bambi

Vecka 7 - #243 Appeteaser dress


Denna veckas Odd Molly är en nykomling i vårkollektionen som heter #243 Appeteaser dress. Det är en underklänning i 100% bomullspoplin och finns i dom fina pastellfärgerna apricot, chalk och lite blue.


Ja, Appeteaser dress räknas som en underklänning men som med dom flesta av Odd Mollys underklänningar så tycker jag att man kan låta den synas en hel del. Man vill ju gärna visa upp dom fina detaljerna, så som fina broderier både fram och bak, trippla axelband, knytband fram och spets nertill.

Jag måste säga att klänningen är väldigt tunn och relativt genomskinlig. Det känns som om det inte är riktigt så bra kvalité på den som det brukar vara på Odd Mollys kläder, vilket syns på prislappen också, 749 kronor. Om det inte vore för alla söta detaljer så skulle man nästan kunna tro att detta var en H&M klänning, tyvärr.

Trots att den bristande kvalitén på underklänningen så tänker jag behålla min och den kommer nog användas i sommar som en vardagsklänning som man inte behöver vara så rädd om.

Jag köpte min i färgen apricot och jag tyckte att det var fint att matcha den med Butterfly cardigan i samma färg. Jag kommer nog inte ha Appeteaser dress bara som den är, utan helst med en kofta över och kanske ett par bloomers under.

Trots att jag är höggravid så fick jag på mig Appeteaser dress i min vanliga storlek, men jag kunde inte stänga dragkedjan som sitter i sidan. Så jag skulle nog säga att den är normal i storleken.


Har du en Appeteaser dress? Vad tycker du om den? Hur tycker du att kvalitén är? Tycker du att man kan använda den som en vanlig klänning eller bara som en underklänning? Hur tycker du att den är i storleken?
#1 - Sandra-TvillingMamma

Kikar in och säger hej :)

#2 - Cia

Åååh vilken underbar klänning! Älskar odd molly, men har inte råd att köpa. :( Så jag får väl gå och sukta efter ännu ett odd molly-objekt jag aldrig kommer äga.

#3 - Modekids

Gillar du barnkläder? Då ska du kolla in vår nystartade blogg om barnmode!

#4 - pernilla

Hejsan.



Jag har klänning i färgen ljusblå och toppen i calk. Har bara använt toppen ännu och då hade jag den under min lovely knit, riktigt fint tyckte jag. Men som du skrev så är den lite tunn och genomskinlig i tyget så jag vill nog gärna ha något under eller något på. Tänke oxå använda klänningen i sommar med eventuellt leggins.. men inte med bara ben och utan topp under.. det är inte jag. :-)



Ha en skön dag.

(har mailat dig)



/ Pernilla

#5 - Johanna

Har inte odd molly över lag blivit sämre i kvalitén? Mina gamla mollysar står sig fortfarande men i nyare kollektioner hänger trådar, sömmar går upp och det känns som om odd molly "massproducerar" i takt med att märket blir alltmer populärt, trots detta höjs priserna...

#6 - Sofie

Hade sett fram emot den mycket men när jag prövade den i butik kändes den mest märklig i storlek....2an var jättestor upp till och 1an var för liten..Märkligt, ingen modell för mig....Plus att kvaliteten verkligen kände sådär :-( Men den är fin på bild!

#7 - Ina

Jag tycker denna är söt men inget jag kommer köpa däremot är jag sugen på motsvarigheten i kjolen i chalk tror jag att ha under. Inte många som tagit in den dock så får se om jag kanske hittar den i någon fysisk butik... Den är fin men synd att de tullar på kvaliteten, verkar som det överlag blir mer och mer så med OM kläder och det är så trist tycker jag!

Kram Ina

#8 - Hanna,

jätte fin är den och speciellt med koftan till, den koftan står också med på min köplista :)

#9 - exklusivvardag

Jag har en i ljusblå och älskar den. Den sitter så bra och är så klädsam.



kramar

#10 - Sara C

Jag har den i chalk, jag gick upp en storlek till en 1 har annars 0 men tyckte att 0 blev för tajt över brösten. 1 sitter perfekt. Kommer att använda den som en klänning med en underklänning under.



Gillar klänningen jätte mycket.



Även jag tycker att O.M har väldigt dålig kvalité på sina kläder numera