bambi

Dagens fråga: Hur varmt har ni det inomhus?


För någon månad sen så fick vi hyresgäster fylla i en enkät om hur vi trivdes här hos vår hyresvärd. Det handlade om allt från grannar till lägenhetens standard.

Förra veckan så damp det ner ett brev från hyresvärden med en termometer! Det stod nåt om att inomhusklimaten ska helst vara runt 20-21 grader och någon grad kallare på natten. Låter som om det var många som klagade över att det var kallt i lägenheterna, bland annat vi gjorde det... Men vi är väldigt frusna av oss. Vi vill gärna ha runt 24-25 grader här hemma, men det ligger förstås runt 20-21 grader som det "ska" göra. Inte så mycket att göra åt när man bor i hyresrätt... (vi har alla element på max).

Hur varmt har ni det inomhus? Tycker ni att 20-21 grader är lagom?
#1 - Margrethe

#2 - Margrethe

Hei, jeg syntes 20-21 er kaldt. Trives best i 25+! Mvh Margrethe

#3 - Fifi

Vi har mellan 24-26 grader inomhus, lite kallare på natten men jag är inte säker på hur kallt det är. Tycker det blir för kallt på natten, för man kan vakna frusen och känna sig förkyld...

Vi bor i bostadsrätt.

Tycker m.a.o att 20-21 låter alldeles för kallt.

#4 - Nathalie-Mamma till Athida

i sovrummer har vi de kallt, kanske 18 grader. Resten av lägenheten kanske 20-22. Har fönstret öppet i sovrummet hela dagarna :D

#5 - Nina

Hej

Vi har 24-25 grader hemma, (bor i villa) annars fryser vi, men de flesta som kommer hem till oss tycker att vi har det väldigt varmt, så jag tror att 20-21 grader är ganska normalt, vi som är ovanliga =)

#6 - Maria

Vi har som max 21-22 grader. Jag skulle gärna ha runt 19 grader men sambon är så frusen så han vill helst ha runt 22. Men i sovrummet håller vi 17-18 grader för annars kan jag inte sova.

#7 - Therese - Eira min ögonsten

Vi har typ 20-22 grader i vår lägenhet. Ibland tycker jag att det är iskallt och ibland varmt. Men jag skulle inte gråta om vi fick nån grad varmare..

#8 - Sanne

På tok för kallt! :) Vill precis som du gärna ha varmare inne. Gärna 23-24 grader. Tycker liksom inte man ska vara tvugnen att jobba för att hålla värmen.

#9 - Emma - Barbaemma

Nej det tycker jag är alldeles för kallt, 25 grader känns mer lagom. =)

#10 - Linda

Jag är också frusen av mig och har gärna runt 22-24 grader inne. Men oftast har vi bara runt 20-21 grader ändå eftersom uppvärmningen här hemma funkar sisådär.

#11 - åsa

vi har 25, runt 20-21 fryser jag.

#12 - Nina

Nej fy, jag måste ha varmare än så. Framförallt på vintern!

#13 - Förvirrade Morsan

vi är riktigt glada om det är 20 grader nu på vintern... -burr- skulle föredra runt 24 grader.

#14 - Fia

Bor i hus men vi vill gärna ha drygt 22 grader. I sovrummet kan det gärna var runt 20 när vi ska sova.



Kallare än så vill jag inte ha: så fryser jag och får gå med koftor hela tiden.

#15 - Sofie

Jag håller med, 20-21 är alldeles för kallt. Både jag och sambon vill ha det varmt hemma, gärna 25 grader. Jättejobbigt då man kommer hem till folk där det är kallt inomhus, inte alls mysigt.

#16 - Jenny i Dalby (mamma till tre)

Oj! 24-25 grader, det hade jag tyckt var alldeles för varmt måste jag säga! Vi har nog ca 20-21 grader tror jag, förutom i sovrummet där vi har ungefär 18 grader (brukar ha dörren stängd för att inte släppa in för mycket värme från övriga huset. Jag avskyr när det är varmt i sovrummet. Vi har golvvärme i hela huset, så det är ganska lätt att hålla en jämn temperatur, och när det är behagligt om fötterna så känns det varmare på något sätt.

