Hörde om dessa kakor på Oprah. Detta recept vann 1 miljon dollar, som var första pris i en baktävling. Jag fick trixa till receptet lite så att det skulle passa svenska mått och det var det verkligen värt!
Det är riktigt underbara kakor som är hårda utanpå och mjuka inuti, supergoda!
Kakdeg
250 gr mjukt smör
2 dl socker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
ca 1 dl jordnötter
0,5 dl socker
½ tsk kanel
1,5 dl jordnötssmör
1,5 dl florsocker
Börja med att göra kakdegen. Rör ihop smör (jag brukar micra smöret i ca 30 sek. om det är kallt så blir det lagom mjukt) och socker. Tillsätt äggen en åt gången. Rör sedan ner bakpulver, salt, vaniljsocker och till sist mjölet.
Rulla kakdegen till en rulle och plasta in (den blir ganska kletig, men den ska vara så). Lägg den i frysen i ca 30 min.
Hacka jordnötterna och blanda med socker och kanel i en skål.
Rör ihop jordnötssmör och florsocker och forma till 24 stycken små bollar. (Det är enklast om man först delar det på hälften, sen hälften igen, och hälften igen.. osv. Då får man dom någerlunda jämnstora.)
Ta ut kakdegen och dela den i 24 delar. Platta ut varje del ordentligt och lägg en jordnötssmörkula i varje och linda om den med kakdegen. Platta till kulan och doppa den i jordnöts- och sockermixen. Lägg dom på en plåt och grädda i ugnen i 200 grader i ca 10 min.
P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler få ta del av detta underbara recept!!