bambi

Höstens favorit: Merino dress


Denna är onekligen snygg. Synd bara att den är gjord i 100% merinoull. Det blir nog inget köp av denna pga materialet. Efter allt jag har hört om merinoull så bojkottar jag det. Men denna #465 Merino dress kommer nog att sälja bra ändå, precis som en närliggande släkting (Coolwool dress) gjorde.

Den kommer att finnas i färgerna dark grey, powder och lite military och den kommer att kosta 3900 kr.
#1 - Carina (TotalBeauty)

Har själv inga kläder med merinoull, men har helt missat varför man inte ska köpa kläder med merinoull.



Vad är det för fel på merinoull?



#2 - ♥ ♥ ♥ BAMBI - nybliven 2-barnsmamma!! ♥ ♥ ♥

Carina Det var Kalla Fakta som gjorde ett repotage om hur merinofåren behandlades. T.ex. så skar man bort skinnet på rumporna för att slippa en viss ohyra som annars kunde bosätta sig där.



Läs mer här: http://www.tv4.se/Artikel_611904

#3 - Anonym

Odd Molly tillverkar inte sina kläder med den metoden. Det finns andra metoder och det är därför Odd Mollys merinoull kläder är så dyra. På alla plaggen finns det tydliga lappar som garanterar att de inte är tillverkade så om du har missat det.

#4 - ♥ ♥ ♥ BAMBI - nybliven 2-barnsmamma!! ♥ ♥ ♥

Anonym Jaha, det är ju bra att veta! Jag har helt missat det eftersom jag har bojkottat deras merinoullsplagg. Men nu kanske man vågar köpa något av dom... ska kika på lapparna! Tack för infon!

#5 - laura

Anonym is correct. I bought a Coolwool dress a while back and the label very clearly specified that the merino sheep used for the wool were not treated via mulesing. I suspect that will be the case this winter as well. The dress is lovely! But I'm afraid it won't work on an average size 4 :-(.