#17 - Sara Mia

Nej, vi har absolut kallare. I och för sig är jag frusen, men man får bita ihop och klä på sig. Jag har alltid kofta/fleece och tofflor eller raggsockar. Vi bor i och för sig i ett ganska stor villa och det finns roligare saker än en dyr elräkning. Våra element är inställda på 17-18 grader, men vi eldar också i kakelugnen och vedspisen så i de rummen blir det extra varmt och skönt. Jag skulle aldrig kunna gå i kortärmat hemma vintertid. Men det funkar fint ändå. Odd Molly gör ju många fina koftor. Kram!

#18 - Elina

Jag skulle nog vilja påstå att det skulle kännas som en bastu om vi hade runt 24-25 grader här hemma. Helst har vi runt 18-20 grader och ALDRIG någonsin några element utanför badrummet ska va på...

#19 - Anonym

vi har mellan 20-21 men det är för kallt tycker vi men iinte våran bovärd...



Måste få fråga du har använt fl gradivites sticka och deras info hur långt man har gått och långt kvar.. hur får du det sparat för jagk an inte spara och göra som du gör? (inge vidare på dator) Hare bra Linda

#20 - Jessica

För min del får det gärna vara lite kallare. Hellre för kallt än för varmt, för då kan man klä sig lite varmare istället. Tända massa värmeljus och vira in sig i en filt :-) Och så sover jag mycket bättre i ett kallt rum, om det inte vore för min man och mina barn så skulle jag sova med öppet fönster året om!

#21 - Petra

Vi har alltid 21 grader.

Vi bor i hus och eldar med ved. (Ackumulatortank)

När man betalar själv drar man gärna ner värmen och slänger på sig en extra tröja. ;)

#22 - NIna

Vi hyr oxå ut hyresrätter och har "problem" med att så många klagar när det ligger just runt 20-21 grader. Många vill ha 24-25 precis som ni.



Jag personligen gillar bäst när det är 20. Jag gillar att ha ljus tända, krypa under en filt å ha tofflor på mig.

I sovrummet har vi 18-19.

#23 - Jessica- tre killar och en tjej

Jag är inte direkt frusen av mig, 18 grader är perfekt tycker jag, så sambon får ha dubbla täcken på sig för jag ställer upp balkongdörren minst halva natten, hemma hos mina föräldrar är det å andra sidan bastuvärme, minst 25 grader inne dygnet runt. Det kan nog ligga bakom min förkärlek för kyligare rum. Att sova hos dem är jobbigt, fast nu när vi har takfläkt och en fläkt som sprutar luft på mig hela natten dessutom så är det väl okej, eftersom det är vinter.. Men på sommaren..bläh! Barnen somnar i vilket klimat som helst, underliga djur det där, haha.



Förresten, på tal om barn, så har jag en utmaning som handlar om att blogga om ett givet ämne, kolla in alla detaljer på min blogg. Http://tremoten.blogg.se

Ha en fortsatt trevlig söndag!

#24 - Stina

Nu under graviditeten vill jag helst ha 18 grader. Blir så jäkla varm, men annars vill jag nog ha 20. Vi har det så fiffigt att vi kan fixa med värmen själv.



Vi har en sådan där liten eko-pryl där vi kan skruva upp värmen hur mycket vi vill, men om värmen överstiger 21 grader så betalar vi för den extra energin vi använder. Annars ingår värmen i priset. Det är jättebra - alla vill ju inte ha det lika kallt/varmt...

#25 - Anonym

23-25 är lagom för mig. Dock gärna svalare i sovrummet.

20-21 grader låter svinkallt för en fryskotte som mig. :D

#26 - Maja

Oj det var varmt. Vi har ca 18-19 grader inne men det beror på att vi måste elda för att få värme och då tycker jag ofta att det är enklare att klä på mig en tjocktröja och ett par tofflor. Ibland på vintern när vi inte har varit hemma på hela dagen kan vi ha 14 grader inne, fast det är lite väl kallt =).

#27 - Caroline

Vi har ca 18-19 grader inne.. :P

vi bor i hus och betalar elen själv, då gör några grader kallare oss några kronor rikare.

Låter hemskt kallt om man jämför med 25 grader, men man vänjer sig och det är inte alls svårt att klä på sig lite extra :)

#28 - Frusna flickan

Jag bor också i lägenhet och har 20-21 grader. Fryser ständigt. Jag arbetar hemma och om man sitter stille i flera timmar ska rumstemperaturen vara 23 grader. Inte konstigt att jag sitter vid datorn med tofflor och dubbla filtar..

#29 - J

de flesta verkar ha det bra!!! Jag har haft 16,5-17 grader senaste veckorna. Imorrn kommer fastighetsskötaren och gör något åt saken förhoppningsvis :-)