bambi

Va roligt att få ett barn av varje kön!
En sak som har förvånat mig en del denna graviditet är att folk verkar tycka att det är ett stort privilegium att få ett barn av varje kön.

Vi får ständigt frågan om vi vet vad vi ska få (det fick vi förra gången också) och när vi svarar att det är en tjej denna gång så frågar folk som inte känner oss "vad har ni sen tidigare?" (för det är tydligen så viktigt) och säger sen: "Men va roligt att få en av varje!" (medans dom som känner oss hoppar direkt till det sista).

Jag har även fått kommentaren att vi har tur som får en av varje för det är precis så som alla vill ha!

Jag vet aldrig vad jag ska säga när folk säger det här... för jag tänker direkt, skulle det inte ha varit lika "roligt" om bönan också hade varit en pojke? Eller om vi redan hade haft en dotter?

Jo, jag tycker vi har tur. Men inte att vi får ett barn av varje kön, det känns ganska oviktigt. Men vi har tur som har kunnat få två friska (förhoppningsvis) barn och att vi inte har haft några problem att få barn. Och när jag tänker på Zack så tänker jag att vi har haft fruktansvärd tur som har ett barn som är glad och mår bra och som hittar på egna lekar och förstår så mycket och som älskar att klättra och att bli kittlad. Nu hoppas jag bara att Bönan ska bli en lika glad och frisk unge, att hon har snippa eller snopp känns ganska orelevant jämfört med allt annat.
#1 - Ina

Jag vet precis vad du menar! Ofta heter det ju att en familj som har tre av samma kön "säkert på tredje gången gillt" försökt att få ett barn av det andra könet. Vi har två pojkar och då man någon gång nämnt att vi ev vill ha ett till blir ofta kommentaren att det kanske då blir en flicka... jag säger som du man får inte ett kön utan ett barn(!) och inget annat sen råkar det vara än det ena än det andra. kan nästan uppleva från vissa att det lite underförstått är ett litet misslyckande att få två barn av samma kön medan det finns andra som lyckats bättre. Inget uttalat dock. Jag kan känna att jag på ett sätt är nyfiken på hur en flicka skulle bli då vi nu har två pojkar men å andra sidan så är alla unika och hade vi fått en pojke till så hade han ju naturligtvis inte varit som Hannes och Love utan helt sin egen så det är inte logiskt att tänka så egentligen.

Märkligt är det i alla fall men jag tror det är så för många att det liksom ska vara en av varje för att det ska bli perfekt på något sätt annars är det en obalans som man måste fixa till.

Ett intresssant ämne helt klart!

Kram Ina

#2 - Madeleine

Känner igen det där!! Vi har tre tjejer och redan när vi väntade vårt andra barn fick vi höra att det skulle väl vara kul med en pojk nu! Jag är glad om man får ett friskt barn, sen vilket kön det är har ju ingen som helst betydelse! När vi väntade tredje blev det ännu mer såna kommentarer att NU skulle det väl ändå vara en pojk den gången...Vadå? Tre tjejer inom loppet av 3 1/2 år (1 1/2 år mellan de två första och sen två år mellan andra och tredje) är helt underbart! De har sån glädje av varandra även om de ibland nästan slår ihjäl varandra, som syskon gör... Nu när vi börjat prata lite smått om en liten till...sladdis då minstingen blir 7 år i år, ja då anser folk att vi nog vill ha en till för att vi absolut vill ha en pojk! Jag ska erkänna att det skulle vara väldans roligt med en liten kille i hönsgården men skulle vi ha turen att få en liten till så är vi evigt tacksamma enbart för att få uppleva ett sånt mirakel en gång till så vilket kön det blir spelar ingen roll! Jag har fem syskon (ja, samma mamma och pappa) och vi är fem tjejer och en kille! Han har inte haft det lätt med fem småsystrar :) Men det är väl så, det där med vilket kön barnet har och att alla verkar tycka att en av varje "sort" är höjden av lycka, är väl bara att rycka på axlarna åt antar jag. .. men det är verkligen inte kul att en del anser att man har otur som "bara" får flickor eller "bara" pojkar!! Barn är en gudagåva vilket kön de än har (iaf i detta land!). Väldigt intressant ämne tycker jag också! Kram

#3 - Helena

det där känner jag också igen.. inte själv men för min syster. Hon har 3 pojkar. De två yngsta är pojkar.

