bambi

Paranormal activity - lite av en besvikelse


Det var väldigt länge sen jag var på bio, senaste biofilmen jag såg var Brüno. Innan Zack föddes gick jag på bio ungefär en gång i månaden, så jag får nästan lite abstinens nu när vi går så sällan på bio. Igår kom vi äntligen iväg, för jag ville så gärna se Paranormal Activity.

Jag älskar skräckfilmer som verkligen lyckas skrämma en, men dom är ju nästan omöjliga att hitta. Jag var riktigt rädd när jag såg på Blair Witch Project på bio för många många år sen. Kunde inte sova på natten och sökte efter en massa information om fenomenet på internet, blev nästan lite smått besatt av den filmen ett tag. Så när jag hörde att Paranormal Activity skulle vara som Blair Witch Project men ännu läskigare så kände jag att jag bara måste se den!

Paranormal Activity handlar om ett par där tjejen har varit förföljd av ett spöke ända sen hon var 8 år. Spöket/anden dyker upp då och då under hennes liv och nu har den alltså dykt upp när hon har flyttat ihop med sin kille. Killen vill få lite "bevis" så han ställer upp en kamera som filmar deras sovrum under natten när dom sover.

Jag hade sett klipp om filmen på Aftonbladet och tyckte att den verkade riktigt läskig. Och visst var den läskig och kändes mycket trovärdig. Duktiga skådespelare och en mycket välgjord film. Det som jag blev så besviken på var att jag redan hade sett det mesta av dom läskigaste klippen, för dom finns med i trailern!!!

Sen blev jag också lite besviken på att man inte fick veta så mycket om spöket/anden, hade gärna velat få lite mer av en story om den. Det kändes också lite som att "det här kan inte hända mig" eftersom detta var ett spöke som hade förföljt henne sen hon var 8 år... och när man vet att man inte har haft något spöke efter sig sen man själv var liten så gjorde inte filmen att man kände "gud va läskigt, det där kan hända mig också"... vilket man ska tänka om det är en riktigt bra skräckfilm!

Jag ger den en stark 3:a av 5.
#1 - Micaela

Jag såg också Paranormal Activity igår och blev nog mer besviken än du. Jag höll på att kräkas på pojkvännens superhjältekomplex - för mig förstörde det all trovärdighet. Jag menar, hade det varit jag som var förföljd av en demon så skulle jag inte låta min pojkvän (som tvivlar på övernaturliga fenomen!) att försöka rädda situationen.

#2 - Helena

åh vad synd! jag har tänkt se den snart med! älskar oxå skräckfilmer :-)

Ska nog se den ändå.. får se om jag blir besviken med :-S



/Helena

#3 - Elin

Såg den nya filmen "2012" igår, måste säga att det är en av de bästa filmerna jag sett på flera år! Samma regissör som gjort "The day after tomorrow", fast med större budjet. Rekommenderas starkt att ses på bio pga dess fantastiska specialeffekter, helt klart 5/5. Se den!! :D

#4 - Kia

Jag såg den också i helgen - tyckte den var bra. Kunde inte sova på natten i rädsla av att särbon skulle bli besatt av en demon... Vilken trailer såg du innan? Den amerikanska avslöjar alla godbitar tyvärr, såg som tur var den efter att jag hade sett filmen. Den svenska trailern gjorde en mer nyfiken.



När jag var på Exorcisten för några år sedan (nyreleasen) blev jag besviken, precis som du, för då hade man redan sett alla godbitar ur trailern.