bambi

Senaste Odd Molly nyheten - Storlek 5
Jag fick en kommentar här på bloggen om att Odd Molly skulle ta bort storlek 0 och lägga till storlek 5 istället. Jag kontaktade min pålitliga Odd Molly källa som bekräftade att en storlek 5 kommer att införas på en del stilar (inte alla alltså) men storlek 0 kommer inte att tas bort!


Några av er har frågat om jeansjackan med pinuppan som finns i höstkollektionen. Den heter #585 Emb bikette denim jacket och kommer att kosta 2200 kr.
#1 - Marie-Louise

Jag har en fråga om Smalville Bloomers. Vart kan man köpa dom? Jag bor i Stockholm så det finns kanske i någon affär, om dom fortfarande säljs vill säga. Jag kikade på Odd Mollys hemsida men kunde inte hitta dom där. Så fina och smart att ha under kjolen.

#2 - Marie-Louise

Tack för hjälpen, jag ska kika där. Hittade några på Tradera som jag ska kika på också, men jag har ingen aning om hur deras storlekar är, jag får kika på deras sida lite tror jag.

#3 - Natali

Varför ska stl 0 tas bort tycker du? Det är väl bra att det finns ett stort spann. Det är ganska svårt att hitta kläder i "petit" stl för många små kvinnor om man inte vill handla på Gina tricot som har xxs. Ex HM slutar på stl 34 på sina "damplagg" och det finns bara xs på ungdomsavdelningen. Iaf har det varit så under en lång tid.

Det är inte alltid lätt att vara liten heller om man som sagt inte vill klä sig i undomskläder. Det finns även butiker som har små stl i damkläder som specialitet precis som att det finns butiker för större kvinnor.

#4 - Sara Mia

Hade de tagit bort strl 0 så hade jag gett upp Odd Molly som favorit-designer för gott. Jag hade blivit grymt besviken. Strl. 0 är att jämföra med 34 och jag ser ingen anledning att de skulle diskriminera oss som råkar vara små och kanske korta i rocken jämfört med dem som är mer storväxta. Det är inte så himla kul att ofta få fel proportioner på kjollängder, byxben m.m. Allt blir inte snyggt att fålla upp. Nej alla storlekar har sin rättighet. Alla som har strl 34 är inte anorektiker som en del i samhället tycks tro.

#5 - Natali

Ja nu läste jag om och jag måste missuppfattat. Du har ju inte skrivit så alls. Tyckte att det var en lite konstig åsikt....men sorry. Det var ju inte alls så du skrev. Vet inte hur jag fick det så bakvänt.

#6 - Jolanta

Jag blir lite irriterad på dessa "fantastiska" idèer om att ta bort en srorlek för att folk blir lägre och större i genomsnitt. Det är samma med skostorlekar, har man storlek 35 i skor ska man gå till udda och väldigt damiga butiker för att hitta otrendiga skor.

Hoppas verkligen att OM inte kör alla nollor i botten, för att det blir inget OM för mig heller då. Alla är inte långa och det är väl inget fel att det är så, människor är olika och varje storlek har sin charm.

#7 - Jolanta

Förlåt, jag menade "storlek" och "längre och större" ovan.

#8 - Sara

Hej!



Vet du vilka butiker som kommer ta in denna jacka?



Mvh Sara

#9 - CLE

Hej, den jeansjackan är absolut mycket tuffare än tidigare modeler - VILL HA!!!

Och storlek 5 kommer säkerligen att vara efterlängtad för många och det känns rätt självklart att de inte skulle ersätta 0 med fem, så korkade tror jag inte att OM är :)



/Carina