bambi

Babycook

Idag kom avin! Vår nya Babycook från Beaba är här!

Vet inte om ni kommer ihåg att jag nämde igår att jag kommer ha ett nytt samarbete här i bloggen? Det är i allafall med Dunderbutiken, som då har skickat mig en Babycook för att recensera här i bloggen! Så kul det ska bli! Dunderbutiken har ju ett sånt stort och bra sortiment. Det är därifrån vi bland annat har köpt Zacks Small Paul kläder och Hoppop skötväskan. Och så brukar dom ha jättebra reor (just nu på Rebus)!



Men nu kommer det i allafall bli ändring på Zacks matvanor! Det känns som om man kan spara ganska så mycket pengar på att göra egen mat också. Just nu så äter Zack ca 2 stora burkar med mat om dagen = 20-22 kronor.

Då är den ena burken mellanmål (delat på två gånger under dagen) och det brukar vara yoghurt med bananpuré, men det kan man ju ganska så enkelt göra själv med den här mackapären. Så färsk frukt och naturell yoghurt ska inhandlas!

Sen så kan man göra en egen liten portion till Zack av vår egen mat! Det är ju toppen!

På kvällarna så äter han gröt. Ett paket gröt kostar ca 35 kr och räcker i ca 2 veckor. Det får nog bli så att vi köper snabb havregryn (vår BVC-sköterska sa att man kunde göra gröt till honom på det) och kanske blandar i någon tesked med äppelmos? Kan man ge dom äppelmos? Eller är det socker i äppelmos?


Jag får det till ca 700 kronor i månaden bara i matkostnader till Zack... det måste ju gå att spara mycket pengar där!
#1 - Jenny i Dalby

Häftig apparat det där, hoppas den fungerar bra! Det är absolut socker i vanligt äppelmos (kan hända att det finns någon osötad variant, men då får du nog leta), men det kan du ju också enkelt göra eget! Om han gillar banan är det ju annars ett grymt bra "sötningsmedel".



Lycka till!

#2 - Annelie

Äppelmos är jätteenkelt att göra själv! Bara koka äpplen i lite vatten o sen mixa! Fungerar ju med de flesta andra frukter också. Zack kanske gillar rivet äpple eller päron?

Yoghurt och banan behöver man inte någon maskin för att göra...bara mosa bananen med en gaffel och blanda ner i yoghurten! Ett litet tips till er som saknar en sån där maskin!

#3 - Pemmel

Borde det inte gå att mosa banan till yoghurten? Och bara riva äpple till gröten. Blir det för grovt har väl de flesta någon typ av mixer? När vår Alma ska börja med mat om en månad så lär mixern i alla fall gå för fullt här. Inga fler maskiner som man bara använder några gånger i det här huset, tack.

#4 - Tilda

Så roligt att du har fått en sån att testa! Ska bli kul att läsa om hur det går med den.

#5 - Malin på Livingroom

det är hon verkligen!

#6 - Sofi

Jag brukade koka gröt på havregryn och sen hade jag i isbitar med aprikosmos som jag kokat, mixat och fryst tidigare. Ger mycket järn och extra sötma. Sen spädde jag gröten med lite mjölk till lagom bäbiskonsistens och toppade med en klick smör. För att lyxa till det kan man ha i lite hallon eller blåbär också.

#7 - Katrin

Jag tror inte man behöver krångla till det så mycket med maten heller - de kan ju äta det mesta vi äter om man tänker till lite! Jag har fått en lista från BVC med vad barn kan äta från olika månader, jättebra att ha till Almas (som alltid ratat burkmat) Hemlagad mat konkurrerar lätt ut burkmat, i pris, konsistens och smak tycker jag! Har dessutom hört sägas att bebisar som vänjer sig vid mat på burk har svårare att acceptera hemlagad mat sedan. Kör hårt med maskinen ;)

#8 - Mahlin

En burk yoghurt på en dag? Roxanna (min bebis) äter en sån till varje måltid hon ska ha det :o



Hoppas maskinen fungerar bra ;D

#9 - fia

Tänk på att du måste se till att det blir tillräckligt med järn och mineraler och vitaminer och sådant när du gör själv. T.ex. välling rekommenderar de inte ens att man göra själv