bambi

Skatteironi
Idag fick jag min deklarationsblankett som visade att jag ska få tillbaka 3264 kronor på skatten. Jippe! Alltid lika skoj!

En kompis till mig som jobbade extra som brevbärare tyckte att det var så knäppt när folk stod vid brevlådan och väntade på sina skattebesked och sen blev jätteglada över att dom skulle få tillbaka pengar. Det var ju pengar som dom redan hade tjänat men som dom hade betalat för mycket av till staten. Det är ju inte så att staten ger dig pengar, det var ju dina pengar hela tiden. Vilket är ju sant. Det är ju snarare så att man har sparat pengarna, lagt undan lite varje månad under ett år, och nu får man ta del av allt man har lagt undan på en gång! Och göra nåt skoj för pengarna! Lyxa till det lite kanske! :)


Men det ironiska är att kosnadsförslaget som jag fick igår hos tandläkaren på operationen av mina visdomständer var på 3280 kronor. Så man kan säga att jag har sparat till min operation under ett års tid..... jätteskoj....
#1 - ia

Visst är det skönt att man får tillbaka pengar!

Själv får jag tillbaka 2100 kronor.

Det är alltid lika skönt att man inte ligger på minus.

Tandläkarn är ju mindre roligt!

kram

ia

#2 - Katja ♥

Hej! Passar på att lämna lite spår efter mig när jag ändå är här inne :) Ha en trevlig tisdag!

#3 - Nina

haha det va lite kul faktiskt. vad var oddsen på att du skulle få nästan exakt så mkt du behövde :D



usch lovar att ja kommer få betala tillbaka. fick göra det förra året för att försäkringskassan inte kunde dra rätt summa skatt. Fastän ja skickade in skattetabellen till dem. =/

#4 - Carin

Jag har skrivit en del om en hund som blivit beslagtagen av polisen, Skipper heter han.

Nu har domen kommit och Ritva blev dömd för vanvård. Jag vet inte mycker mer men nu har inte Skipper någonstans att ta vägen!

Vi vågar inte ta med honom hit eftersom att vi har valpar här och dessutom innebär det ju självklart också att Elin skulle bli stressad om en helt främmande hanhund kommer instövlande här hemma.. Nu ber jag er att fundera lite på om ni själva eller någon ni känner kan hjälpa oss? Om han inte får ett hem snarast så måste han avlivas, och det skulle vara riktigt tragiskt med tanke på vad han redan gått igenom! Han är en vettig hund och han verkar må bra. Jag vet inte vad jag själv kan göra, jag får inte ta med en hund hem. Det gör ont i mitt hjärta att jag själv inte kan göra något så jag ber er att hjälpa till att rädda lilla Skipper! Snälla hjläp oss att hitta honom ett bra hem!



Kan du hjälpa mig genom att skriva något om det på din blogg? Du har mycket fler besökare än mig och jag tänkte att någon kanske kan hjälpa oss..

Kram/ Carin

#5 - Cissi

Ja, det var verkligen skatteironi! Sura pengar, men samtidigt väldigt skönt att få de pengarna lagom tills du måste betala för operationen.

#6 - Anna Kaagaard Kristensen

Haha Sant :D



Jag är som att jag har vunnit på lotto "6000!!! SEXTUSEN, titta Rodde S-e-x-t-u-s-e-n!!"

#7 - Linda Andersson

Jag ska få tillbaka ungefär 5500... skönt att få tillbaka lite, även om det var mina pengar från början, ibland kan man bli lite glad över att skatteverket gör "fel". Tyvärr har de gjort lite galet för sambon med, eftersom han skulle få betala tillbaka, han har nämligen jämkning. Och då har de tydligen räknat galet. Lyckligtvis kunde han korrigera det med resor till och från jobbet, så han gick plus med 62 kr.