bambi

Dagens fråga: Tror ni på spöken?

Jag slog nyss på tv:n och det var Det okända och det fick mig att tänka på den övernaturliga händelsen som jag en gång har varit med om.

Jag tror inte alls på spöken, för jag tror att det mesta kan man logiskt förklara. Men jag tycker att det här med andar är lite läskigt ändå och jag skulle t.ex. aldrig använda mig utav ett ouijabräda.

När jag var ca 17-18 år så var jag hemma hos min dåvarande pojkväns mamma. Hennes vän hade tagit dit sitt "knackbord". Ett knackbord är ett trebent bord som har en ande i sig. Ena benet är ett "ja"-ben, andra benet är ett "nej"-ben och det sista är ett "räkne"-ben.

Vi satte oss alla runt bordet och la två fingrar på det. Man frågar då först, "vilket är ditt ja-ben?" osv... så att man vet det. Den lutar sig då väldigt mycket på det benet. Mycket läskigt tyckte jag att det var.

Vi ställde en del frågor till bordet och den svarade genom att luta sig på det ena benet. Jag kan fortfarande inte förklara hur det fungerade. Eftersom bordet lutade sig så mycket så är det konstigt att den inte tippade över om det var vi som gjorde det. För det känns ju som den enda logiska förklaringen.

Annars så har jag inte varit med om något övernaturligt. Har ni varit det? Tror ni på spöken?

#1 - Elins viktblogg

Min mormor tror på spöken.. Jag gör inte det :)

#2 - På vår udde!

Hej Bambi!

Så kul att du kommenterat i min blogg! Det är så roligt att hitta nya bloggar och din är verkligen fin! Jag gillar Odd Molly (som många andra) och din sida är verkligen superbra på den fronten! Länkar till dig och återkommer förstås!

#3 - Maria

Hej! Min sambo har provat ett "trollbord" som du visar på bilden. Det svarade på frågor och till o med han tyckte det var kusligt, själv skulle jag aldrig våga sätta mig vid ett sånt bord, hu! / Maria

#4 - Ina

Jag vet inte riktigt vad jag ska svara på den frågan. Om man bestämmer sig för att man gör det blir det så livsomvälvande på något sätt och hela ens existens och och världsbild förändras. jag har också varit med om ganska många olika saker som jag inte kan förklara så egentligen borde väl mitt svar bli ja men samtidigt är det svårt att bara acceptera att det kan finnas en andevärld som finns omkring oss mer eller mindre... Spännande är det dock och jag brukar också kika på Det okända.

Kram Ina

#5 - Yenny

Jag har sett så väldigt mycket, men innan jag gjorde det kunde jag inte direkt "tro" på att det fanns. Det verkade spännande men något i mig sa att det inte fanns - tills jag fick se det själv.



Men jag är öppen för att det kan vara annat också, jag kanske har hallucinerat. ;-)

Mitt svar är dock - ja jag tror på spöken.

#6 - Yenny

(Men jag tror ändå att det mesta går att förklara.)

#7 - Noretstar

Ja, jag tror faktiskt! Fast vet inte om man ska kalla det "spöken", men nånting övernaturligt finns det.

#8 - nina

Näppe. Tror ej.

#9 - Martina

Jag vet inte om jag vill kalla dem spöken, men nog tror jag på att vissa människor som dött kanske inte riktigt funnit ro, och tagit sig till "andra sidan".

#10 - alexandra

ja jag har varit med om det och ja jag tror på andra sidan.

#11 - Camilla

Jag var skeptisk förr men sedan vi upptäckte att min dotter har förmågan att kontakta andra sidan och tyvär även de kontakta henne har jag ändrat uppfattning. Skitjobbig situation för min dotter. Fast nu när hon vet vad det är som stör henne och hon kan "stänga av" tycker vi att det är rätt intressant.

Kram Camilla

#12 - Linda

Väldigt många i min släkt och vänkrets är sk. synska. Jag för min del har bara sett "spöken" eller andar av djur. Det min väninna säger är att det är inget övernaturligt med andar och sådant, utan det är fullt naturligt. Lika naturligt som att vi alla ska dö en gång. De flesta bara väljer att inte se det, alla kan träna upp andlighet... eller vad man kan kalla det.