bambi

Ta en titt på vår packning
Vi har börjat packa... mestadels för att se om vi kommer få med oss allt som vi känner att vi bara måste ha med oss. Och det ser lite tajt ut, måste nog prioritera bort något.

En massa massa välling och barnmat blir det i allafall. Ett halvt paket blöjor var till barnen + en hel del blöjor i skötväskan.


Vi har tänkt att Leah ska få välling till både frukost och kvällsmål i Thailand eftersom det är så enkelt att ge henne (hon får det bara på kvällen nu). Det känns också skönt att hon i allafall får två mål om dagen då vi vet att hon får i sig fibrer och järn. Hon kommer kanske äta mosad frukt och ris dom andra målen.

 

Från In the pocket så ska vi ha med oss en barnstol och en haklapp. Ni sa att denna passar fler stolar än Sack n' seat, så då fick det bli den! Sen så är ju deras affärsidé suverän! Alla produkter från In the pocket ska gå att vika ihop och passa i fickan på skötväskan. Perfekt när man ska ut och resa!




Igår var vi till apoteket och bokstavligen storhandlade. Värktabletter, skavsårsplåster (jag får alltid skavsår), näsdroppar, sårtvätt, vätskeersättning, blodstoppande vadd, mm. mm. Vi slängde förstås alla kartonger som tar så mycket extra plats!

Sen vet vi inte om vi verkligen ska ha med den här flytande sitsen till Leah som vi har fått låna av min vän. Hon säger att hon inte skulle ha klarat sig utan den på sin resa. Men den tar ju så mycket plats!


Men det kan nog vara skönt att kunna ha Leah i den när man badar och inte behöva hålla i henne hela tiden då. Vad tror ni? Är den värd all den plats den tar?

Även flytvästarna till barnen tar en hel del plats. Det blir nog bara att ta med sig en. Leah kommer nog ändå vara i bärsele när vi åker båt eller så finns det nog nån som Zack kan låna.


Det är verkligen svårt det här med att packa för 2 månader! Det är man inte van vid, speciellt inte när man har två småbarn med sig också!
#1 - Linda

Hallå! Istället för den där simstolen som du ska låna av din vän så finns det andra simstolar, som går att blåsa upp. Kolla här: http://www.onetex.se/bad/babysim/39 Jag hade en sådan förut, för rätt längesen, och har bara gott att säga om dem, himla bra när man blåsa upp den själv också. Kommer ju ta betydligt mindre plats än vad den som redan är uppblåst gör.

#2 - Agnieszka-2barnsmorsan

Den på bilden är väl endå en sån som man blåser upp själv, eller? Dem tar ju endå en hel del plats trots att de är utan luft. Tror ni inte att det går att köpa någon son på plats sen och så lämna kvar när ni ska hemåt?



kram

#3 - ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

Linda Den som vi har lånat är inte uppblåst, men det är ju ganska så mycket plast så den tar mycket plats ändå. Vi ska ju bara ha två backpacker-ryggsäckar med oss.

#4 - Mimmi

Så det blev In the Pocket, du kommer inte bli missnöjd. Vi hade våra med oss till Thailand förra året, kanon!

Tyvärr tappade jag haklappen förra veckan, grymt irriterande. :-(

#5 - tesa

köp uppblåsbara ringar därnere i stället och lämna dem kvar, de kostar ju ingenting och man slipper släpa dem med sig. så har vi alltid gjort.

#6 - ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

Tesa Men kan verkligen en 8-månaders bebis sitta i en vanlig uppblåsbar ring? Den här ringen är ju extra stadig och gjord för små bebisar....

#7 - ≈Sanna≈

Har ni funderat på att vakuumförpacka kläder och sådant? Det blir ju genast mer plats till barnmat och sådant då. Något mer tips har jag nog inte :(

Kram!

#8 - Anonym

varför tar ni med välling och barnmat när det finns där? finns ju Nestle där oxå.

#9 - Therese, Henry och lillebror Charlie

Men tror ni inte att det finns någon liknande stol att köpa i Thailand som hon kan ha när hon badar, som inte är så dyr och som ni helt enkelt kan lämna kvar istället för att den tar massa plats i bagaget... ?? Åh vad jag är avis på er som får åka iväg, stället såg ju helt underbart ut på bilden du lade upp också! :)

#10 - ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

Anonym Just välling har jag hört är svårt att få tag på så därför har vi med det. Så mycket barnmat tycker jag inte att vi har med....

