bambi

Vecka 3 - #738 Parker coat
En sak som jag tycker är lite tråkigt är att man inte kan se gamla kollektioner på Odd Mollys hemsida. Det är lite därför jag har "Veckans Odd Molly", för att samla och spara bilder på gamla plagg. Kika gärna genom kategorin "Veckans Odd Molly", man kan hitta många godbitar där!

Denna veckas "Veckans Odd Molly" är min älskade jacka, #738 Parker coat, som jag ofta får frågor om. Så därför tänkte jag att det var dags att ta upp den som "Veckans Odd Molly". I höstas kom den endast som #738a Nylon parker coat. Men året innan, då jag köpte min, så fanns den både i en bomulls variant och en nylon variant (som ni ser här nedanför)



I höstens kollektion så fanns den i färgerna chocolate, red, powder och almost black. Den som jag har är i chalk och alltså i 100% bomull.


Det jag älskar med min jacka är alla fina detaljer. Det är fina rosetter, knytband, klädda knappar, mm. Fodret inuti är också väldigt gosigt och fint. Huvan är ett plus också, alltid bra att ha huva på jackan om man överraskas av regn eller snö.

Eftersom jag köpte min i chalk så måste den tvättas rätt så ofta för att se fräsch ut. Men det är inga problem. Jag tror att jag har tvättat min ca 5 gånger under tiden jag har haft den och den ser alltid ut som ny när jag plockar ur den ur tvättmaskinen. Den går till och med att tvätta i 40 grader.

Jag tyckte att jackan var lite liten i storleken, så jag har gått upp en storlek på min. Jag kan då utan problem ha en tjockare kofta under den.

Jag tycker att jackan är lagom varm. Den var kanske något kall när det var som kallast (-15 grader), men då var det bara att ha en tjockare kofta under (vilket man ändå behövde ha på sig inomhus). Den är också lagom lång, då den går ner över rumpan precis.

Har du en Parker coat? Vad tycker du om den? Hur är den storleksmässigt? Tycker du att den är tillräckligt varm?
#1 - Linda

Jag har en nylon parker coat i chocolate och jag älskar den, jag tror den är normal i storlek för jag brukar ha 1. Den är väldigt varm och gosig och jag tycker inte jag behöver någon extratröja för att inte frysa. Å andra sidan kanske jag är lite varmblodig med:) Jag har inte hunnit tvätta den än så jag vet inte hurdan den blir efter det, men det ska nog inte vara några problem det heller



#2 - Sofie

Jag har också en parker coat i chocolate och den är klart mtt bästa köp denna hösten. Tog den i en storlek 2, brukar ha 1 i mollysar men ville ha plats för en tjock tröja under. Har haft den nu i vinter och inte frusit :-)

#3 - Peggy

Jag har en nylon parker coat och jag älskar den...Den är varm och skön och jag trivs jättebra i den. Köpte en 3:a trots att jag för det mesta har en 2:a i Odd Mollys kläder. Jag har inte frusit i min trots att det har varit riktigt kallt den här vintern!

Kram!

#4 - Anna

Jag har också en parker coat.. Precis som du så köpet jag min förra vintern. Jag har den i almost black i 100% bomull. Jag tycker den är supersnygg o trots att jag hade den både förra vintern o denna så ser den nästan ny ut fortfarande. Jag har min vanliga storlek 3 i den och det funkar bra. Det enda jag tycker är lite jobbigt är att den är lite för tunn på armarna... Jag fryser som en hund nu när det är nere på några minusgrader. Men, men. Vill man vara in får man lida pin! :-P

#5 - Nena

Jag har en i powder. Brukar ligga mellan strl 2 och 3 och på den här måste jag ha en trea. Har haft den varje dag sedan jag började använda den. Är förvånad över att den gick att ha även när det varit svinkallt. Trodde när jag köpte den att den skulle vara en höstjacka. Fryser inte alls i denna och behöver inte ha ngt extra under. Har verkligen varit värd pengarna!!!

