bambi

Vår lilla böna


Ja, det är ju som många har gissat... Jag är gravid igen!!

Men jag förstår inte hur så många kunde gissa det? Jag som har varit så hemlig!

Och som en del har då listat ut så är jag sjukskriven för svår hyperemisis (graviditetsillamående). Det blev som värst när vi var på sambons farmors begravning (den 11 sept.). Jag tror att det hade med att vi åkte så mycket bil den dagen, för sen så kunde jag inte få i mig mat på 4 dagar. Låg bara i sängen och sov bort dagarna... så till slut så ringde jag min barnmorska. Hon tog det väldigt allvarligt och det blev dropp med näring, starka tabletter och sjukskrivning direkt.

Så jag fick ringa till jobbet och både berätta att jag var gravid (igen!) och att jag skulle nog vara hemma ett tag...

Jag var lite orolig för bebisen i magen så jag fick göra ett ultraljud förra fredagen och där fick vi se vår lilla böna (ja, den ser ju ut som en böna!) med en liten prick som blinkade (alltså, hjärtat). Den hade gott om utrymme såg det ut som! Men det var otroligt skönt att få se, så då kunde jag slappna av när det gällde det i allafall! Risken för missfall är jätteliten om hjärtat har kommit igång och slå, så därför känns det okej att berätta det även fast jag bara är i 11:e veckan. Sen så är det barn vi väntar, inte missfall... som man säger  :)

Jag mådde illa när vi väntade Zack också, men inte så här. Då kunde jag oftast få i mig nånting, vilket jag inte alltid kan nu. Jag är extremt känslig när det gäller mat annars, om jag inte ätit på 5-6 timmar så mår jag illa och får ont i huvudet (alltså, när jag inte är gravid). Jag brukar inte ha några problem med aptiten annars, så att inte kunna äta på 4 dagar det är något helt otroligt i min värld.

Nu med starkare tabletter så kan jag oftast få i mig nånting, speciellt mellan kl. 11-16. Innan och efter det så blir det högst en macka... och kl. 16 är rätt så tidigt att äta middag... så jag försöker få i mig 2 mindre luncher om jag kan. Men igår t.ex. åt jag en portion ris med smör och en macka på hela dagen.

Som ni förstår så har jag gått ner i vikt och visst ville jag bli av med några kilon, men inte på detta sätt. Däremot så har magen börjat puta lite (tycker jag) och dagen innan begravningen (och allt illamående satte igång) så var det tre stycken på jobbet som la märke till att jag var gravid (berättar mer om det sen)! Så nog har jag fått lite mage, fast det var ju innan allt illamående... nu kanske den har krympt igen.

Preliminär BF som vi har fått är 22 april, men det brukar ju ändras efter rutin-UL... och om bönan är lik sin storebror så kommer den nog ut i början av maj!
#1 - Ulrika

Åh vad roligt! Grattis:)

Hoppas du snart mår bätte,men det är ju alltid lättare att må dåligt om man vet att det för något gott med sig eller hur?

Kram på er

#2 - vera

oooh. GRATTIS!

vad roligt. jobbigt dock att inte må så bra :/

#3 - Tina

Grattis !! Du ska se att illamåendet snart släpper eller lindras åtminstone.

#4 - MamsTrams

Ta hand om dig, det är viktigt att lyssna på sin kropp och hur man mår. Oftast är vi människor för dåliga på att ta hand om oss själva, att må så bra man kan och njuta av dagen hur den än är, för man vet inte vad som händer i framtiden. Lycka till med lilla bebisen i magen.

#5 - Agnieszka -2 barnsmamma

guud så roligt! Stort grattis till er då! Inte så kul att behöva må så dåligt... men hoppas det ger med sig!

kramis

#6 - sofie

Jag förstår heller inte hur många kunnat lista ut det! :D Jag är så dum så jag är absolut okapabel att lägga i hop 1+1 (JAG HAR INTE ENS HITTAT DE FÖRBASKADE ETTORNA!) Jag tycker du har varit jättehemlig! :)

Så glad jag blev över din lilla surprise! :D Grattis till bebben och jag hoppas att allt går bra för er! Gud så spännande detta blir! :D

KRAM!

