bambi

Blogg2010
Jag hade förmånen att få en gratis biljett till Blogg2010, ett event som mestadels handlade om lagar kring bloggande. Mycket intressant och nyttigt!

Mycket kända ansikten var det också. Konferencier för det hela var Josefin Crafoord som var (som vanligt) ursnyggt klädd i en kort glittrig klänning och ett par knallröda skor (som hon själv har designat):


Vi fick se och klämma på delar av den sko- och väskkollektionen som Josefin själv har designat:


Andra kända bloggare som var där var bland andra Alexander Erwik (ansvarig utgivare på Finest.se). Li Åwall, Angela Monroe (gammal Robinson-deltagare), Petra Tungården (som var med i Glamourama och kallar sig annars för Shecity), mfl.



Vi pratade ju en hel del om sponsring och marknadsföring på bloggar och Petra berättade att hon t.ex. hade fått alla resor hon varit på betalda (!!). Och att hon får ca 10-15 mail om dagen från företag som frågar om olika slags samarbeten.

En annan känd bloggerska berättade öppet om hur hon oftast skrev att hon hade beställt grejer som hon egentligen hade fått... jag tror inte att hon riktigt fattade att det är olagligt (lite tokigt med tanke på att ett av semenarierna handlade just om detta). Men hon berättade att hon ofta fick komma till klädbutiker och själv välja ut plagg som hon gillade och ibland bad hon om ett extra set av plaggen som hon sen kunde lotta ut och då "fattade" ju läsarna att det var gratis kläder. Men marknadsföringslagen säger ju att man klart och tydligt ska skriva ut om det är reklam eller sponsring.

Gossips.se var också där och berättade om serien "Toppbloggarna" som ska visas i augusti med bland andra Jackie Ferm och Kissie.

Linn Herbertsson var också där och jag blev riktigt imponerad av henne. Hon verkade så otroligt vettig! Hon hade stenkoll på förmånsskatt, mm och verkade vara så otroligt professionell. Och hon var ändå bara där som gäst!

Sanna Bråding var också där. Men hon har tydligen slutat blogga och istället visade upp smycken som hon hade designat i samband med lanseringen av Tru: Blood drycken:

Dagens outfit: A-One Silk Camisole, Chrysalis wrap och Fornarina jeans. Armband från Rachel Leigh.

#1 - Hanna, mamma till Ellen

Fint klädd som vanligt!

#2 - Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

å SÅ SPÄNNANDE (oj jag skrek)

#3 - Carina

Min dotter och jag ville gå. Vi fick ett mail om att Blogg2010 skulle vara, men tyvärr när vi skulle beställa biljetter till eftermiddagen så fanns inga biljetter :(



Hade gärna velat höra vilka regler och lagar som gäller. Inte för min del utan för dotterns del.

#4 - starmama ♥

Vad snygg du var !!!!



Ja, jag vet fler bloggar där bloggare inte anger att de har fått sakerna...!

#5 - Tess

Låter intressant att höra om lagar för bloggande. Har koll på en del, men finns säkert mycket att lära :-)

#6 - Mona

Var där själv och lyssnade och tyckte seminariet var bra, och intressant speciellt ämnet etik. Men det förvånade mig att det var så lite folk som kom.



Och jag tänkte som du när dom hade debatten:-)