bambi

Tävling - Vinn bröd från Polarbröd! Värde 500 kr.

Jag fick hem ett sånt fint paket från Polarbröd med garn, stickor, stickbeskrivning och en värdekupong för bröd (som ska användas sen efter avslutad Cambridgekur). Meningen är att jag ska sticka min egen Syster Lo, som är deras nya bröd för barn 2-10 år. Det är ett gott, nyckelhålsmärkt bröd som är utformade som små lotassar och perfekt för små barnhänder. Dom är bakade på havre, utan tillsatser och konserveringsmedel, altlså både nyttigt och roligt för dom små!

Jag vet inte hur jag ska klara av att sticka en egen Syster Lo eftersom jag inte har stickat på 10 år, men jag ska försöka eftersom det skulle nog vara roligt för Zack att ha ett litet gosedjur som hans egen mamma har gjort!





Men nu till tävlingen! Nu har ni, mina kära läsare också chansen att vinna en värdecheck för en massa bröd från Polarbröd! På ett värde av hela 500 kronor!!!! Det blir mycket bröd det!

För att vara med och tävla, lämna en kommentar i detta inlägg och berätta om din favoritmacka! Vilket bröd, pålägg och kanske till och med var och hur du helst äter din favoritmacka. Den får gärna vara annorlunda med konstiga pålägg eller vara riktigt nyttig och mättande.

Om en vecka, alltså onsdagen den 20 maj kl. 18.00 drar jag en vinnare!
#1 - Tess trött tokig morsa

min favvo macka är aboslut.

en vanlig ljust bröd med smör, nutella på krämigt å gott :-p

men såååå onyttigt

#2 - Sandra

Men oj vilken rolig tävling! Jag är med! Vem vill inte vinna bröd!? ;) Och dessutom från Polarbröd som har dom godaste sorterna! :)



Jag älskar Sarek tunnbröden och på dom har jag alltid messmör (massa messmör), sen rullar jag ihop det till en rulle. Ååh det är så himla gott. Fast onyttigt ;)



Annars om jag vill vara nyttigare så brukar jag äta Polarkraft Havre med smör, herrgårdsost och en massa tomat på. Jag är ett tomat-freak ;D

#3 - johanna jordgubbe

åhh.. en sådan stickning skulle ju jag fått hem.. vem är det som har en stickblogg egentligen :)



http://jojordgubbe.blogg.se

#4 - Lindah

vilken kul tävling. min favoritmacka är med mjukttunnbröd och "namdals gomme" som pålägg. det är ett norskt pålägg som smakar kanelbulle!



lycka till med stickningen!

#5 - Angela Larsson

Min favoritmacka är rostad hönökaka med smör och ost på. Kanske verkar lite tråkigt men det är underbart gott.

#6 - Sainmaa

Åh, jag älskar polarbröd så jag ska vara med :)



Så mycket nostalgi av polarbröd. Särskilt tunnbröden och rågsiktskakorna. Så himla gott när man var liten och bilade upp till morförldrarna i Norrland, då stannade man till på vägen vid en rastplats och åt sina tunnbröd som var rullade med pålägg som ost och salami. Bästa mackorna och Fruktansvärt gott!

#7 - Linda

Syster Lo är ju riktigt söt. Lycka till med stickningen!



Avstår nog från att delta i tävlingen dock. Har en sambo som jobbar för Polarbröd så vi äter en å annan macka därifrån ändå! ;-)

#8 - Sanna

Min absoluta favorit är tunnbröd med messmör. O det är för att det påminner om mina somrar tillsammans med mormor i hennes sommarstuga i Härjedalen !

Vilka underbara barndomsminnen ! o vilken underbar mormor ! :-)

#9 - Sanne

Hej

törs man säga surströmming på ett fibertunnbröd med potatis, gräddfil å rödlök också.ÅÅ gott. men det ska bara vara vid ett fåtal tillfällen så man inte "förätersig"...

Kram ,

Sanne

#10 - Jennie

Min favoritmacka är brödet jag bakar själv, recept finns i min blogg. Det är nyttigt och så kan man göra det helt ekologiskt, det gillar jag. Eftersom det är så otroligt gott som det är behövs inte så mycket pålägg, jag brukar ta smör och herrgårdsost. Men om jag lyxar till det har jag keso och avokado på, med lite salladskrydda över. Mycket gott!