#7 - Sofia Werlin

Vad mysigt med en till :)

GRATTIS :)

#8 - margrethe

Hei, gratulerer så mye til alle 3! - og fortsatt god bedring! Mvh Margrethe.

#9 - emma - mamma till meja

Grattis, vad kul :) Hoppas du mår bättre snart!

#10 - Mia

Ja, nog har du varit hemlig! Jag anade inget:) Stort grattis!!

#11 - Caroline

Stort grattis till hela er familj! Många lyckönskningar Caroline

#12 - Lina

Stort grattis.. igen!! :)



/ Lina

#13 - Carolina

Vad roligt - stort grattis! Hoppas att du snart mår bättre!! kram

#14 - Elin

Jätte stort grattis :)

Jag har faktiskt tänkt tanken om att du kanske kan vara gravid igen.

Hoppas illamåendet försvinner snart och att du kan njuta fullt ut av graviditeten.

Kram

#15 - ≈Sanna≈

Jag hade mina misstankar men ville inte "tjata" om det utan väntade väldigt tålmodigt. Nu får man säga GRATTIS! Så himla kul. Hoppas att du snart slipper att må illa och kan börja äta lite igen.

Kram på dig!

#16 - NINA

Grattis!!! Va läckert.

Skit med illamåendet.

#17 - Anna

Grattis =)

Det hade jag inte kunnat gissa, trodde att det var ngt annat =)

Var det planerat?

#18 - [Jenniiies Fotoblogg ]

Hejsan !

Jag håller på att starta upp ett smyckeföretag med annorlunda och unika smycken. Jag gör framförallt halsband av pärlplattor. De är både färgglada och coola. Titta gärna in och säg vad du tycker, kanske vill du också beställa något smycke ? :)

MVH Jennie

#19 - Beatrice

Grattis! Vad kul att ni tre ska bli fyra..=)Ta hand om dig!

#20 - Sofie

Grattis, vad roligt. Hoppas du mår bättre snart :-) Kram

#21 - exklusivvardag

Grattis - vad roligt! Hoppas du snart mår bättre. kramar

#22 - Nina

Åh grattis, vad roligt!!!!!!



Kramar

#23 - Camilla (lillmillan)

Grattis!!!!!! Åh vad roligt med syskon!

#24 - Sara

Grattis =)

#25 - Carolina

Grattis till hela familjen! Tänk vilken glädje Zack kommer att ha av ett syskon så tätt :) Hoppas att du snart mår bättre igen, kram!

#26 - Åsa ~ amma till Vidar

Även jag anade just det här. Sååå roligt. Grattis!! Hoppas att illamåendet vänder snart.



Kramar

#27 - Anneli

Jättestort grattis!!! Vad roligt!

Hoppas illamåendet går över snart, vet hur du har det, mådde själv väldigt illa!

Jag tycker illamåendet i flera veckor var värre än själva förlossningen.... :)

#28 - Charlotte

GRATTIS!!!

Kram

#29 - Cecilia

Grattis grattis.



Visst var du "hemlig", men det var ganska lätt att gissa ändå;p

Jag förstår precis vad du går igenom för jag mådde precis lika illa. Jag fick också ligga på sjukhus med dropp ett dygn för jag inte fick i mig någonting.

Jag spydde ca 6 ggr per dygn mellan vecka 7 och 13.



Jag har dock hört att om man mår dåligt minskar risken för missfall. Om det är sant eller inte ver jag inte, men det kan vara en skön tanke =)



ha det bäst och grattis igen till bebbe.

#30 - Lisa med Stella By Stardust

Men oj, vilken överraskning - stort grattis!



