bambi

Att dra ner på amningen
Zack börjar ju bli så stor så man inte "behöver" helamma längre... men det känns lite tråkigt att dra ner på amningen (det trodde jag aldrig att jag skulle tycka!). Men jag börjar lite sakta... så nu får Zack förutom gröten på kvällen (han har inte riktigt accepterat vällingen) även lunch.

Lunch för Zack är en liten burk puré eller en halv stor burk. Än så länge är han vegeterian (han har faktiskt inte ätit kött i hela sitt liv!) och det blir potatis och brocollipuré, morotspuré eller majspuré. Idag fick han även lite efterrätt, några skedar banan och persikopuré (det tyckte jag lät så gott så jag skulle kunna ätit det istället!). Men imorgon så blir det kött för första gången, det blir lite lasagne för honom... har en sån burk här hemma redan...

Än så länge så verkar han gilla allt och han äter allt jag stoppar i hans mun... förutom vällingen! Jag förstår inte vad det är med vällingen?? Nåja, vi fortsätter och försöker med vällingen lite till....
#1 - Jempajenny

Agnes hatade vällingen första gångerna vi gav henne det. Hon grät! Vi blandade 50-50 med ersättning och då slank det ner. Sedan glömde vi av vällingen någon vecka. För några dagar sedan erbjöd jag henne "ren" välling och då drack hon upp allt och har gjort så sedan dess.



Så vill ni verkligen att Zack ska dricka välling är mitt tips, som du själv säger, att fortsätta erbjuda honom emellanåt.

#2 - Jennie

Edvin ratar också välling. Jag har försökt i 8 dagar nu.

#3 - Noretstar

Äsch, men man behöver väl ingen välling! Gröt går väl lika bra egentligen, ge lite vatten att dricka också och amma så ofta ni vill. Jag kan inte ens översätta ordet välling till mitt språk, så det går absolut att växa upp utan :)

Men ifall ni absolut vill ge välling, fortsätt och lycka till :)