bambi

Pojke eller flicka?

Igår på "Vakna med the voice" så berättade Katrin Zytomierska att hon hade gjort ett hemmatest för att kolla könet på sitt barn. Hon hade fått det skickat till sig av Bingos syster som bor i USA. Jag blev nyfiken på detta test och googlade lite och såg att detta test säljs här i Sverige också.

Så jag kunde inte låta bli att beställa ett igår. Jag hoppades på att det skulle hinna komma idag eftersom det står att om man beställer före kl.14 så skickas det samma dag... men nej, inget med posten idag!!

Det är ju rätt så kontroversiellt detta med att ta reda på könet på barnet man väntar. Vi tog reda på könet när vi väntade Zack och vi vill göra det nu också. Främst för att jag är så ofantligt nyfiken och så tycker vi att det är så svårt att välja ett bra namn, så det är bra om man har god tid på sig. Könet i sig spelar ingen roll för oss. Det får gärna vara en liten pojke där inne igen eller en liten flicka.

Såna som argumenterar att "det är som att öppna julklapparna innan julafton", så kan jag tala om att när jag var liten så gick jag alltid och skakade på julklapparna och ofta så pillade jag upp tejpen försiktigt för att se vad som var där innanför. Om mamma hade gömt julklapparna så letade jag genom hela huset när jag var ensam hemma. Så, det argumentet bitar inte direkt på mig... jag är så gräsligt nyfiken av mig.

Jag är nästan lite nervös... för tänk om det är en flicka där inne? Då ställs alla mina genusvärderingar på prov! För tänk om jag börjar klä henne i rosa klänningar och kalla henne för lilla prinsessan? Sambon som brukar kasta upp Zack i luften och bolla en hel del med honom sa också "tänk om vi får en tjej och jag blir försiktigare med henne?".

Ja, vi får väl se... men jag tror nog att jag kan vidhålla mina värderingar. Har varit intresserad av genus långt innan jag fick barn. 

Om det blir en tjej så har vi redan ett namn som jag har tjatat om sen innan, som jag bara älskar. Men om det blir en kille så är vi lite oense... Det är så himla svårt att välja namn, jag som lärare förknippar oftast namn med någon gammal elev, t.ex. "Nej, Olivia kan hon ju inte heta, hon skolkade ju så mycket..." Sen så har jag själv ett väldigt ovanligt namn, som jag egentligen inte gillar, så jag vet hur viktigt detta med namn är....

Men det ska bli kul att göra det där könstestet när det kommer. Det är bara ca 80% säkert när man gör det hemma, så man får väl dubbelkolla lite när vi gör rutin-ultraljud.

#1 - Jonna

Haha jag gjorde samma sak med julklapparna när jag var liten, visste nog alltid vad jag skulle få nån vecka innan julafton. Så om en vecka ska jag självklart ta reda på om det är en liten tjej eller kille som ligger och sparkar i magen. Vissa av oss är lite med nyfikna än andra =)

#2 - Nina

Förstår din spänning... vi kollade dock inte när jag var gravid. Robban var emot det.

Förstår också dina tankar att genustänket sätts på prov om man får en tjej. Håller med dej att det spelar ingen som helst roll.

Talar du om för oss då? Ska du ha en gissningstävling kanske, dra en vinnare bland de som gissar rätt.

Jag gissar på en tjej.

Hoppas akupunkturen hjälpte.

#3 - elin

Vad har du för ovanligt namn?

#4 - nilla

Hejsan jag beställde också ett test igår innan 14 men jag har inte iheller fått något.. jag antar att det e många som beställt kanske så det är därför :D

#5 - Maria

Kan du inte berätta sen om det? Jag är nitton år och ska bli en ung mamma snart. Lite fattig fram till januari och skulle kännas bättre att lägga 300 kronor på ett sånt test än 700 på ett ultraljud hos en privatläkare bara för att få reda på kön.. är nyfiken!

#6 - Sofie

Hur långt gången är du i din graviditet? Jag är i vecka 16 nu och har sedan tidigare också en son på 15 månader:)



Lycka till med testet!!



#7 - Lena

Hej! Jobbar mycket med genus på vår förskola och det jag tycker är viktigast att tänka på är att ge alla lika möjligheter. Man behöver inte ta bort utan tillföra flera valmöjligheter mm. Så om du nu skulle få en flicka så tycker jag du kan fortsätta vilja klä henne i rosa............eller blått, eller grönt eller gult eller lila eller brunt eller svart osv.(rosa är ju bara en färg som våra barn brukar säga)

Du kan också fortsätta att kalla henne "din lilla prinsessa" och ändå vara en genustänkande förälder!

Lycka till!

#8 - THERÉSE

vad kul med graviditet - grattis! :D

#9 - Nina

Håller med Lena... Varför skulle man inte kunna klä en tjej i rosa klänningar? Har inte du det ; )

Genus, värderingar osv kan man lära barnen om oavsett kläder =)

#10 - Sanna

Vilken fin "profilbild" du har! :D

#11 - Nina ♡

är det sant? visste ja inte.. vilken skoj grej :D jag är oxå så himlans nyfiken.. verkligen.. vi tog reda på vad Theo skulle bli och vi kommer att göra det på nästa bebis med.. :D



Det är ju sjukt svårt med namn tycker jag. Är lättare då man vet vad det blir för kön. Då kan man koncentrera sig åt ett håll och försöka komma på vilket man gillar bäst av de alla tusentals! :D



Hur mår du nu?

#12 - Tove

Äh, öppna julklapparna innan får man göra om man är vuxen. Jag kollade båda barnen på RUL och tycker att det var bra, fick lättare att relatera till dem i magen faktiskt.



Rapportera vad testet säger och om det sen stämmer!

#13 - Elin

Fösta ska jag nog säga Grattis, kul att du är gravid =)

Min kompis gjorde ett sånt där test och det visade att det var en flicka i magen, men ut kom en liten petterniklas :) så lite inte för mycket på testet bara..

#14 - Becka

Har faktiskt funderat på hur jag kommer göra den dagen jag blir gravid. Å ena sidan tycker jag det är halva spänningen att inte veta vilket kön bäbisen har, men jag vet också att jag är SJUKLIGT NYFIKEN av mej. Kommer jag verkligen kunna vänta i 9 månader?? Haha! Och som du säger: inte för att det på något sätt spelar någon roll, utan bara för att man vill veta. H*n kommer va gränslöst älskad vem det än är!



Ha en skön lördag!

#15 - Anna

Trodde att ni redan visste eftersom du har flera barnkläder ute på tradera. Tänkte att det skulle bli en flicka och att ni av någon anledning inte vill ha pojkens kläder.

#16 - ♥ ♥ ♥ bambi - gravid igen! ♥ ♥ ♥

Anna: Nejnej, om vi får en flicka så kommer hon få använda Zacks gamla kläder. Dom kläder jag säljer har inte blivit använda något så jag tror inte att dom kommer att användas till nästa heller.. så därför säljs dom!

#17 - Carro - Lantismamman

Det viktigaste är väl att tänka på att ge dom valmöjligheter! Fast om mina tjejer får välja så tar dom faktiskt något som är rosa och glittrigt;-) Fast visst leker dom med bilar och blir uppkastade i luften;-) Ha det fint! Hälsn. en till som är gravid, fast med nummer 5;-)

#18 - Petra

Hmm...jag blir konfunderad över det där testet. Varför säljs det ex i 2-pack kan man undra?

#19 - nora

hej

Jag vill gärna köpa testet men sidan visas inte...hur kan ta tag på en sån test annars..