Hon får STÄNDIGT frågan: Ska ni inte ha en liten flicka också? Som om 3 sjövilda småkillar inte räcker?? :-) Skämt åsido så tycker jag det är en konstig syn - att man måste ha olika kön. Huvudsaken är ju att barnen mår bra!



kram

#4 - Helena

haha, menade att de två yngsta var tvillingar :-) Att det var pojkar hade jag ju redan skrivit - ingen bra kombination att kommentera när man är trött i huvudet :-)



kram igen

#5 - a-k

har du fortfarande inte upptäckt skillnaden mallan pojkar och flickor =)

#6 - Nena

Ja visst är det lustigt. När vi väntade trean (hade två pojkar redan) så var det ett evigt tjat om att det nog var en flicka... Själv var jag helt inställd på en pojke och hade inte en tanke på att vi skulle få en flicka (föds bara pojkar i min mans släkt). Så det tog nästan ett dygn innan jag fattat att det faktiskt var en liten tjej. Men värsta kommentaren stod en granne för. När min mamma berättat att vi fått en flicka säger han att det var ju roligt för mig då att vi fått en flicka (inte för min man alltså...) Tydligen delade de på sina barn så att tjejen var mammas och pojken pappas. Helt obegripligt!

#7 - Linn

kan bara hålla med. Vi har fått två underbara flickor och ofta får jag känslan av att folk tycker lite "synd" om oss då vi bara vill ha två barn och liksom inte fått en av varje...grymt irriterande!

Det var tom en som sa, då vi inte kommit på något flicknamn ännu när hon föddes, att det kanske är lättare att komma på namn till det kön man önskar...eh, nej. har ju inte med DET att göra! suck...

#8 - nina

klok du är. tänker som du.

#9 - Jenny i Dalby(mamma till tre)

Tycker också att det är märkligt att sådana kommentarer dyker upp så ofta, för jag tror ändå att de allra flesta tycker att huvudsaken är att man får ett friskt barn, inte vilket kön barnet har. Jag fick ofta kommentaren när jag väntade tredje barnet att "så bra att ni redan har en av varje för då spelar det inte någon roll vad det blir nu" och " Ska ni ha en till, ni har ju redan en av varje". Precis som att det skulle avgöra antalet barn man önskar sig... Sen tycker jag ändå inte att det är "fult" att önska sig en flicka/pojke och jag är glad över att ha fått barn av båda könen ( jag hävdar ju fortfarande att det finns könsbundna skillnader :-) ). Men det betyder ju inte att jag skulle varit mindre glad om det hade blivit annorlunda!

#10 - Linda

Håller med dig. Det viktigaste är inte att få barn av ett specifikt kön utan det viktigaste är ju att barnet mår bra. Vi har bara grabbar och jag vill inte byta ut någon av dem! ;-)



kram Linda

#11 - R

Jag känner verkligen igen det där och tycker det är såå irriterande med vissa människors kommentarer! Men min man kom oväntat till min hjälp när vi väntade vårt andra barn (har två flickor). Vissa män skrockade sådär "stöddigt": "Nå nu ska det väl ändå bli en kille!" (underförstått: som man kan spela fotboll och göra andra "grabbiga" saker med) men min man svarade lugnt varje gång: "Nej, jag hoppas det blir en flicka till!" Min mamma bara skrattade åt honom när han sa så för hon trodde på allvar att han skojade! VA?!! Kan man inte som pappa vilja ha två flickor? Får man inte som förälder önska sig två barn av samma sort, även om man SJÄLVKLART inte har någon som helst skillnad och välkomnar alla barn lika mycket? Varför MÅSTE man vilja ha barn av olika kön?? Det där har jag tänkt på ända sen jag själv var liten eftersom min mamma alltid sa att de hade haft sån TUR som fått en av varje sort... Suck!

#12 - Lina

För dem som verkligen tycker det är jättestor skillnad på killar och tjejer och menar att de måste ha olika kläder och olika leksaker är det kanske viktigare med en av varje, än för oss som tycker barn är barn och att de inte måste uppfostras som två helt skilda varelser. Vissa säger: Jag vill ha en tjej så jag får köpa gulliga rosa saker. Jag däremot har förmånen att få köpa det jag tycker är snyggt, eftersom jag anser att rosa passar sig på både snipp- och snoppbärare.