bambi

Kallade läkaren mig tjock??
Vägde mig imorse igen, minus igen! Rätt så mycket också, men det kan bero på dom senaste dagarnas illamående.

Sist jag träffade läkaren så frågade jag lite oroligt om hur det blir med bönan nu när jag inte går upp i vikt. Till svar fick jag att bönan tar det den behöver, det är mer jag som tar stryk. Sen säger läkaren:

- Det är ju värre om man är pinnsmal och inte går upp något alls. Men det är ju inte du... du har ju lite att ta utav.

Jaha, är jag tjock alltså? Neee.. men jag orkar inte ta åt mig. Jag orkar faktiskt inte bry mig om sånt banalt som utseendet just nu och jag förstår ju vad hon menar. Men det känns i kroppen att den är sliten, huden är torr och fnasig, magen är katastrof och halsen gör ont.

P.S. Jag har kommit på ett väldigt bra sätt att lyxa till det när man sitter på golvet framför toaletten, man kan lägga en liten kudde på toalettringen att lägga huvudet på... lite bekvämare blir det i allafall....
#1 - sofie

Åh kärevärld! :)

Jag satt här och fnissade åt läkarens något klumpiga formulering. :D Men som du skriver så förstod du ju vad hon menade, du är absolut inte tjock men hade du varit anorektiskt-smal och sen började gå ner i vikt så kanske bönan kunde ta skada. =)

Tur att man "har lite att ta av" så att säga. :)

Du är fin som du är och jag hoppas verkligen innerligt att du ska få börja må bättre snart! Kram

#2 - Nina

Det är precis det där jag reagerar mot. Läkaren sa att "du inte var pinnsmal, att du hade lite å ta av". Antagligen menar hon just det. Å då skriver du att du inte orkar ta åt dej. Ta åt dej av vad?



Det är trist (dock inte konstigtr med tanke på vilket fokus det är kring vikten) att vara tjock eller smal är så laddat. Att en doktor måste tassa på i sina uttryck.

Om det handlade om högt blodtryck eller salivtillförsel skulle du förmodligen inte ragerar genom att fundera på om du "ska ta åt dej".



Jag har några kompisar som är magra. De är inte nöjda med sina kroppar. Men då pratar doktorer och alla andra i omgivningen helt rakt ut att de är ju så "maaagra" och pinnsmala.

Vem vill se ut som en pinne liksom.

Dessutom om de hade mått illa som du under sina graviditeter hade det blivit stora problem.



Så var du nöjd å glad över din kropp att den fungerar(förutom att den mår så dåligt av att vara gravid) och dessutom är jättefin.



Hopas du får en "bra" dag

#3 - Sanna

älskar texten i din header ^^ kent <3

#4 - Fia

Vikt ÄR känsligt! Jag hade nog tagit åt mig.



Men läkaren kanske hade kunnat sagt "du som är normalviktig" eller liknande.

#5 - Linda

Det var ju lite klumpigt uttryckt av läkaren, men det han menade var väl egentligen att är man normalviktig så finns ju lite reserver att ta av till skillnad mot någon som är väldigt underviktig från början och inte har ett extra gram fett på kroppen.



Lider med dig som mår så illa! Själv så har jag det precis tvärtom - är hungrig HELA tiden! Och vikten travar iväg uppåt lite för snabbt nu tycker jag... :-S

#6 - nina

Nu har jag skrivit en inlägg om saken. Jag lånade dina ord, som inspiration. Hoppas det är ok annars får du säga till.

#7 - Helena

Hihi, ja man måste ju hitta nåt positivt (med kudden menar jag) Har du en kudde att sitta på på toagolvet oxå?? :-) Stackare, tycker jättesynd om dig att du mår så dåligt.. du får försöka fokusera på att det blir bra i slutändan, men förstår att det måste vara tufft nu... :-S

tröstkram

#8 - Lina

Men stackare! Kudde på toalettringen får mig faktiskt att småle...men jag förstår din situation.



Du ska absolut inte ta åt dig av vad läkaren sa! Jag tycker ofta de är "osmidiga" i sitt uttryck och det är väl bara bra i sådana fall att bebben suger av låren så har du spiror när allt detta är över ;-)

#9 - Jennifer

Du behöver inte bryr dig om sån kommentar... jag var 22 år när jag blev gravid för första gång och min vikt då var 44-46 kg, (jag är inte så lång, men jag var mycket small iaf), och det stämmer barnet tog allt han behövde, kroppen "prioriterade" och saker som hud, hår, tänder, naglar blev lidande flera år efter jag hade fött barneT... 3 år efter drack jag fortfarande järn....VAR STOLT ATT DIN KROPP KLARAR SÅ BRA EN JOBBIG GRAVIDITET, OCH BRYR INTE OM DIG OM KLUMPIGA KOMMENTARER.. Kram <3

#10 - Jenny i Dalby(mamma till tre)

Det var säkert bara en klumpig formulering och så är du kanske lite extra känslig nu som gravid och illamående...;-) Jag hade inte tolkat det som annat än at hon menade att du inte är mager. Och det är ju bra! Du är ju verkligen inte överviktig på nåt sätt!



Kudden på toastolen....det låter som en lite tragisk vardagslyx och jag kan inte låta bli att le...men jag förstår vad du menar! Stackare, hoppas att du slipper hänga i badrummet i många veckor till!



#11 - Plusresan

Strunt i läkaren! Han verkar lite bakom flötet =)



Bra tips med kudden på toaletten. Ska skriva upp det i min lista över tips till när jag själv blir gravid. Listan börjar bli lång =)

#12 - Brutala Bloggen

hehe vad taskigt

#13 - L

Läkaren har ju rätt- men att inte vara pinnsmal är inte att vara tjock. Vad jag däremot noterar (Och säkert du också.) är att i flera av kommentarerna refereras läkaren till som "han". Trots att du nämner "hon" i inlägget. Jag undrar då om det är för att de antar att en sån kommentar inte skulle komma från en kvinna. Eller för att man fortfarande direkt associerar läkare med man. Intressant i vilket fall...

#14 - nina

Jag tycker kommentarerna här ovan är jättekonstiga å jag fattar inte hur läkaren skulle ha sagt då???

#15 - Åsa

Ta inte åt dig! hon menade självklart att eftersom du inte är undernärd från början så är det ingen fara. Och ang illamåendet säger jag bara: lergigan! från en som mådde illa till v.36 men slutade spy tack vare Lergigan...

#16 - Nina ♡

trevlig kommentar.. tur att du är strong och kan se bort från sådant skitsnack.. Skönt att "bönan" mår bra iaf. Det är ju huvudsaken..

#17 - Stephanie

Hahaha, min kompis råkade ut för samma sak. De sa: du har ju bra med hull på magen så detta ska nog gå bra.



#18 - Linda

Är ganska säker på att hon inte alls menade att du är tjock... Men om du jämför dig själv, med en sån där ful modell, som ser ut att platsa på närmaste anorektiska mottagning, så passar du inte in där. Så bara för att du inte är pinnsmal, så är du inte tjock heller. Jag tycker att du ser fullkomligt normal ut! Och med bönan i magen går det nog bra, för som sagt, du är normalviktig, och har fettreserver (det har alla kvinnor), och det används för just dessa ändamål! Ha en fin dag!

#19 - Sannibus

hihi

Förstår att du tyckte det var tråkigt sagt av honom, men måste ändå skratta åt hans otroliga klumpighet haha :D Enligt mig är du varken tjock, mullig eller fet utan superfin.