till att dom inte bör använda ersättning i tredje världen är på grund av deras vatten!

#5 - Jenny i Skåne

Vad jag har förstått så är problemet faktiskt inte vattnet, utan att ersättningen är så dyr att de inte har råd med den, och därför spär ut den med alldeles för mycket vatten vilket leder till att ersättningen inte blir fullgod näringsmässigt. När mammorna har fått ett antal gratis förpackningar och slutat amma så får barnen då istället denna blaskiga ersättning. Och Nestlé har varit "boven" i det hela och delat ut denna ersättning.



Vad gäller maten som du skriver om så har vi iallafall testat den, och den både luktar och smakar betydligt mer än den vanliga burkmaten. Min V som annars äter lite halvdant smackade glatt i sig en hel burk av detta! Dessutom är flera av dem mjölkfria, till min stora glädje då V är mjölkallergisk!

#6 - Snorkfröken.

På MVC brukar de alltid tala om att de inte rekommenderar Nestlés produkter p.g.a ovanstående.

Det gjorde min barnmorska redan när jag fick barn för typ hundra år sen. Då fanns bara två barnmatsmärken; Nestlé och Findus, så Findus var det man skulle använda.

Det kanske finns fler märken numera?

Jag köper aldrig nånting av Nestlé i alla fall.

#7 - Jenny i Skåne

Findus är numera uppköpt av Nestlé, så förutom Nestlé och Semper så finns det nog bara danska Hipp, vad jag vet (i barnmatsburksväg alltså, gröt och välling finns någon variant till). Eller finns det fler?

#8 - ♥ ♥ ♥ bambi - största Odd Molly bloggen på nätet ♥ ♥ ♥

Ja, det är nog dom 3 märken som finns. På BVC har dom inte sagt något alls! Nestle har kanske skärpt sig?

#9 - anna svenssonliv

jag är nog riktigt korkad, för jag fattar verkligen inte det du skrivit högst upp på bloggen. mot gummi, glas och metall.. snälla förklara för mig!