bambi

Det kallas kärlek
Det var länge sen jag kom med något boktips och jag vill gärna tipsa om denna bok som jag tycker att alla borde läsa: Det kallas kärlek. Det kanske låter som en romantisk drama eller kanske chick-lit? Men det är det inte! Det är en bok som går i feminismens anda.

Det är en socialpsykologisk studie om kvinnors underordning och mäns överordning bland unga jämställda par. Carin Holmberg har gjort kvalitativa studier bland par som säger sig själva vara jämställda. Ofta par där båda har akademisk utbildning och inga barn (för oftast så påverkas jämställdheten enorm när barn kommer in i bilden).

Man får verkligen aha-upplevelser när man läser boken. T.ex. så brukar männen fortsätta med sina fritidsintressen i samma utsträckning när dom flyttar ihop med sin tjej medans tjejen oftast slutar eller drar ner på sina fritidsintressen till förmån för deras gemensamma hem!

Boken är egentligen en avhandling så den kan vara lite "tung" att läsa. Det som är mest intressant är andra halvan av boken och man kan lätt hoppa dit om man inte orkar läsa om tidigare forskning och ideologier.

På baksidan står det: I vardagens samspel kring hushållsarbete, småprat, gräl och fritidsverksamhet upprepar sig mönster som många kvinnor och män känner igen. Varför gråter hon? Hur kommer det sig att han behåller sitt lugn?

Om du lever i ett parförhållande, läs den! Den kostar bara 39 kronor hos Bokus! Passa på och läs den i sommar!
#1 - Becca

Den här boken är verkligen jätteintressant! Jag slukade den som att det var skönlitteratur! :) Verkligen tankeväckande!

#2 - Becca

Den här boken är verkligen jätteintressant! Jag slukade den som att det var skönlitteratur! :) Verkligen tankeväckande!

#3 - Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

Den står i min bokhylla. Ska snart läsas.