bambi

Var det någon som sa "håravfall"?

Neee... du skojar inte? Jag tappar hår konstant. Varje gång jag drar handen igenom håret så har jag en stor tuss i handen.
Jag hittar mina långa blonda hårstrån ÖVERALLT...

 

#1 - Linda Andersson

Vet precis vad du menar... Tappade massor av hår jag med... ville knappt laga mat, för nästan alltid så fick jag syn på nåt hårstrå nära maten... Sen när det börjar växa ut så tar det sån himla tid, och så får man den där snygga "amningsluggen", dvs den superkorta luggen som håller på växer ut. På mig syns det på en gång, har självlockigt hår som gärna står åt alla håll... behöver jag säga att jag ser ut som en hippie när jag har sådan lugg? Lyckligtvis så var det ett tag sen nu ;).

#2 - Erika

Jag tappade massa hår efter förlossningen, det tyckte jag var jobbigt eftersom jag inte hade så tjockt hår annars... men nu har det slutat :=) Hade nog blivit hårlös annars. Tack för en bra blogg!

#3 - Elisabeth

Känner igen det där, tappar så mycket hår och kan dra stora tussar från huvudet. Visst har jag att ta av, har inte klippt det på över ett år ooops Så det är ganska slitet och tovar ihop sig för minsta lilla. Men nu lutar det åt ett frisörbesök snart, ska bli skönt att klippa av det en bit så man slipper långa hårstrån överallt.

#4 - Anna

Hej!

Jag är en trogen läsare (har hittat till din sida via Joannas ivf-blogg) men har hittills inte kommenterat något. När jag läste om ditt håravfall tänkte jag bara tipsa om att håravfall inte endast behöver bero på graviditet och amning. Jag har sedan många år en sköldkörtelsjukdom och medicinerar med Levaxin. Vid de tillfällen då jag legat för lågt i min Levaxindos har jag fått stora bekymmer med håravfall, som är ett symptom på underproduktion av sköldkörtelhormon (liksom den trötthet som du tidigare beskrivit). Om håravfallet fortsätter och du inte börjar känna dig piggare med den högre Levaxindosen du väl nu tar skulle jag rekommendera dig att ta upp även detta med din läkare - om du vill ha ytterligare argument för att dosen är i lägsta laget. Men, jag hoppas och tror att du snart kommer att vara i balans med både graviditetshormoner och sköldkörtelhormoner! Tack för en fin blogg förresten!

Anna.

#5 - Sophie

Ja här sitter man med si sådär 5 strån kvar på huvudet :( Eller, ja inte långt ifrån i alla fall.

Hittar också hår precis överallt, och dammsuger som en tok så att det inte skall fastna på alla nappar.

#6 - ellenojag

haha då är vi två... bara att här e de långa och svarta ;)

#7 - Matilda

Jag tappar konstant hår man kan se exakt vart jag har varit om jag har vart i köket så syns de på golv stolar och bord. Ingen får röra mitt hår för minsta tag så går håret av. Har inte klippt mig på tre år rädd att de blir för kort för de går inte att åtgärda de växer inte ut igen så då får jag leva med den frisyren resten av mitt liv. Rädd för att bli skallig :/

#8 - mot håravfall

Håravfall är aldrig kul. Läskigt med mycket håravfall som i ditt fall...

#9 - Hårvax

Jag har släktingar som har upplevt håravfall just på grund av att de använt sig utav ytterst stora mängder hårgelé & hårvax. Kanske det är två faktorer som kan orsaka det?

#10 - Bantningsmedel

Jag har hört talas om bantningsmedel som i sig kan orsaka håravfall, och det låter logiskt i mina öron att kroppen kan reagera negativt på ett medel som låter en att gå ner i vikt utan att lyfta fingret...

#11 - behandla håravfall

Att tappa håret är inte roligt, men du kan pröva ett preparat som heter hårkontroll detta kan hjälpa.

#12 - Sara Elisabeth Norberg

Ja, jag lossade mer hår än katten ett tag, men det börjar lugna ner sig nu......Äntligen