bambi

Våra resor

Idag åkte sambons kollegor till Verona, men med bara 11 dagar kvar till BF så följde han inte med. Lite tråkigt att han missar alla vingårdar och annat roligt dom skulle göra.

Flera av våra vänner ska ut och resa inom den närmaste tiden. Dom ska till Bali, Mexiko, Turkiet, mm. Man blir ju inte lite avundsjuk...

Jag och sambon älskar att resa också... men nu var det ett bra tag sen, exakt 2 år sen faktiskt! Och vi som reste utomlands nästan 2 gånger om året förut... snyft. För att drömma mig bort lite grann... Här är en sammanfattning av våra underbara resor tillsammans:

1.) Alanya, Turkiet (maj 2002) - Vi hade bara varit tillsammans 2-3 månader när vi åkte på vår första resa tillsammans. Åkte sista-minuten med Fritidsresor och hamnade på ett jättefint 4-stjärnigt hotell! Det var kallt i havet, men varmt i luften så det blev mestadels bad i poolen. Vi åkte även på Turkisk bad (Hamam), villket var mycket trevligt!


2.) Zakynthos, Grekland (augusti 2002)
 - Mitt favorit ställe eftersom vattnet var kristallklart och det var otroligt fina stränder och dessutom älskar jag Grekland! Zakynthos är känd för att jättesköldpaddor lägger sina ägg där, så man kan åka på utflykter och titta på dom. Jag starkt rekommenderar att åka till Zakynthos!


3.) Skopelos & Skiathos, Grekland (augusti 2003)
- Denna resa bjöd mina svärföräldrar oss på (dom var också med och älsklingens syskon). En rolig sak med Skopelos är att den lilla ön har 365 kyrkor (en för varje dag på året)!


4.) Backpacking i Thailand (december 2003)
- Åkte runt i Thailand och såg en hel del. Jag blev dock magsjuk ett par dagar som förstörde resan lite grann. Vi varierade boendet, så att vi ibland bodde superbilligt (500 bath/natt = 100 kr.) och ibland väldigt lyxigt. Det var väldigt roligt att åka runt och bara göra det man hade lust med. Vi gillade Phi Phi bäst och stannade där 5 dagar. Det blev mycket snorklande, solande, badande och god mat!


5.) Paris, Frankrike (maj 2004)
- En lång weekend i Paris, fanns otroligt mycket att se. Vi var duktiga och gick uppför trapporna i Eiffeltornet (till 2:a våningen, mer kan man inte gå) och såg Mona Lisa förstås. Men roligast var absolut katakomberna som bestod av miljontals skelett.... har aldrig sett nåt liknande!


6.) Hurghada, Egypten (mars 2005)
- Jag har alltid sagt att jag nån gång i livet vill se pyramiderna, så därför begav vi oss till Egypten. Det var väldigt häftigt att se pyramiderna, sfinxen och riktiga mumier. Annars var inte landet så imponerande, vi hade all-inclusive på hotellet... men det var inte direkt så häftigt.


7.) Terracina, Italien (juli 2005)
- Underbar fin kuststad. Vi åkte till Pompeji som var riktigt häftigt att se (man såg bland annat liken av dom som blev begravda i aska). Vi besökte även en vingård och såg hur dom gjorde vin.


8.) Venedig, Italien (juni 2006)
- Superhäftig stad som alla bör besöka nån gång i livet! Vi åt en massa glass, åkte gondol (100 euro för 45 min, svindyrt!), matade duvor på Markusplatsen, mm.


9.) Rom, Italien (mars 2007)
- En lång weekend i Rom för att fira vår 5-års dag. Vi drack Dom Perignon (vintage 1992), besökte alla sevärdigheter som Colosseum, Peters kyrkan, spanskatrappan, pantheon, mm. mm.


10.) Medelhavskryssning (juni 2007)
- Finns en hel kategori om resan i min gamla blogg, kika här. En snabb version: Är nog den bästa resan vi varit på. Underbart lyxigt, all mat ingick (vilket resulterade i en 3 kilos viktuppgång), 2 pooler på fartyget, mm mm. Stannade till i: Palma, Tunis, Rom, Genoa, St. Raphael och Barcelona.


11.) Teneriffa (april 2008)
- Var gravid med Zack (som sen föddes i sept, så det var rätt så tidigt i graviditeten). Vi bodde på ett hotell med all-inklusive, vilket var skönt. Vädret var väldigt växlande och vissa dagar till och med lite kyligt! Men lite sol fick vi på oss och vi hade en mysig vecka tillsammans!

#1 - Apan trimmar och slimmar med start 105 kg

Det kanske var klokt av sambon att inte följa med. Med tanke på vulkanutbrott vet man ju inte när flygtrafiken kommer igång igen.



Italien är ett land som jag gärna vill resa till. Men dte ligger "nära" geografiskt sätt, så det landet spar jag tills jag inte orkar flyga. :)



Jag hoppas verkligen att vi kommer iväg nästa vecka. Nu är ALLA flygningar inställda.

#2 - e

100 kr natten i Thailand var vår lyxbudget (utom i Bangkok där vi drog till med 1000 kr/natten), annars låg vi mellan 20-40 kr per natt de gånger vi backpackat i asien (ca 5 mån) - så de där superbilliga boendena missade ni nog (å andra sidan var det inte så mycket att missa, men å andra sidan sov man ju bara där :)).

Förstår verkligen vad du menar med att sakna att resa. Var två år sedan vi var ute senast, och vi reste också mellan 2-5 gånger per år tidigare.

I maj är det dock dags igen, men sen lär det dröja igen då vår andra kotte ska titta ut i början av hösten.

#3 - Malin

Vad kul att du också gillar Zakynthos! Ser att du rekommenderade sköldpaddorna, vilket man definitivt inte ska missa. :-)