bambi

Dagens Zack



Huvtröja från Po.P.
Jeans från Yorrik

Skor från Gore-Tex


Eftersom jag då och då får frågan i bloggen "Varför klär du Zack som en tjej?" (senast under förra "Dagens Zack") så tänkte jag än en gång berätta hur jag tänker i valet av kläder till mina barn. Jag försöker använda ALLA färger på båda mina barn och försöker utgå från tanken "Skulle jag klä både min son och dotter i dessa kläder?" (så tänkte jag även innan jag hade en dotter).

Så, nej, jag klär inte Zack i tjejkläder utan i barnkläder. Ni hittar mer om detta ämne i kategorin: Genus
#1 - petra

hej.vilken härlig blogg du har.så snygg layout o bra ämnen som du skriver om:-)

jag tar o länkar till dig från min blogg så jag hittar hit igen:-)

#2 - LADY DAHMER

jag mailade dig.... ba såru vet

#3 - Minnia

Tänk att folk aldrig slutar förundras över att det finns andra sätt att klä sina barn än helt stereotypt. Ibland orkar jag inte tjaffsa utan låter folk tro att min dotter är en pojke och vice versa. Gör du?

#4 - Evelina

Tycker det är skitbra hur du resonerar :) Men måste fråga; är det inte lättare att klä en son neutralt än en dotter? Jag menar, det finns ju mycket finare "tjejkläder" i butikerna än vad det finns "killkläder"...då menar jag renodlade tjej/killkläder



#5 - Sofie

Det som gör mig mest arg är att det finns något som heter "tjejkläder" när barnen är i den ålder som Zack är. Jag vill hänvisa till en studie som det skrivs om i "Det finns en plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra" där de undersökt hur människor behandlar spädbarn olika beroende på om barnet är klädd i blått eller rosa. Makes me go mad!

Fredrik tycker jag börjar bli en "crazy feminist" (med glimten i ögat) men jag tänker kämpa för mina barns rätt till att bli behandlade inte utifrån deras kön utan för deras person.. Och jag som inte ens har barn än!

#6 - Tiina

Zack ser ut som en pojke med sitt "nya" hår..

#7 - Anna

Ja, den nya frisyren blev toppen till honom =)

Jag har oxå köpt den munkjackan till lillan som hon ska ha när hon tittar ut, fast den hängde bland "flickkläderna" :p fast det är ju ingen som säger att en kille kan ha den med =)

#8 - Catrin

Hej! Vilken mysig blogg:-) Barnkläder och hur folk reagerar på dem tycker jag är jätteintressant. Häromdan började jag fundera på vilket plagg eller färg som egentligen är avgörande när folk försöker lista ut vilket kön det är på ett barn. Jag och dottern (2år) var i ett köpcentrum och hon hade på sig bakvänd jeanskeps, blå jacka, svarta byxor och rosa crocs. Då hörde jag en tant viska:" Titta, vad gulligt, HAN har rosa skor"...