#11 - Cizzi

Min favoritmacka är mjukt tunnbröd med en avokadogojs (mosad avokado, philadelphiaost, lite vitlök, salladskrydda, salt och peppar), rökt kalkon, ärtskott och ibland lite tunnskivad rödlök. Hur mumsigt som helst!

#12 - Maria

När min man och jag inte orkar laga prdentlig middag så tar vi philadelphia naturell på fibertunnbröd,lägger på fiskpinnar, skivad gurka och kryddar med lite italiensk salladskrydda! Supergott!

Vi skulle absolut ha nytta av ett presentkort.



/Maria

#13 - Erika-foto-mode-pyssel

Jag gör en sån här baugette som man lagar klart i ugnen. >Sedan har jag stekt kyckling och kebabsås som jag köper nere på pizzerian. Kanongott är det!

#14 - Katja

Mmm så sugen jag blev på tunnbrödsrulle med gravad lax, grönsaker och ett tunt lager av hovmässtarsås. Mums!! Godast är det självklart att äta denna macka ute i solen, sittandes på en filt med ett glas kallt vitt vin eller en cola men självklart är den god även inne med ett glas vatten :)

#15 - Sophia

På sommaren när vi ska ner till stranden gör vi alltid två varianter av tunnbrödsrullar. En med smör, skinka, någon smörgåsröra som finns färdig att köpa och sallad. Rulla ihop. Klart! Den andra brukar bestå av smör, köttbullar och rödbetssallad. Ungarnas favvo. Till detta brukar vi ta med coktailtomater och morotsstavar. Detta är sommar och sol för oss!!!!

#16 - Therese

För nåt år sedan provade jag sambal oelek för första gången och sedan dess är jag fast. Min favoritkvällsmacka består av en skiva finncrisp med smör och sedan ett rejält lager sambal oelek. Mackan toppas sedan med en skiva grevéost. Hur gott som helst.

#17 - evamar

Min favoritsmörgås består av hembakad glödkaka med smör och nystekt suovas (rökt renkött). Inga grönsaker eller annat tjafs! Helst ska suovasen stekas på en muurikka som står över en öppen eld intill en fjällsjö.



Om man inte har tillgång till ovanstående går det bra med en Njalla med rökt renstek. Till den mackan är det gott att bräcka rensteken lätt och toppa med några skedar krämig äggröra. Krispig sallad och några saftiga tomatskivor förhöjer upplevelsen.



PS. Har länkat i min tävlingsblogg:



http://evamar.blogg.se/2009/may/polarbrod-20-maj-1.html

#18 - Jeanette

Min favoritmacka är Polarbröd tunnbröd med fyllningen vitlöksstekta champinjoner, hackad persilja och lite färskost. Mums.

#19 - Jasmin

MIn favvomacka är polarbröds extreme skiva med philadelphiaost light, strimlad skinka med pepparkant runt, två stora tomatskivor på det och på toppen örtsalt. Åt det varje dag när jag gick på viktväktarna, få points (tror det var 2p per skiva med allt!) men mycket matigt :)

#20 - En Mölnbobos Liv - Mammablogg

Jag är gärna med och tävlar. Jag har två favoritmackor, en är tunnbröd (mjukt) med pepparrotsvisp och hamburgerkött och sen den perfekta utflyktsmackan, för mig är det limpmacka med stekt ägg... yummie.



Har tipsat i min tävlingsblogg också



http://molnboanna.blogg.se/2009/may/polarbrod-2.html

#21 - mammatezzan

Min favoritmacka är en sådan polarbröds rågkaka med smör ost elr skinka, färska skivade tomater och så trocamare krydda på.



har även skrivit om tävlingen i min blogg

http://alexandraochlukasmamma.blogg.se/2009/may/tavlar-om-brod.html

#22 - Jenny

Min favoritmacka är knäckebröd med sylt, falukorv och aromat.

#23 - Emma

Jipi vilken bra tävling för en som alltid mumsar smörgås på morgonen =)Jag har ett helt underbart pålägggstips.



Brödet ska vara ljust - njalla är perfekt - sedan ska man ha nutella på. Som om inte det vore nog ska man sedan gojsa på smarties i massor. Helcrazy smörgås som nästan blir en efterrätt..men vaddå...det är väl bra iaf? Mums smakar det hur som helst.

