bambi

Veronika bestämmer sig för att dö

Igår kväll läste jag ut boken Veronika bestämmer sig för att dö av Paulo Coelho. Jag fick låna den av en av sambons kollegor och jag har hört från många att den ska vara bra. Tyvärr blev den en stor besvikelse för mig och jag funderade på att sluta läsa den efter ett tag. Men den är väldigt lättläst så man läser ganska så snabbt ut den.

Boken handlar om unga, snygga Veronika som har allt. Tyvärr så gör detta att Veronika tycker att livet är trist. Varje dag ser likadan ut. Så hon bestämmer sig för att ta en massa tabletter och hon somnar in. Men så vaknar hon upp på ett mentalsjukhus där hon får veta att hennes hjärta tog skada av tabletterna och hon bara har ca en vecka kvar att leva.

Veronika lär känna dom andra intagna på mentalsjukhuset och man får veta några av deras bakgrundshistorier men det är inget som engagerar eller är särskilt spännande. Tyvärr är slutet väldigt uppenbart och en stor besvikelse.

 

Veronika bestämmer sig för att dö har nu avskräckt mig från att vilja läsa andra böcker av Paulo Coelho. Som en vän sa till mig "livet är för kort för att läsa dåliga böcker för det finns så många bra!". Jag ger boken betyget ett av fem.

 

Nu ska jag börja läsa Middlesex av Jeffrey Eugenides istället!




Missa inte tävlingen där ni kan vinna fina väggdekorationer till barnrummet! Tävlar gör du här!

#1 - Hannah

Jag har också läst den och blev också lite besviken eftersom jag älskade Coelhos "Alkemisten". Det är en av mina favoritböcker. Jag tycker absolut att du ska prova den istället, för den är så himla mycket bättre. Ge inte upp hoppet om Coelho än! :)

#2 - Fanny

Middlesex är fantastisk!

#3 - c

Jag hatar Coelho men älskar Middlesex!

#4 - Charlotte

JAG ÄLSKAR DEN BOKEN. Veronika bestämmer sig för att dö är ju briljant! Visserligen förutsägbar, men hela poängen är inte att det ska vara spännande, utan snarare karaktärernas utveckling och historia. Samtidigt så är det en väldigt intressant bild av psykatrin.

#5 - Rita

Oh, jag älskar ALLT av Coelho! Han är min absoluta favoritförfattare! Men jag vet att han inte går hem hos alla. :)

#6 - Lindas stil

Den här boken läser våra elever som väljer kursen "litteratur och litteraturvetenskap", på mitt initiativ. Det finns så otroligt många ingångar till diskussion i den, både litterära och filosofiska, och i mitt tycke är den smått fantastisk på båda planen. Men smaken är som baken. :-)

#7 - Anna Kaagaard Kristensen

Se filmen "Veronica desides to die" (jag har säkert stavat något fel :P) jag tyckte att den var skitbra :)

#8 - Anna

Du kommer att älska Middlesex, särskilt som du har specialintressen av genus och liknande. En helt otrolig roman, njut! :)