bambi

Vecka 43 - #390A 4 continent x-stitch dress



Denna veckas "Veckans Odd Molly" är sponsrad av Bohemia som skickade mig en 4 continent x-stitch dress att recensera. Tusen tack!

4 continent x-stitch dress är en klassiker som brukar återkomma i dom flesta av Odd Mollys kollektioner, men i olika färger förstås. Höstens färger är chalk, green, dark blue, chocolate och blossom. Bohemia har den i dom härliga färgerna blossom och chocolate.

Den är i 100% bomulls poplin, vilket är en lite tyngre och tätare vävd bomull.





4 continent x-stitch dress är en jättefin och välarbetad tunika med mycket fina detaljer som knytband i ryggen, broderier och mollymynt vid ärmsluten. Man riktigt känner hur mycket arbete det ligger bakom tunikan.

Jag ägde tidigare en i purple (från en tidigare kollektion) i min vanliga storlek, men tyckte att den var för tajt över bysten. Denna gång så blev det en chocolate i en storlek större och då passade den bättre. Jag hoppas också på att kunna använda den lite under graviditeten eftersom den är lite stor.



Tunikan passar perfekt till leggings till vardags eller strumpbyxor till fest. Jag matchade min med armbandet från vårkollektionen!

Har du en 4 continent x-stitch dress? Vad tycker du om den? Passformen? Kvalitén? När använder du den (vardag eller fest)? Är det någon av höstens 4 continent x-stitch dressar som du drömmer om?
#1 - Erika

Hej!



Verkligen fin klänning, OM signaturplagg tillsammans med lovley kniten.



Kolla in min blogg, jag har anordnat en tävling, ett smycke som passar perfekt till OM kläder i royal.



http://erikaeveryday.blogg.se/

#2 - MariaMartina

Den är verkligen underbar, jag har ingen ännu - men är det OM-plagg jag suktar efter mest.. Tyvärr känns ingen av de nya färgkombinationerna särskilt mycket "jag", så antingen får jag leta reda på någon på tradera, eller så får jag vänta på kommande kollektioner.. Sistnämnda blir det nog, så kan jag spara undan lite från mina CSN-pengar; de ger ju inte särskilt mycket utrymme för mollysar... ;P

Och du kombinerade den verkligen jättesnyggt på bilden!

#3 - Nena

Min allra första Molly - en mörkblå med beige midjeband. Tycker inte att den sitter helt hundra på mig, plattar ut brösten lite för mycket. Men - en första Molly är en första Molly så den får stanna!

#4 - Anonym

Älskar mina tre som jag har - men som du säger man måste gå upp en storlek för att den skall sitta bra över bysten.

Jag använder min som klänning med täta strumpbyxor eller som tunika med tights till.

Har sett många som använder den tillsammans med jeans och även det är supersnyggt!

#5 - Malin

En sån klänning finns här hemma i min garderob med! Används flitigt! En av mina favoriter... Använder den i jobbet (arbetar i butik) Ja,jag använder den lite nu och då /Malin

#6 - Marre

Hej,,,hoppas det är bättre med dig och bönan:) En fråga,,,får du behålla plaggen som du recenserar?:)

ha det bra!

#7 - Rövarmamman

Yes har en blå o vit- tycker de är lite stora i storleken- men använder dem gärna till jeans o till en vardags outfiten:)

#8 - Rövarmamman

Yes har en blå o vit- tycker de är lite stora i storleken- men använder dem gärna till jeans o till en vardags outfiten:)

#9 - Malin

Å så fin du är i den!

Skönt med ett plagg som är "snällt mot magen", men på så vis är ju OM-plaggen bra.



Jag har en blå-vit här hemma som jag har bott i under sommaren. Nu är min blekgråa hud inte helt rätt för den, så den får vila till nästa sommar.



Drömmer nu om en i färgen Blossom..

Å så fin..

#10 - Evalena

Jag har den bruna du har fr höstens kollektion o matchar den med brun spoilerkjol under. Skitsnyggt. Snart får jag en royalkjol också o då tar jag den emellanåt.

Sen har jag en vit med blått band o brodyr samt en vit med beige band o grå broderier. JAg älskar den där modellen som går att ha som både klänning och tunika!

Drömmen just nu är en Cotton Angalais

#11 - Fia

Har 3 st. En rose i stl 3 som tyvärr är alldeles för stor...och 2st i stl 2: en lila från gammal kollektion och en i årets färg blossom. Helt underbara. För mig som inte har så mycket byst är min vanliga storlek perfekt.



Just nu önskar jag bara att jag skulle lyckas byta till mig en rose i stl 2..../Fia