#24 - Katt

Min favvomacka är ekologiska skepparhalvor med makrill i tomatsås, smörgåsgurka och färsk tomat! yummie! :o)

#25 - Amanda

Åh min favorit är polarbröds rågkakor med en bitsallad, en skiva ihoprullad ost, en bit kalkon, gurka och tomat. Mumsigt värre!

#26 - Carola L

Min favorit är att ta ett helt polarbröd (de stora och inte bara en halva utan vika ut den så den blir rund) lägga på tonfisk i vatten (två burkar) lägga på ett lock med bröd som jag smörat och lägga skivad gurka på hela brödet. Sedan strör jag över citronpeppar och vips så har man en smörgåstårta (den blir bättre om den får stå ett par timmar)



Länkat i tävlinsbloggen också såklart!

#27 - Andrea

Min favoritmacka är en god tunnbrödsrulle med till exempel tonfiskröra i. Dagar nä jag inte hinner göra iordning tonfiskröra brukar det bli prickigkorv :) Mitt favorit ställe att äta den på är som matsäck på resan. :)

#28 - mirre

denna skall ätas ute i solen en sommarmorgon...

bröd av valfri modell och sort

1st nyskördat salladsblad

1st ostbit

1st skinka/korv



placera på mackan i valfri ordning och njut utav både mackan och solen..

#29 - Ulrika

En tunnbrödsrulle med keso och avocado i är otroligt gott och mättande när man har lite bråttom

#30 - Lina

Glöm-allt-som-hände-igårkväll-mackan.

Min favoritsmörgås intas på morgonen efter en helvild utekväll. Smaken av en färsk skiva Polarpärlan Havre under en skiva vällagrad hushållsost och lite bostongurka på - får ångesten att avklanga samtidigt som kroppens sinnen återfår sin klarhet igen. Underbart!

#31 - Jennifer

Rostat bröd med prickig korv på är sjukt gott ! Det är min favorit :D

#32 - Maria

Min bästa och godaste macka är en rågkaka med skinka och ost på och en liten paprika bit på såå gott :)

#33 - Carita

Min favoritmacka är rågkaka som jag gjort själv :) Det smakar bäst med lättmjukost och några skivor gul paprika och gurka!

#34 - Anna

Ciabatta med tofu och ruccolasallad är oslagbart (och veganskt).

#35 - ida ung mamma

min favoritmacka är fiber tunnbröd med gravad lax och en massa gravlaxsås på!



[email protected]

#36 - Malin

Har ju faktist 2 favoriter. Dels har jag mormors köttbulle mackor. Egentligen gör jag hela mackan med smör, sallad, gurka, men sen pricken på i:t är ju mormors egna köttbullar..helst mosade på med majonäs..låter kanske konstigt men är grymt gott!



En vanlig dag tycker jag om finncrisp med ost av starkare smak med massa inlagd gurka på:)



#37 - Sonja

Åh, bröd, mums! (:



En av mina favoriter är helst ett hembakt (eller ett gott bröd av ciabattatyp men gärna grövre, med tuggmotstånd och härlig seghet) med sallad, avokado, parmaskinka alt. kallrökt lax, paprika och gurka. Underbart!



Annars en vanlig, hederlig ostmacka, med din favorit ost på ditt favoritbröd är heller aldrig fel. Ost funkar helt enkelt alltid! (:

#38 - Malagn

Här är mitt recept på min favvo, Avokadomacka med sting (till 4 mackor)



Ingredienser:

4 hårda brödskivor

2 mogna avokador

2 tomater

1 liten lök

1 pressad vitlöksklyfta

1 tsk salt

peppar

lite chilisås

en gnutta cayennepeppar

1 ½ dl crème fraiche eller gräddfil

en halv citron



Gör såhär:

1. Dela varje avokado på längden och ta ut kärnorna.

2. Gröp ur innehållet och lägg i en bunke och mosa!

3. Pressa ner saften från en halv citron. Rör om

4. Lägg i crème fraiche och lite chilisås och blanda.

5. Salta och peppra + lägg i en gnutta cayennepeppar.

6. Skala löken och hacka den.

7. Skiva tomaten

8. Bred smör på brödskivan

9. Bred avokadoröran på brödet.

10. Lägg på tomatskivorna och den hackade löken.

11. ÄT!



Jag äter den helst ute på en filt i solen :)



Kram från Malagn ([email protected])

#39 - Tina

Skojig tävling - om bröd!



