bambi

Längtar efter ketosen...
God morgon! Idag ska vi iväg till BVC nu på morgonen på Zacks 8-månaders kontroll.

Det var skönt att vakna upp imorse, kände mig smal. Men det är nog snarare så att magen känns så platt eftersom den är helt tom.

Snart kommer jag i ketos och då försvinner hungerkänslorna och man blir mycket piggare och kan fungera som vanligt igen. För er som inte vet vad ketos är så är det när kroppen har tömt alla sina kolhydratreserver. Kroppen vill ha kolhydrater för att få energi och har lite reserver om man inte äter kolhydrater på ett tag. Men när reserverna är slut så börjar kroppen istället ta av fettet för att få energi. Man blir piggare, kan tänka klarare, är inte lika hungrig..osv. Jätteskönt när man väl kommer in i ketos, men det brukar ta ett par dagar. Man kan köpa ketos-sticks på apoteket som man kissar på för att kolla om man är i ketos. Det gjorde jag alltid förut, men har inte gjort det nu.

Det var väldigt bra att kolla om man fortfarande var i ketos efter att ha druckit te, mineralvatten och cola light. Vissa klarar inte av att dricka lite mineralvatten utan att komma ur ketos, men jag klarar av att dricka allt det där (i måttliga mängder förstås). Men under dessa första dagar så undviker jag allt sånt och håller mig bara till vatten för att snabbare komma i ketos.
#1 - Hanna

Har aldrig hört talas om ketos, men det låter intressant. Måste genast kolla upp vad detta är då jag skulle behöva nåt gravkilo väck :)