bambi

Läslust

Vi läser mer och mer för Zack nu. Han gillar verkligen det. Han skiner upp som en sol när vi tar fram en bok, speciellt någon av hans favoritböcker! Just nu är hans favoritböcker:

Ro, ro, ro din båt
(han älskar ju musik och sång så denna bok passar ju bra!)


Kram!


Puss!


 

Jag kan verkligen rekommendera Puss! och Kram! böckerna.
Det är jättefina bilder och lagom med text:
 



På måndag ska jag, Zack, en kompis och hennes dotter till en barnbokhandeln här vid Mariatorget. Dom har så fina böcker och lite ovanliga och speciella barnböcker! Så då kommer det nog bli någon ny bok till Zack  :)

Har era barn några favoritböcker som dom aldrig tröttnar på?

#1 - Elin (Edvinsmamma)

Edvin älskar ALLA sina böcker...och eftersom jag är en bokälskare så har han massor med böcker...men om jag ska få tycka till som mamma så älskar jag "MAX" böckerna. Lättlästa, fina bilder och roliga :)

#2 - nina

Bra med tips på puss å kram. Vi har nämligen inte så mkt böcker som passar Ville å Zack nuvarande ålder. Men annars gillar jag Pija Lindenbaums som fan. De har vi börjat läsa lite för dom gillar VI. (Egoföräldrar) Hårboken är oxå helt fantastisk.

#3 - Helena / Barnboksprat

Kul med boktips! Puss! och Kram! ser verkligen fina ut. Tack för titten inuti, det är så svårt att försöka bedöma utifrån omslaget när man nätshoppar barnböcker som jag gärna gör. Jag beställde faktiskt de här två nu!



Ava, 6 månader, gillar också böcker. Den hon reagerat mest positivt på hittills är faktiskt den svåraste vi har, nämligen Kalle får en lillasyster av Rotraut Susanne Berner. Jättefina bilder med många roliga detaljer! (Se gärna min recension: http://barnboksprat.dagar.se/2009/04/24/kalle-far-en-lillasyster/)



Själv är jag väldigt förtjust i Stina Wirséns "Vem är..."-serie. Ava verkar gilla dem också, fast just nu är det säkrast att ha tjocka kartongsidor eftersom hon gärna vill slita i och smaka på böckerna...

#4 - Helena / Barnboksprat

...och det är det alltså inte i dem...

#5 - Linda Andersson

Theo gillar ett par böcker jag har kvar sen mina större barn var med i GO boken. Favoriterna just nu är regn boken och solboken. På dagis boken gillar han med, och så har vi några bilderböcker, där allt han pekar på är en kisse eller gris... hahaha