#6 - Erika

Älskar!Jag har två parker coat. En exakt likadan som Bambi och en från kollektionen i höstas i nylon i almost black. Jag har tröttnat lite på odd mollys kläder (nej jag tycker inte de är fula , har bara insett att de nog inte passar mig riktigt i stilen, gillade dem bättre 2003 när de gjorde hoods med randiga muddar), men de här jackorna ÄLSKAR jag. Skulle kunna köpa en till faktiskt, gärna röd. Jag tycker de är stora i storleken, jag tog 1 och det sitter löst på mig men det gillar jag. Jag tycker att den i bomull från förra året är varmare i fodret men ingen av dem är väl direkt supervarm, men jag gillar inte för varma jackor så det passar mig....hursomhelst så älskar jag dem och är alltid livrädd för att någon ska aska på dem så det går hål när man går och trängs på typ Götgatan. Skulle vara kul att veta vad Bambi o andra tycker om den lite kortare jackan med volang. Den är också rätt fin tycker jag :)

#7 - Anonym

jag har både den som du har, och almost black från höstas. Men jag kan verkligen inte ha min på vintern, haha alldeles för kallt & då bor jag endå i skåne. Tycker nog den är rätt normal i storleken faktiskt :) hihi

#8 - jempa

Jag har en Nylon Parket Coat och är verkligen jättenöjd med den! Köpte den för någon månad sen och jag har haft den när det har varit riktigt ksallt utan att frysa. Eller möjligtvis på låren eftersom det är en ganska kort dragkedja på den så nedersta delen av jackan är ju lixom inte ihop där framme. Så där blåste det in lite kall-luft. Men förutom det så är jag jättenöjd med mitt köp. Gillar också dom söta detaljerna och det knallrosa fodret! Passar skitsnyggt till den resterade bruna jackan =)

#9 - Pernilla

Jag är jättesugen på en sån här jacka. Den är helt underbar!

Har funderat en del på storleken - verkar som om den var liten i storleken. Stämmer det? Jag ligger mellan stl 36 och 38. Vad ska jag då ta (har inte möjlighet att prova den).

Passar på att fråga er eftersom ni verkar vara kunniga inom detta ämne ;-)

#10 - Erika

Pernilla köp den o du ångrar dig aldrig ! Jag tycker den är stor i storleken för stl 1 sitter löst på mig och jag tycker nog att jag är stl 36 small när det gäller jackor (även om jag också haft 0 i vissa OM kläder och ibland köper XS i märken som är stora. ) Tror att de kritiska punkterna för den här jackan är byst o midja så om man vet att man drar mer där så kanske man måste gå upp i stl för det är där den sitter löst på mig men den är perfekt över axlarna. annars så tror jag nog att en 36/38 kan ta 1 här också. Jag rekommenderar verkligen jackan men se upp

för lurendrejare på tradera för det är väl bara där den finns just nu. Undrar om modellen kommer i höst igen. Kanske Bambi vet

något om det?

#11 - Pernilla

Erika tack för svaret. Byst och midja är väl inget jag är direkt orolig för - hos mig sitter "problemet" snarare på höfterna :-(



Hur sjutton vet man om det är lurendrejare?!

Från en okunnig OM-köpare

#12 - Anna

Köpte min Nylon Parker i gråblå färg på Blocket i höstas. Den är bara helt SUPER i alla väder!!!! Mysigt med en skön luva och jag gillar det ljusa fodret! Har stl 2 i jackan, annars har jag stl 1 i Odd Molly! Passar perfekt!

#13 - Anonym

Yes, har också en sån - i färgen chocolate! Gillar den jättemycket , MEN jag tycker den är på tok för kall.. Mer en vår/höstjacka eller till MILDA vinterdagar.... Jag använder fjällräven eller nått varmare nu när vi har fått så mycket snö och kyla.... /Malin

#14 - Sara C

Jag har den i röd och jag är super nöjd. Den är lika fin efter tvätt. Jag är super frusen av mig, men en lovely knit unde så har -17 inte varit några problem. Jag har storlek 0, samma som jag har i mina andra O.M kläder.