bambi

En väldoftande balkong


Idag har jag och Anna varit på Plantagen och jag har äntligen fått köpa en massa massa blommor till balkongen! För hittills så är det en ensam lilja som har fått bott på vår balkong, en dyr sån... 120 kronor, men den doftar ljuvligt!

Men jag håller på med värsta make-overn för vår balkong, ni ska få se före och efter bilder. Idag inhandlades klematis, dahlior, million bells, solros och väldoftande lavendel. Jag ser framför mig hur jag sitter på balkongen och äter frukost omgiven av alla färgglada blommor med härlig blomdoft.

P.S. Jag har fortfarande inte fått tag på ett citronträd...
#1 - Carina

Låter underbart :)

#2 - Veronika

Här får du ett råd av en helt främmande människa som jag är väl medveten om att du inte bett om. Men jag är intresserad av att odla från frön och råkar veta att just citron är en växt som är rätt lätt att odla från början. Det är bara att köpa en citron på mataffären och sätta fröna i en kruka. Visst tar det några år att få ett fint träd men jag tycker det helt klart är värt. Jag har gjort det här flera gånger och lyckats få minst en planta ur varje citron med 4-5 frön.



Dessutom finns det en sägen som säger att om man planterar en citronkärna från en citron man själv ätit och ger plantan till sin älskade så ska trädet hålla kärleken levande. Stämmer gör det väl antagligen inte men det låter ju mysigt.



Om inte annat så lycka till med trädletandet :)

#3 - Apan trimmar och slimmar

Vilket bra råd Veronica! Det ska jag testa.



Tack för idag finaste Bambi. Alltid lika kul att ses. Liljan är jättefin. Din kamera tar verkligen bra bilder.

#4 - Anna

härligt med blommor och lavendel luktar ju såå underbart :) själv köpte jag en fjärilslavendel i år :)