#11 - Anonym

Va härligt att åka iväg nu när det är så kallt här. Jag tror inte att man kan packa allt man behöver för två månader. Man kan ju aldrig förutse vad som händer. Thailands turistorter är väl för övrigt ganska försvenskade i vintertid så har ni glömt något går det säkert att få tag i ändå.

#12 - tesa

var nog lite otydig i mitt inlägg. det finns liknande uppblåsbara ringar som är till för små bebisar. precis som en sån som ni har hemma nu.

finns tom såna som har tak så inte barnet ska få sol direkt på huvudet. :)

#13 - Anonym

Annars funkar armpuffar rätt bra även på ganska små barn, man måste ju naturligtvis hålla i barnet ändå, men man måste inte hålla det flytande.

#14 - Mingar

"Sprang på" din blogg idag och kände att jag ville ge ett tips.. Ska ni ha med barnvagn? I underredet på den kan man "smyga" ner både välling och blöjor innan man fäller ihop den och stoppar den i flygpåsen. Jag förandrade grejorna med smala spännband. Så har vi gjort vi vid de två semestrar där dessa grejor behövdes..

Hoppas att ni får en trevlig resa!

#15 - Mingar

Whoops! Förankrade ska det ju stå..

#16 - Maria

Mina två har badat i vanlig simring (fast i liten storlek) sedan de var pyttisar och det går jättebra. Man måste passa dem så klart men det måste man ju vad de än badar i.

Släpa inte med en sådan ring från Sverige är verkligen mitt tips.

Ha en bra resa!

#17 - Helena Dacker

Om man vill ha händerna fria och bada med liten bebis kan jag rekommendera en vattenringsjal. Den är lätt att ta på, barnet sitter säkert mot din kropp och den tar extremt lite plats i väskan. Jag badade med min 6 månaders med den häromdagen och det fungerade mycket mycket bra...

#18 - Janette

Kort tips, vällingpulvret mår inte så bra av luftfuktigheten, förpacka ned i ngt som är lufttätt, tips av erfarenhet. Lycka till och njut av hela resan!

#19 - Tessan

strunta i simstolen. bebisar ska ju hålla sig i skuggan mest ändå.

#20 - Tessan

apropå det som Mingar skriver om blöjor; vi vadderade hela vagnsväskan med blöjor, vilket jag var glad för! så snart vår egna blöjor tog slut insåg jag att överallt utom i storstäderna så kostar blöjor typ 5 kronor blöjan. säljs i paket om 5 blöjor för över 100 baht.

#21 - Anonym

Åh såg att någon tipsat om att packa i vagnen, det har vi också alltid gjort. Hade ett blöjpaket, filt odyl där under. Stoppar ni den i en "vagnpåse" som man kan köpa på arlanda så kan man pula in ytterligare saker där :)

Skulle nog skippat den där badringen. tror det finns likadana på plats. Vi såg massor av sådana i grekland och jag har för mig att thailand hade mycket sådant också. Kan ni köpa en till Zack också- min son ölskade sin (han var två år då)

#22 - Sigrid

Ni kanske redan har tänkt på det, men förpacka vällingen i plastpåsar istället för pappersförpackningar så tar det mindre plats!



Sen måste jag bara fråga - varför köper ni allt av Nestlé, mtp deras väldigt låga moral?

#23 - Annica

Strunta inte i flytväst! Jag vet ioförsig inte hur säkerheten ser ut på båtarna nu förtiden men flytvästar hade jag tagit med mig :)

#24 - Ann-Sofie

När vi skulle till Thailand blev vi tipsade om atta ha Xylocain med oss till barnen. Jag hade med mig tre tuber, men använde aldrig dem, så det är nog olika var man är. MEN tänkte bara jag ville säga det...

Hoppas verkligen ni får en fantastisk resa!

#25 - ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

Sigrid Jag diskuterade detta med Nestles dåliga rykte med sociologi-doktoranden som skriver en doktorsavhandling om barnmat och vi tyckte båda att Nestle har fått oförtjänt mycket kritik för något som hände på 60-talet och dom var verkligen inte det enda företaget som agerade som dom gjorde. Ändå är det alltid dom som ta smällen.

#26 - Ejkej

Som andra redan har sagt så finns det säkert ringar att köpa med sits. Har sett sådana när jag har rest i Europa, och det lär väl vara ungefär samma utbud på badleksaker i Thailand. Så om det är nåt som ni borde köpa på plats så är det väl den.