bambi

Tankar kring när jag ska börja ta ut föräldraledighet
Jag har blivit halvtidssjukskriven fram till förlossningen nu (pga foglossning), vilket känns skönt. En annan sak som känns riktigt bra är att jobbet har hittat en bra vikarie! Jag har haft så mycket skuldkänslor för att jag inte har kunnat jobbat 100% och att jag har "krånglat" så med jobbet. Det har drabbat mina kollegor, men också främst mina underbara elever. Men nu när dom äntligen har fått tag på en bra vikarie så känner jag inte lika mycket press och kan slappna av lite mer när det gäller jobbet!

Eftersom jag är sjukskriven halvtid så innebär det att jag bara behöver ta ut föräldraledighet på halvtid när jag bestämmer mig för att gå hemma innan förlossningen.

Jag skulle vilja jobba så länge som möjlighet innan förlossningen, men på sistonde så har jag inte mått bra alls. Har haft svårt att äta och har inte haft någon energi alls. Som tur är så är det snart sportlov och sen ett par veckor senare påsklov. Men troligtvis så kommer jag senast börja ta ut föräldraledighet för Bönan efter påsklovet (ca 2 veckor innan BF).

Det är lite skillnad mot när jag var gravid med Zack, som hade BF 22 augusti, för då var det ett långt sommarlov innan som jag kunde vila upp mig på (var ju ingen idé att komma tillbaka efter sommarlovet då, kändes det som). Sen så tittade han ändå inte ut förrän den 4 september!
#1 - Sandra

Min spontana tanke är att du ju inte ska behöva ta ut föräldrapenning innan förlossning om du mår dåligt, dvs är sjukskriven. Då ska du ju inte behöva ta ut dina värdefulla dagar pga detta. Men annars låter det väl jättebra med 2 veckor innan. Gud så fort tiden går, er dotter kommer ju snart! Kram

#2 - Linda

Inte ska du väl behöva ta ut av föräldradagarna, det finns väl havandeskapspennging som man kan ansöka om? Eller?