Hoppas att du snart får må bättre och njuta av graviditeten och det faktum att ni ska 3 ska bli 4.

#31 - Ina

Åååh jag ryser, vd underbart med en liten till!!! Är så glad för er skull, anade vad det handlade om men man vet ju aldrig.;-)

Hoppas du mår bättre snart, det brukar ju gå över efter de första veckorna. Jag mådde nog småkymigt fram till ca 11, 12 veckan ungefär sedan försvann både trötthet och illamående och jag mådde bättre.

Vi ses väl på lördag!?



Kram Ina



P.S Lillbönan är jättesöt och tänk att Zack ska bli storebror...

#32 - Jenny

GRATTIS!!

Jag känner igen mig helt! Jag kräkte i 12 veckor och kunde knappt äta ngt. Blev också sjukskriven.

Jag gick ner 4 kilo innan det hela vände och sedan mådde jag som en prinsessa resten av tiden och graviditeten ledde till vår prinsessa! Med vår prins mådde jag också ill men på ett helt annat sätt och i 18 veckorutan att kräka. Ska bli kul och se om det är en syster till Zack som är på gång :-)!

Sköt om dig!

Jenny

#33 - Erika

Men gud va kul! Grattis grattis! Ja, d va d ja tänkte ;) Men jag var nästan jätterädd att du fått en depression eller nåt eftersom det var så känsligt, men d e klart att man inte vill slänga ur sig om sin graviditet när och hur som helst. Hoppas du kommer må bättre i fortsättningen så du kan njuta! Kramar i massor :)

#34 - Lina

GRATTIS! Det är alltid lika fantastiskt när ett nytt litet liv är skapat. Hoppas du snart mår bättre och får njuta av magen och graviditeten. Lycka till och skriv gärna hur det går för dig på bloggen. Jag läser gärna :-)

#35 - Jenny i Dalby

Stort grattis till graviditeten! Vet precis hur det känns att må så dåligt och för min del har det tyvärr blivit värre och värre och mer långdraget för varje graviditet. Det enda man kan trösta sig med är ändå att det faktiskt går över, om inte annat så när bebben föds ;-)!

#36 - Linn

Hihi...underbart! Jättegrattis till er! Var inte så svårt att räkna ut att det var ett småsyskon på väg. Kul och nervöst med så tätt, själv får jag 21 månader mellan mina när min nästa tittar ut inom de närmaste veckorna.



Hoppas verkligen du mår bättre snart så du får njuta lite av att vara gravid igen!:)



#37 - MariaMartina

Vad roligt, grattis! Mindre kul med illamåendet dock.. Tanken slog mig också faktiskt, för det är sällan så mycket hysch-hysch som i början av en graviditet ;)

#38 - e

Stort grattis! Vad roligt! Hemlig kanske du var, men eftersom du skrivit tidigare att du ville ha barn tätt och så det här med sjukskrivningen där det var något du skulle berätta senare ... då tyckte jag att det var helt uppenbart.

Åh så roligt för Zack att få ett syskon så nära.

Appropå illamående så spydde jag i 38 veckor (av 42). Någonstans runt vecka 25 hade jag en period då jag "bara mådde illa". Om det är någon tröst så tyckte jag att man vande sej till slut.

Oftast går det ju över dock runt v 12, så vi håller tummarna för dej! Stort grattis igen!

#39 - Jennyli

Åååh grattis! Vi väntar nr 3 den 11 april (preliminärt alltså ;-) ) Illamåendet är ju INTE roligt alltså! Så dåligt som jag mått nu har jag inte gjort med de andra två.. det är hemskt! Så även jag får starka piller + akupunktur. Har du fått prova det? Fungerar jättebra!

#40 - Agneta

Stort Grattis och lycka till. Så roligt för Er att få en baby. Hoppas illamåendet går över.

