bambi

Tävling: Vinn ett barnbokpaket!
Lagom till Alla Hjärtans Dag så kan ni vinna ett barnbokpaket med den finaste kärlekssagan för barn!


Sagolikt Bokförlagt har jag berättat om förut i bloggen. Jag älskar bokförlaget eftersom dom har barnböcker med genusinriktning och som inte följer den vanliga heteronormen. Dessutom är det otroligt fina illustrationer i böckerna. Så jag är jätteglad att dom vill samarbeta med mig igen!

Jag älskar dig så mitt hjärta brister heter boken ni kan vinna. Det är en kärlekssaga som handlar om Selma som är kär i Hugo. Hugo har en minisköldpadda, Downs syndrom och ett fantasiland. Selma vill bara vara med Hugo heal tiden, men hennes mamma säger att han är sjuk och att hon borde umgås med andra barn.

Just nu har Sagolikt Bokförlag ett erbjudande där man kan köpa just detta bokpaket (bok + ljudbok) för endast 229 kronor. Så passa på och köp t.ex. som present!

För att vara med och tävla om ett bokpaket, med boken Jag älskar dig så mitt hjärta brister + ljudboken, så behöver ni bara svara på följande fråga:

Hur tänker du när du väljer ut barnböcker till ditt/dina barn?


Glöm inte att fylla i er emailadress. Tävlingen avslutas den 2 februari då jag drar en lycklig vinnare av detta fina bokpaket! Tusen tack till
Sagolikt Bokförlagt som sponsrar denna tävling med ett sånt fint bokpaket.
#1 - Apan Slimmar & Trimmar med start 105 kg

Det jag tänker på framför allt är att jag ska orka läsa den en miljard gånger. För att jag inte ska bli mentalt störd måste jag därför välja en bok med omsorg. En bok som jag orkar traggla dag ut och dag in.



Jag vill läsa böcker där det finns utrymme för att prata. En bok som varar. En bok där man ena dagen kan prata om varför Labolinas föräldrar tycker att hon är jobbig när hon skriker och andra dagen kan prata om att det gör ont när man snubblar och att det kanske var därför Labolina skrek...

#2 - Avi

Jag välgar barnböcker utifrån många aspekter, beroende på ålder/interresser.

Vi är en familj, som är svensk/dansk, bosatt i Kina, och levar i et internationelt miljö var engelsk är et av huvudspråken - ergo vill jag att böcker skall kunne ge et bild av hur än annorlunda personer/djur mv. är (beroende på var man bor) att dom samtidigt visar att känslor som kärlek, ömhet, kompiser, mv. är det samma uavsett var i världen man bor/kommar ifrån. - Tyckar det är viktigt att lära sina barn, att vi älla har rätt till att finnas till, och att det inte bara är Min värld - men VÅR värld och planet...



#3 - Nina

Det bockpaketet vill jag vinna.



Jag väljer barnböcker som har fina färgglada bilder med bra budskap som motverkar könsroller och normaliserar homosexualitet, invandrare och handikappade. Med andra ord är böcker från dessa förlag PERFEKTA.

#4 - ChristinaB

Vi försöker varva gamla sagor med mer nutida. Eftersom båda mina tjejer är adopterade med olika bakgrund försöker jag ibland hitta litteratur som kan relatera till det. Vill även att böcker ska förmedla budskap om att olikheter är tillåtet och att vi duger alla som vi är.



#5 - Nathalie-Ungmamma till Athida

Dottern är bara 1 år ännu, så de böcker vi väljer nu är färgglada och tåliga, För de mesta bilderböcker än så länge. Men just denna bok verkar väldigt intressant, speciellt när jag har en kusin med DS så har man fått höra lite sådana saker. Tyvärr.

#6 - Trulsa

Åh, kom ihåg mig funktionen fungerar igen :D

Jag vill också vara med och tävla, detta måste vara en av de bästa tävlingarna hittills...



För mig är det viktigt att barnböckerna har mycket och bra bilder, jag vill helst ha realistiska bilder. Det är också viktigt för mig att böckerna är grammatiskt korrekta, jag vet inte hur mycket det påverkar barnen men för mig är det viktigt. Jag gillar också genusfrågan och väljer hellre en bok som frångår könsstereotyperna än en bok med Emma prinsessan osv.

#7 - Jacks mamma *Ung, högskolestuderande mamma*

När vi väljer böcker till Jack så tönker jag på att försöka välja böcker med riktiga bilder då det är lättare för barn att koppla ihop verkligheten med boken. Samt att köpa böcker som kan återkopplas till saker vi gör i vår vardag och som han är intresserad av, just nu har det varit mycket att städa här hemma, traktorer och djur och då försöker vi också hitta/läsa böcker som innehåller just detta för att på så sätt stimulera hans intresse.

#8 - Love and be proud

Jag deltar gärna! Jag väljer klassiker - helst alla i

samma serie-samt helt nya sagor....

#9 - Pokergirl

Nu är Cornelia fortfarande så liten att vi bara kör med prasselsagor ännu, men några böcker är redan inhandlade.

Jag vill att böckerna ska ha ett budskap, ett lärande om hur man bör vara som medmänniska. Genom att läsa en bok om detta lär sig barnet bemötande, känslor och en tanke kan födas om hur det bör vara mot sin familj och sina vänner.