Min favorit macka, tunnbröd, gärna nybakat på stenhäll med smör och renskav på. Minns när jag fick det när jag var liten - jämför alla mackor med denna fantastiska upplevelse. Finns inte renskav att tillgå duger räkost på vanligt tunnbröd minst lika bra.



tina[email protected]

#40 - lina

Det godaste brödet jag ätit kallas för damper, det kommer från Australien och man gör det i en grop i marken, i the outback gärna :), där man lägger ner kol eller förkolnat trä och sen lägger man ner brödet och på med mer kol och där får det ligga som i en liten "ugn" tills det är klart. Man äter det till maten, kanske med lite vegemite om Australierna får välja (fy fan säger jag dock). Brödet är helt underbart, men det kan ju bero på omgivningarna oxå :). Annars så föredrar jag riktigt mörkt grovt bröd med leverastej och gurka på.

#41 - Jessie<3

Hej! Så gott! =) Jag vill gärna vara med och tävla! Min favorit macka är brödet rågkaka och på mackan ska det vara ost och gurka. Jag äter helst mackan en solig dag på stranden. På något sätt så smakar mackor så mycket godare på stranden. =D



Ha det så bra!

Kram!



#42 - Emilia

Vilket underbart generöst pris, det hade verkligen inte suttit fel att få slippa bröd-utgiftsposten ett tag framöver :)



Min absoluta favvomacka görs i ett vanligt mackjärn med 2 skivor formfranska och en god brie eller cambozola emellan och mörk fin choklad (minst 70% kakao). Avnjutes med ett glas gott rött vin! Påläggen kan låta lite mysko att ha till macka men trust me, det är en riktig delikatess :) Fick idé från ett Oprah avsnitt.



Ha det så bra!



Mvh Emilia ([email protected])

#43 - tofva

Mmm yum yum. Min favo är hönökaka med banan och massa honung. Det kanske låter äckligt, men åhh så gott det är. Skulle kunna äta varje dag och vem vet om jag vinner så kanske det kan bli en möjlighet!



Prinsessor och prinsar för hela slanten!

Mvh Tofva Malone

#44 - Marlene

Min favorit macka är Polarkaka, smör, skivad banan och pepparrot mums

#45 - Robin ^^

oj, hjälp! Vad svårt! :O Jag äter mackor hela tiden! Men en sak som jag har börjat gilla jätte mycket är när man tar keso på mackan och lägger en bit skinka över samt en bit gurka och lite paprika! Så sjukt gott :D Mamma bakar alltid så det är väl mest det brödet jag äter :) Men jag gillar nästan allt bröd :)

En lite kul grej är att din blogg heter bambi, och det rund brödet man kan vinna kallar jag för bambi-bröd (eller ja, min familj och jag gör det) och det har jag gjort så länge jag kan minnas :) haha

men jag vill väldigt gärna vinna i alla fall :D



kram!

#46 - Fama

Polar Rågkaka (varmet litt i mikroovnen) med smør hvit/gul ost og appensinskiver. Mmmm...



Hilsen Fama



[email protected]

#47 - sandra

Mitt favoritpålägg på kvällarna, speciellt om jag är riktigt hungrig, är en vegetarisk pastej. Det är urläckert!

Till frukosten tycker jag att det är riktigt gott med en macka som har en massa gurka, tomat och sallas på sig.

#48 - Emelie

Min favorit macka är polarsbröds tunnbröd! Men smör, kaviar och ost! SUPERGOTT :)

#49 - Hosio - Tävlingsblogg

Min favorit macka är (just nu) pågen limpa med makrill i tomatsås + annanas (konstig kompination, jag vet, men gud så gott ;)

Äter den just nu helst på altanen men morgonsolen mot ansiktet :)



Har även länkat:

http://hosio.blogg.se/2009/may/tavling-brod-1.html

#50 - Maria Stridh

!Varldens godaste macka enligt hela min familj ar en mjuk tunnbrodsmacka med aggrora, falukorv och ketchup! Det saknar man nar man ar utomlands!



Kram

#51 - Lene

Jag har två favvosar! Såklart med ett bröd från Polarbröd ;)

1. Bregott, salami, lite tunt skivad Brieost och ruccolasallad

2. Färskost (tex Philadelphia)rökt lax i skivor och ganska mycket klippt gräslök+dill (vill man göra den ännu matigare kan man ta kokt, kall skivad nyptatis också.

