bambi

Blåbärspaj med knaprigt täcke
Igår så blev det ju en hel del bakande, bland annat en Blåbärspaj! Just paj känns så somrigt, det är väl för att det är då man har tillgång till en massa färska bär och rabarber, mm. Denna paj blev verkligen superduper god, både jag och sambon kunde inte låta bli att ta en till bit på en gång efter vår första  ;)



Mördeg
150 g kallt smör
4 dl vetemjöl
½ dl florsocker
1 ägg
½ msk kallt vatten

1. Nyp ihop tärnat, kallt smör med vetemjöl och florsocker.
2. Tillsätt ägget och vattnet och arbeta samman tills degen precis går ihop. Knåda inte.
3. Plasta degen och låt den vila i kylen i minst 30 minuter.
4. Klä pajformen med mördegen och nagga den med en gaffel. Förbaka skalet i mitten av ugnen i 175 grader i cirka 10 minuter.

Fyllning
250 g färska blåbär
2 dl blåbärssylt
1 msk balsamvinäger
2½ msk potatismjöl

Knaprig topping
75 g smör
2½ dl havregryn
1½ dl strösocker

1. Blanda ihop blåbär, sylt och balsamvinäger.
2. Rör ner potatismjölet och fyll skalet.
3. Smält smöret och blanda ner havregryn och strösocker, låt svälla i cirka 2 minuter.
4. Strössla toppingen över blåbärsfyllningen och grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i 175 grader i cirka 25 minuter.
#1 - Marie-Louise

Tack för ditt svar, då förstår jag. Oj det är ju inte det man tror liksom att det ska vara.

#2 - Emmy



Gud så gott!!



Hoppas att tösen din slipper feber förresten.

#3 - Cilla

Det ser ju jättegott ut!

#4 - Julia

Muuuuuums! Verkar vara en perfekt semester-paj!