Kram Agneta

#41 - Fru Evelina

Men ÅH då gissade jag ju rätt :-)!

STORA grattiskramar, SÅÅÅÅ KUL!!

#42 - Sofie

Men OJ. GRATTIS!!!

Illamående är fruktansvärt, jag vet. Det enda positiva är att det är av en bra orsak (ju mer illa man mår desto bättre mår barnet, var det någon som sa till mig).



Jag är också gravid med nr 2 (v 15) och har precis nu börjat må skapligt bra igen. Håller tummarna för att även ditt illamående ska gå över snart.



// Stort GRATTIS till er alla tre.



#43 - Tabby

Grattis, grattis :-)



Stackare,vet vad du går igenom, har själv gått igenom det under 3 graviditeter (ja,jag vet helt galet med tanke på diagnosen). Men i slutändan är det värt varje sekund....

#44 - Vanilla

Stort grattis till er lilla böna! :-) Hoppas du slipper illamåendet snart!



kram

#45 - Therese - Eira min ögonsten

Gud vad underbart!! Grattis! :) Då gissade jag rätt. Minns att du var rätt dålig när du väntade Zack med..



Hoppas illamåendet lugnar ner sig snart!

#46 - malenami

Många gratulations kramar!!!

#47 - Linda

Stort grattis!! Hade det faktiskt på känn att det var en liten till på gång! ;-)



Stackare som mår så illa. Jag hoppas att det snart går över och att du kan äta och njuta av mat igen. Jag har själv gått igenom ett par graviditeter nästan helt utan illamående, så denna gången när jag mådde som en räv i en massa veckor kom som en överraskning. Mår fortfarande lite illa ibland om t ex något luktar illa (gick in i v 23 idag), men inte alls som fram till ca v 15-16.

#48 - Christina

Va roligt!! Tänk att Zack ska bli storebror!! Jag som trodde du gått in i väggen, men så var det ju inte. Nu sitter jag har framför datorn med ett leende på läpparna!

Grattis!! ¤¤¤¤Christina¤¤¤¤

#49 - Petra

GRATTIS!!!

Det var oväntat för jag trodde att du var sjuk i svininfluensan.

Det här var ju mycket mer POSITIVT.

#50 - Erika & Hampus

Grattis!!! Spännande för er.

Stora kramar

#51 - Cizzi

Åh vad kul att ni väntar en liten! Grattis!

Var det planerat eller blev det som det blev?



Hoppas att ditt illamående snart ger med sig så att du kan njuta av din växande mage!

#52 - Lena -Chokladmamman

Grattis! Vad kul!



Jag vet att det är jättejobbigt med illamåendet men jag läste någonstans att det är positivt, att det är ett tecken på att graviditeten går bra. Något att trösta dig med i illamåendet iallafall.

#53 - MammaJ

Grattis! Hoppas du mår bättre snart. Din blogg är jättefin, btw.

#54 - Ann-Louise

Jättestort grattis! Hoppas illamåendet ger med sig snart!

#55 - anna ♥ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ♥

Grattis!

#56 - Beatrice [Devins mamma]

Vad härligt att höra att hjärtat slår o allt ser bra ut :) En väninna till mig var på undersökning idag o dem kunde inte höra hjärtat slå, så nu väntar hon på en tid då hon ska få se om fostret lever eller ej. :/

#57 - barnshoppingbloggen - mode & shopping för barn!

STORT GRATTIS vad roligt :-)

Mysig med ett syskon!

#58 - Jacks mamma *Ung, högskolestuderande mamma*

Men så roligt för er. Jättestort grattis, tänk att lilla Zack ska bli storebror. Ska bli så roligt att få följa ännu en graviditet igen, synd bara att man inte själv är gravid denna gången med ;)

#59 - karin

åh vad roligt!! får själv tårar i ögonen. men jag hoppas att illamåendet går över snabbt:)



kram

#60 - Rövarmamman

O Grattis vad underbart!:) Jätttttte vacker böna!:)

#61 - Helene

Grattis! Skönt att det var nåt positivt, jag undrade just vad det kunde vara, är inte så påhittig som de andra här :-)

#62 - Sophie

Men vad roligt med en till liten en. Tråkigt att du ska må så dåligt bara, hoppas det blir bättre snart!

