bambi

En väldigt dyr läxa

Hos sjukgymnasten i fredags:


Hon: -Eftersom det inte var så länge sen du var gravid sist så förstår jag att du aldrig riktigt hann komma igång med träningen igen.
Jag: -Ehum... nej... just det...

Jag, träna? Ja, tydligen så vill min sjukgymnast att jag ska träna och hon verkar tro att alla tränar? Hon pratade om att jag skulle få börja träna överkroppen och så kunde jag få cykla där i deras gym, men cyklingen skulle få vänta eftersom jag var i så dåligt skick just nu.

Jag är ingen träningsmänniska. Som mest så har jag tagit ridlektioner i 4 år. Annars är det promenader som gäller. Max.

För några år sen så skaffade faktiskt jag och en kompis varsitt gymkort på ett gym här i Stockholm. Hon var ungefär lika motiverad som jag var, men vi tänkte att vi kunde sporra varandra. Jag hade hittat ett fint nytt gym, men egentligen var det väl deras relaxavdelning jag var kär i. Där fanns det massageduschar, ångbastu, doftljus och handdukar att låna.

Det började väl rätt så bra (som det alltid gör), vi var på spinning och gick och tränade lite själva. Men när jag avslutade mitt medlemskap ett år senare så berättade dom att jag hade varit där 17 gånger under det året. Medlemskapet hade kostat mig 500 kr/månaden, alltså 6000 kr minus 2000 kr i friskvårdsbidrag jag fick från jobbet, alltså totalt 4000 kr. Eller 235 kronor per gång att träna. Min kompis hade varit där 11 gånger, så det hade blivit ännu dyrare för henne. Det blev en dyr läxa för oss, men vi lärde oss att vi verkligen inte är några träningsmänniskor.

Så aldrig mer ett gymkort för mig. Och jag vet inte hur sjukgymnasten ska få mig att börja träna.
#1 - pou

Du kommer dö ung. Och fet. Ätandes på en diet.

#2 - Malin - brandteknologen

Jag är inte heller någon träningsmänniska. Men sen jag fick problem med ryggen började jag träna lite smått, då klättring och pilates som båda är bra för rygg/bål. Och sen jag märkte resultat och att jag blev bättre i ryggen, blev jag mer motiverad. Men det var tungt att komma igång.

#3 - Malin - brandteknologen

pou, det där var en himla onödig kommentar.

#4 - Freedomtravel

Jag och min man har träningskort och det är väl ca 700 kr som dras i månaden från kontot... men har ju inte tränat på flera månader.... vill inte tänka på snittpriset.... (Kanske borde börja träna snart....??)

#5 - Mollyista

Det är verkligen inte kul om man inte utnyttjar sitt kort, men det är ju det gymen överlever på s.a.s. Själv tränar jag rätt friskt iom att ja har det som extrayrke, men jag skulle inte må bra om jag inte tränade. Ibland har man ju semester från instruktörsjobbet och om jag inte tränar annat då blir jag hemsk som människa.



Men vi är alla olika, gillar min inte att träna så är det såklart svårt att komma igång, Jag hoppas att det går bra med den träningen du ordinerats, ofta märker man reultat väldigt snabbt och jag kan garantera dig att träningen hjälper mot din "åkommor", det är väl det bästa tipset jag kan ge. Lycka till! :-)

#6 - Mollyista

Stavar som en kråka, ser jag, men du förstår säkert vad jag menar, hoppas jag! :-)

#7 - Pingla

Kan verkligen rekommendera cykling mot foglossning. När jag var gravid gick jag hos en sjukgymnast som var specialiserad på foglossning så rekommenderade hon speciellt cykling. Det funkade klockrent på mig och foglossningen taggade ner efter någon veckas cykling (tyvärr gick det sämre med graviditeten längre fram).

#8 - ♥ ♥ ♥ bambi ♥ ♥ ♥

pou Jag tror att det är liiiite mer än om man gillar att gymma eller inte som spelar roll om man dör ung.

#9 - Erika

du behöver inte köpa några dyra gymkort för att motionera och må bra. att promenera och kanske göra lite övningar hemma ( t ex med gummiband för armar axlar osv, ta gärna tips från sjukgymnast här om du har några speciella problem) duger och dessutom så förbränner du mer kalorier och får bättre kondis av att gå i rask takt i 60 minuter än att gå på ett vanligt gympa pass. men kom ihåg att du måste gör det varje dag, gå alltså , om det ska ha någon effekt. kanske skaffa en sportig barnvagn för snabb walking / jogg till nya bebisen.

skippa gymkorten de gör dig nog bara mer passiv och dessutom beroende av tillgängligheten av ett gym för att träna...

#10 - Apan Slimmar & Trimmar med start 105 kg

Promenader är väl inte att tänka på nu när du har så hemskt foglossning. Du kanske skulle kunna vattengympa?