bambi

Fotograferingen

Nu har jag varit hos fotografen och hämtat våra förstoringar. Hutlöst dyrt och jag känner mig grundlurad. 2500 kronor för fyra förstoringar på 30 x 40 cm (och fotografering).

Men de är monterade på någon slags pappskiva som gör att den tål vad som helst, man kan till och med torka av den med fönsterputs utan att dom förstörs. I 200 år ska dom hålla också. Tror ni att man kan återkomma om 200 år om kvalitén har försämrats? Meningen är i allafall att man inte ska ha något glas i ramen för en snyggare look.

Det här är bilderna vi valde. (Perfektionist som jag är så är jag inte 100% nöjd med någon bild...)


Familjefotot. Leah ser tyvärr lite ledsen ut och sambon tycker att han ser konstig ut... Vi valde att ta den här bilden i lite brunaktiga toner.


Syskonbilden. Enda fotot som vi valde att ha kvar i färg. Zack ser nästan ditklippt ut... men annars är bilden fin.


Leah. Det fanns i stort sett inga bra bilder på Leah att välja mellan. Fotografen tyckte att jag skulle välja ett foto där hon tittade åt sidan och höll i mitt finger (man såg inte mig, bara mitt finger). Jag var jättenära att välja det fotot, men det kändes liksom inte som "Leah". Istället så hittade vi denna bild, där hon blundar... vilket tydligen inte alls är bra egentligen, men det känns mer som Leah. Hon har en prick mellan ögonbrynen (tror att det är ett litet rivsår) som jag inte såg förrän jag kom hem nu... men annars är bilden fin tycker jag.


Zack. Han gjorde detta helt på eget bevåg. Så denna bild kändes roligare än t.ex. när vi hade satt honom på en gunghäst. Detta var något han själv hittade på och känns därför mer "Zack". Tyvärr har han en konstig frisyr... annars är han jättesöt...


Som jag sa.... perfektionist...

Men så tänker jag att dessa bilder ska vi ju ha kvar i 10-20-30 år och då bryr man sig inte om någon prick eller en konstig frisyr. Det är bara kul att minnas tillbaka hur det var då. Därför känns det rätt med bilden på Leah som sover, det var ju det hon gjorde nu.... inte höll i mitt finger en massa. Jag hoppas att det blir fint när vi hänger upp dom sen... vi ska bara välja ut vart dom ska hänga också!!

#1 - Camilla

Jag var och fotade min lilla Piggelin idag, fotograferingen kostade 700 kr och sedan var ju beställningar på album och förstoringar en helt annat summa som är allt annat än gratis.. men men, som du säger man lever bara en gång och enligt tradition i vår familj så har alla barn tagit ett års kort. Har lagt ut några bilder idag på bloggen, det blir svårt att plocka ut några få....



KRAM

#2 - J U L I A ~ Min annorlunda värld ~

Hejsan!

Förlåt om jag stör en sådan morgon men skulle vilja be dig om en lite tjänst.

Undrar om du skulle kunna hjälpa mig att vinna en systemkamera på en hemsida.



http://www.husmanhagbergtavling.se/index.php?page=gallery&obj=5866



Där är länken till hemsidan och min bild kommer upp om du trycker där.

Du är verkligen guldvärd om du gör det för mig.

Massor av underbara kramar till dig (:

#3 - Annica

Härliga bilder! Det är ändå det spontana med barn som är härligt och när man kan se deras personlighet på fotot :)

Vi ska fota vår familj nu med min snart ettåring och min 3,5 åring. Det blir ett dyrt kalas vet jag men vi tog foton på min äldsta och familjefoto, när han var 11 månader (vilket gick på många tusenlappar men då ramade vi också in foton) och vi har inte ångrat oss en sekund.

#4 - Sandra

hur kan du tycka 2500 kr är hutlöst dyrt för en fotografering och förstoringar som du själv skriver att ni ska ha i 20-30 år, när du har massor av kläder från odd molly som kostar mer än så, för ett plagg liksom? Detta är ju ändå en minnesgrej... Obs, ta inte min kommentar negativt. Gillar din blogg!

#5 - Anna S

Han hade ju jätte tuff 60-tals frisyr..en blivande raggare ;)

#6 - ♥ ♥ ♥ BAMBI - nybliven 2-barnsmamma!! ♥ ♥ ♥

Sandra Jag vet... konstig prioritering... men när jag kollade runt lite på nätet nu så såg jag att t.ex. en canvastavla kostar ca 300 kr. Men då är det från kort som man själv har tagit. Nee... konstigt att man är så snål när det gäller vissa saker och så har man blivit fartblind när det gäller Odd Molly! (Men ofta tänker jag när jag köper Odd Molly att jag kan snart sälja plagget och få tillbaka det mesta av pengarna, så plaggen känns inte så dyra egentligen.)

#7 - Catarina

Hej,

har aldrig kommenterat innan men vill bara säga att jag håller tummarna och tänker på dig under operationen! Det kommer att gå bra!



Hälsningar Catarina

#8 - Karolin

Du behöver inte känna dig lurad, förstoringar av den typen är så dyra! (Ofta ännu dyrare, faktiskt) Särskilt om fotografen använt riktig film och inte tagit bilderna digitalt.:-)



(...och det kommer gå bra för dig imorgon, det är jag säker på!)

#9 - Linda

Ja, bilder tagna hos fotograf ÄR dyra! Men det är ju ett minne för livet. Sen vill man såklart känna sig nöjd också när man ska lägga så mycket pengar.



Bilden på Zack var riktigt härlig tycker jag! För övrigt kunde man kanske önskat lite roligare vinklar?! Men det är ju jag det... älskar att leka med vinklar! Tar mina egna bilder av barnen för då får jag dem som jag vill. ;-)



Lycka till i morgon! Kram!!

#10 - Elin Gabriella

Jättevackra bilder! Speciellt den sista :) Du ska vara nöjd tycker jag!



Kram

#11 - Josefine, Blåeld

Ni är ju jättefina allihop!

Håller tummarna för att operationen går bra för dig! Kramar!

#12 - Apan

Bilderna är jättefina! Lycka till imorgon. Tänker på dig. Kram!

#13 - Sophie

Jättefina bilder!! Så kul att ha!

Vi skall också boka tid för att fotografera familjen efter sommaren, ville gärna att minstingen kan sitta själv.



Tänker på dig/er idag, lycka till !!♥

#14 - Julia Cromvik

Fina bilder. Min favoritfotograf när det gäller barnfoton är danielphoto. Det är en amerikan som fotar. Studion är i Luleå, men vissa foton som bröllopsfoton kan tas även på andra ställen. Gå in på hemsidan: www.danielphoto.nu för att se hans fotogalleri.

Vi har tagit foton där flera gånger och är mycket nöjda. Han lägger ner mycket tid på fotograferingen.

#15 - theres mammabloggare

hej hoppas allt är bra med dig och familjen.jag kollade runt lite på dina gammla inlägg och såg att du har handlat från abercrombie och jag funderar själv på att klicka hem lite saker för ca 3000 kr. shoppen är ju billigare med hoodies än vad man får ge här hos mig(1500 kr) ca för en hoodies.Nu tänkte jag fråga dig vad du fick ge extra i frakt när du hämtade ut paketer,fick du vänta länge på leveransen? vart det säkert att betala med kort? mvh therese