#63 - Förvirrade Morsan

då fick jag mina misstankar bekräftade ;) vad roligt, grattis! själv hade jag också svår hyperemesis under graviditeten, sjukskriven ett halvår innan och fram till förlossningen. Så jag vet vad du går igenom, verkligen inte kul! Hoppas det ger med sig iallafall och att du slipper ha det hela graviditeten, du ska ju kunna njuta=)

#64 - Sofia

STÖRSTA GRATTIS KOMMER HÄR!



kram sofia

#65 - Dante

Anade väl det :)



GRATTIS

#66 - GMLT.se

SUPER SUPERGRATTIS!!!!!!

#67 - Claire

Grattis! :) jag misstänkte att det var nåt sånt faktiskt, fast jag inte vet varför.. vad kul med ett syskon till Zack! :)

#68 - Julia-Mamma till Melina & Blivande student

Vad glad man bli när man kom in, GRATTIS till den lilla. Hoppas illamåendet kan försvinna så du kan njuta av det nya livet ;-)

#69 - maria

Åhh Grattis!!! vad kul!

Ska bli jätte kul att följa din blogg en graviditet till!!!

#70 - Noretstar

Grattis! Jätteglad för eran skull!

Själv har jag också varit sjukskriven av samma anledning under min graviditet - i ca 1,5 månad sammanlagt. Hoppas du mår bättre snart!

#71 - Mimmi

Grattis, vad kul!

Hoppas du får må bättre snart!

Till mig sa de att det är ett tecken på att barnet mår bra när man mår riktigt illa.

#72 - Sara C

Grattis!! Var inte så svårt att lista ut.



Va rädd om dig nu.



Kram

#73 - Emma

G r a t t i s!!!

Hoppas verkligen du mår bättre snart... Tack för en bra blogg.



kram Emma

#74 - Nina

men åååååååååååååååååååååååååååå MASSA GRATTIS !!!! Vilken rolig nyhet!!! :D Men jobbigt att du är så illamående! =/



Jag trodde det värsta när du blev sjukskriven. Typ att någon elev hade gjort något elakt mot dig eller något sånt.



Massa grattis igen!

#75 - Elle

GRATTIS!!! Så roligt :) Hoppas illamåendet släpper snart!!

#76 - Erica

Måste bara kika in och säga grattis! :) Gud va kul för er!! :D



Jag följde din förra graviditet. Jag var själv gravid då ( fick vår dotter den 19 oktober ) och vi börjar längta igen nu, efter knappt ett år! :D Jag trodde aldrig jag skulle sakna att vara gravid, men det gör jag verkligen och nu när jag kikar in här så har du precis avslöjat att du är gravid! Spännande! :)



Lycka till med allt och med gravideteen. Jag kommer fortsätta följa din blogg, hih ^^

Kramar

#77 - Jenny

Åh men gu, va kul!! Stort stort grattis!! Har följt din blogg o alltid tyckt att de är så kul att det bara skiljer en månad mellan min dotter och din Zack, nu kommer det ännu en gång skilja en månad mellan våra nummer två och åt samma håll även den här gången :)



Stort grattis! Kram Jenny

#78 - Elina

Stort Grattis till det nya lilla livet!! Så spännande med en ny graviditet att följa, och jag hoppas illamåendet blir bättre!!

Grattiskramar Elina

#79 - C

Grattis!!! :-) Vad kul med ett syskon till Zack! Följde din graviditet förra gången och lär göra det denna gång med. Själv har jag bf 5 januari. Hoppas illamåendet går över snart!!!



Kram C