#10 - Förvirrade Morsan

Det här vill jag vinna!=)



När jag väljer böcker till Denver så tänker jag på en hel del. Jag vill bl.a. att det ska vara "korrekt" språk och inte massa påhittade ersättningsord, jag vill inte att han ska lära sig fel ord för saker. Sen ser jag gärna att boken har någon typ av budskap att förmedla, det är viktigt att lära barn att vissa människor är annorlunda men lika mycket värda, att det där monstret i rummet inte är vad det ser ut att vara osv. redan när de är riktigt små. Det tror jag både jag som förälder och han vinner mycket på i längden.

#11 - Rövarmamman♥

O vilken fint pris!

Jag vill att min dotters böcker ska ha variation, gärna lite sånger och så lite text o mycket bilder. Men givetvis så läser vi böcker som Ronja Rövardotter där e de ju bara text. Men jag vt att hon älskar de böcker där det är fina bilder och hon gärna får vara med o "läsa" som ex. boken "knacka på" där får hon "knacka på" varje dörr som vi ska öppna... Min prinsessa älskar böcker, hon är så söt när hon sitter o bläddrar i dem.

Nu håller vi tummen att vi har tur att får lyssna o läsa denna underbara bok!KRAM

#12 - Mirva ♥

Hej!



Vi har en 4 1/2-åring och en snart 6 åring här hemma och killarna älskar böcker, gärna med nåt speciellt tema som t.ex. just KÄRLEK! Jag/Vi vill så gärna lära barnen att man kan umgås med alla människor, oavsett t.ex. handikapp! Livet är ju den största gåvan för alla människor!



KRAM Mirva

#13 - mirka

Hej,



Fint pris, super trevligt. I Finland har vi väldigt dåligt med svenskspråkiga barnböcker och dom få som vi har är svindyra! Trots att vi är ett två språkigt land. skulle gärna beställa mera från sverige med oftast så faller det på ett dom levererar enbart inom sverige;( så jag köper alltid då jag för tag i svenska böcker åt min 2-årig son.

#14 - Linda

jag är som du väldigt intresserad av genus och uppfostran, och i och med att jag både jobbar med barn och har barn hemma så genomsyrar det hela min tillvaro.. att det nu finns barnböcker som tar fasta på detta verkar ju hur bra som helst!! ett stort kliv framåt! jag vill jättegärna vinna denna bok!



/Linda

#15 - Pernilla

För mig är det viktigt att boken handlar om något som ligger mina barn nära i tex upplevelser, känslor eller miljöer.

Första tandläkarbesöket föregicks av en del böcker som handlade om just detta....... när syskonet kom så blev det böcker som handlade om detta....... första flygresan så blev det böcker som handlade om detta osv osv.

Har upplevt att böcker kan hjälpa så otroligt mycket även i andra "känsligare" situationer - t.ex döden. Läste en del böcker som handlade om detta fast som riktade sig till små barn när vi hade bekanta som gick igenom ett dödsfall. Viktigt också tror jag att man pratar mycket om vad böckerna handlar om eller vad bilderna föreställer så att man inte bara stannar vid att "bara" läsa boken.

Bilderna ä rockså viktiga i början. Det ska vara inspirerande bilder som berör på ett eller annat sätt.

#16 - Maja

Jag vill vara med och tävla om det fina bokpaketet.



Min dotter är bara ett år en så länge så än så länge har vi bara köpt pekböcker. Men när vi valt pekböcker så har vi valt böcker med fina bilder och inte för mycket för då orkar hon inte sitta stilla.

#17 - malin

Att den har ett budskap som är bra!

#18 - Helena

Barnen har fått välja mycket på bibliotek och då ser man att de givetvis går mycket på färgglada och lockande bilder. Som förälder vill man ju gärna att böckerna även ska ha ett vettigt "budskap", lära ut något eller bara vara allmänt roliga.

Vi läser också mycket "klassiker" som Astrid Lindgren och Elsa Beskow. Böcker som av natuliga skäl känns lite omoderna om man snackar könsroller och genus, men har så mycket annat. Jag skulle gärna vilja vinna bokpaketet till min egen Selma, som precis har börjat läsa själv och funderar mycket över livet. Tror att hon skulle älska boken!

#19 - Olelsi / Nettan

Jag måste då säga att jag väljer gärna böcker med djur,grabben tycker om ormar och fiske. Tösen vill helst lyssna på princess böcker. Så länge de väljer rimliga böcker så går jag med på deras val. (Astrid Lindgren e ju min stora favorit)



Kram Olelsi / Nettan i Hälsingland.



[email protected]

#20 - Lina

Böckerna får gärna kännas inspirerande och väcka läslust hos både barn och vuxen. Härliga bilder kan vara roligt, då pratar vi om det vi läst och tittar på bilderna tillsammans. Vi har ärvt många barnböcker vilket kan vara kul, men när jag köper helt nya har jag först kollat tips om bra böcker fria från genusfloskler innan jag köper/beställer dem. I en viss ålder tycker många barn om böcker där de får dra i något eller titta vad som gömmer sig bakom en lucka. Det blir ett spännande moment samtidigt som de oftast vet vad som komma skall vilket tycks vara förväntansfullt.

#21 - Lena

Jag väljer gärna böcker med tydliga budskap så att jag kan tala med barnen efteråt om vad som hände i boken och varför det är så.

Jag måste själv tycka om boken såklart och den får gärna vara lite rolig. Pija Lindenbaum är en stor idol och jag tycker hon förmedlar på ett mycket humoristiskt sätt.

"Zlatan och morbror raring" tar upp homosexualitet.

I "Kenta och barbisarna" får man reflektera över om killar kan klä ut sig och leka med barbie?!

Senaste köpet är "Siv sover vilse" och handlar om hur det kan kännas att sova över hos sin bästa vän.