Dom är löjligt enkla att göra också. Man använder bara ett paket med pepparkkaksmix och fyller småformar (såna som är till för knäck). Man kan enkelt spritsa ner smeten i formarna eller använda en tesked. Fyll dom bara till hälften och ha dom inne i ugnen i ca 10 minuter.
Saffransfrosting:
30 g rumsvarmt smör
100 g rumsvarm färskost
1 pkt saffran
3 dl florsocker
Rör ihop allt och låt stå en stund i kylen innan du spritsar eller brer på den.
Förutom dom söta minimuffinsarna så har jag även bakat jättegoda Saffransbullar med vitchoklad och mandelmassa. Receptet är inspirerad av Linneas recept.
50 g jäst
6 dl mjölk
1 g saffran (två kuvert)
175 g mjukt smör
1 ägg
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
ca 16 dl vetemjöl
1. Häll upp mjölk i en kastrull och blanda i allt saffran. Sjud ett par minuter tills allt saffran blandats med mjölken. Tag av från spisen och låt svalna.
2. Smula ner jästen i en degbunke och slå den kalla degvätskan över, blanda tills all jäst har lösts upp.
3. Skär det mjuka smöret i små kuber och tillsätt dem, några i taget. Blanda i ägg, socker och salt. Arbeta in mjölet, lite i taget.
4. Arbeta degen väl. Låt jäsa under bakhandduk i 45-60 min.
Fyllning:
300 g vit choklad
100 g mandelmassa
ca 200 g mjukt smör
1. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i två delar.
2. Kavla ut till en tunn platta och bred ut hälften av det mjuka smöret.
3. Hacka den vita chokladen i riktigt små bitar och riv mandelmassan. Blanda i en skål och fördela hälften jämnt över smöret.
4. Rulla ihop till en rulle och skär i cirka 1 1/2 centimeter breda bitar. Upprepa med den kvarvarande degen.
5. Lägg dem i bullformar och låt jäsa i cirka en timme. Pensla de jästa bullarna med uppvispat ägg och strö pärlsocker över. Grädda i cirka 20 minuter i 180 grader. Låt svalna på galler.