#52 - Olelsi

Hejsan!!

Min favvo macka är Fröig från Polarbröd såklart, så himla gött. De är färdig-delad perfekt, breder på Bregott, delar köttbullar (lägger på dem) en klick rödbets-sallad,lägger sedan på locket. Till barnen köttbullar,gurka,groddar. Färdiga att ta med sig på picknicken.



Fixade en länk om tävlingen på min blogg: http://olelsi.blogg.se/2009/may/tavla-om-en-varde-check.html



Kram Nettan i Hälsingland.

#53 - SoffiZ- Oliwers mamma

En macka med ost och gurka är det absolut bästa som finns=)

#54 - Stenis

Hejsan..!

Jag älskar Pärlan.. Eller dom där som du har på bilden, Längst ner till vänster ;)

Antingen har jag kokta ägg, kaviar eller en liten klick majonäs.. Eller så har jag leverpastej med massor av gurka! Både saltgurka och vanlig gurka går lika bra =) Annars har jag ost/skinka + tomat + gurka. Jag älskar smörgåsar och har ofta massor med olika pålägg. Jag tycker om att sitta på min balkong o kika ut o värma mig i solen med en kopp varm/kall choklad och mina mackor!

Ta hand om dig.. Kram

#55 - Liz

Oj, fingrarna gjorde nåt som inte hjärnan planerade.

Bästa mackan är den på vårutflykten, just när ren torrköttet är klart. Det finns absolut inget bättre än att plocka fram matsäcken, bre en massa smör på en bit mjukt tunnbröd och sen plocka fram morakniven. Skära tjocka skivor torrkött på mackan och sen sörpla på en kaffe kokt i skogspannan.

DET är en macka utan like här i Lappland :)



En länk till dig hittar du naturligtvis hos mig:

http://chiclady.blogg.se/2009/may/-bambi-tavlar-ut-en-vardecheck-for-en-massa.html



Kram från Liz i Malmberget :)

#56 - bitte

Min favorit är Hönökaka men den ska det vara.smör och ost som sen doppas i varmt the MUMMA!

#57 - Nanna

Min favvo är Polarkrafts Fröig; med bregott, ett salladsblad, på det smulad fetaost och rödlök. Mums!

#58 - Martina

Mjukt tunnbröd, pålägg- skinka, ost och sallad, rullas ihop, njut...

Kan ätas i pricip var och när som helst!

#59 - Mammamucklan / Sandra tipsar

Min favoritmacka är den klassiska räkmackan. Vilket ljust bröd som helst funkar, sallad, gurka, tomat, ägg, citron och räkor.



Den äter jag helst hemma hos min mamma. Jag och mamma hade det som lite "tradition" innan jag flyttade hemifrån, vi satt i köket med varsin kopp te och räkmacka och pratade ett par timmar på helgförmiddagarna.

:-)

#60 - vigge

Jag gör pizzor på de olika polarbröden.Receptet är : På med tomatpuré, klippt skinka, små bitar konserverad ananas, oregano eller basilika- inte så noga, efter tycke och smak. Överst pizzaost.In i ugnen så osten smälter och det hela blir varmt.

Snabbt - enkelt, lika gott kall som varm.Perfekt för mig som är lite lat och inte brukar ha så många ingredienser hemma mer än dessa ,som behövs.Jag äter sällan bröd på nåt annat vis.

#61 - Michaela

Varm macka favorit:

Runt polarbröd, smöra, lägg på generöst med skivad banan, dofta över lite curry, täck med ost, in i micron tills osten smält, jättegott!

#62 - Johannes

Det här är supergott:



Macka med kräftstjärtar, mango & purjolök



1 skiva bröd (typ hönökaka)

1 msk färskost med vitlök

2 blad sallat, t.ex. romansallad

4 skivor mango alt. tärnad mango

1 dl kräftstjärtar

lite purjolök, strimlad



-Bred färskost på brödet.

-Lägg på sallat, mango och kräftstjärtar.

-Strö över purjolök.



Jag hittade receptet på polarbröd för några månader sedan och det är skitgott! :)

#63 - suss

Mjukt tunnbröd, smör, creme fresh, finhackad rödlök, löjrom eller stenbitsrom, skivad avocado. Rulla ihop, ät och mmmmmm.... detta är ljuvligt........ = )