bambi

Flickan med jultidningarna
För ett tag sen så ringde en liten flicka på dörren och frågade om jag ville köpa jultidningar. Jag tänkte genast tillbaka till den tiden då jag sålde jultidningar och hur man ringde på hos grannar och försökte kämpa ihop till den där cykeln (som man aldrig kom upp till utan fick nöja sig med en musse pigg väckarklocka eller nåt). Så jag hade inte hjärta att säga "nej".

Så jag satt där vid köksbordet och bläddrade och bläddrade och försökte hitta nånting som vi kunde tänkas vilja ha. Jag tänkte, ja, men sambon gillar historiska böcker och Zack gillar ju klossar:


Jag fösökte under tiden göra lite "small talk" och frågade henne om det var någon speciell premie som hon försökte komma upp i.. men hon visste inte.. eller så ville hon inte prata med den konstiga tanten som så glatt ville köpa jultidningar men knappt hittade nåt att köpa...


Ja, det blev bara dessa två saker. Men dom var inte billiga, 328 kronor kom hon igår kväll och ville ha för dom. Saker som vi egentligen inte behöver eller vill ha, för sambon sa "ja, men andra världskriget är jag ju egentligen inte så intresserad utav" (men det fanns ju ingen annan historisk bok?!) och Zacks pussel var ju från 3 år och uppåt såg jag igår... Så det var ju bortkastade pengar...

#1 - Anna

Du kan ju lägga undan pusslet till han är 3 och ta fram det då :)

#2 - Evalena

Äh, inte bortkastade! Tänk på flickan som sålde dem! ;-)

Jag köper av alla barn som kommer då jag själv minns hur det var att knacka dörr och man fick nej överallt. Jag köper o ger bort i julklapp till höger o vänster. Kanske har Zack nån kusse som klossarna passar till i jul?

#3 - elin

Zack kanske blir äldre? ;) Och dessutom intresserad av andra världskriget?

#4 - jossan

haha, jag köper också alltid jultidningar för att jag tycker synd (och kommer ihåg hur det var) om barnen.. men ångrar mig alltid när man väl får sakerna för jag hittar inte heller något som jag VERKLIGEN vill ha... sen så tänker man att jaha, barnet som sålde blev glad och det var en god gärning, men isf kan man ju lika gärda skänka pengana direkt till barn som behöver dom :)

#5 - sofie

Du gjorde en fin sak när du köpte jultidningar av tjejen. :) Jag förstår att det kändes lite fel då sakerna inte kommer till användning.. Men kanske kan du ge bort boken i julklapp till någon och pusslet kan du spara tills Zack blivit äldre! =)

Kram på dej, trevlig helg!