bambi

Mer blommor och hjärtan åt alla!


Leah i sin fina blommiga bodysuit som var en present från min kära kusin!


Ja, varför finns det inte fler blommiga kläder till pojkar? Jag tycker att blommor kan bäras av både flickor och pojkar och jag gillar blommor (som ni kanske har märkt på dom senaste inläggen) så när jag väl hittade en könsneutral färgglad body med blommor på så köpte jag den till Zack (med könsneutral så menar jag en body utan rosetter, puffärmar eller liknande). Men jag har bara hittat en endaste en och det är denna från Molo:



Jag tycker att pojkar också kan ha blommor på kläderna, det är inte för tjejigt enligt mig. Likaså hjärtan och söta djur. Men jag har fått kommentarer om att jag har klätt Zack "tjejigt" när han har haft en vit t-shirt med ett hjärta på, det kallar jag faktiskt inte "tjejigt"! Tycker ni att det är tjejigt med blommor och hjärtan?

Men så strävar jag efter att klä båda mina barn i alla möjliga färger och mönster, men jag undviker vissa tryck som jag tycker är extrema och för tjejiga och för killiga (exempelvis Hello Kitty och superhjältar). Men jag anser inte att blommor och hjärtan tillhör det som är för tjejigt..

Men som Jenny i Dalby skrev i en kommentar så hade barnens i hennes sons (?) klass fått skrivit vad dom tänkte på när dom hörde ordet "rött" så hade tjejerna skrivit hjärtan och kärlek medans killarna hade tänkt på blod. Så det är kanske dags för lite fler hjärtan åt pojkarna? (För det är väl trevligare om alla barn skulle tänka på hjärtan och kärlek än blod?)
#1 - Apan

Jag gillar också djur, hjärtan och blommor. Samtidigt gillar jag när Toddo är stolt och glad över sina kläder. Han har en keps med en haj på som han älskar. En favorittröja med en röd traktor som han älskar och båda dessa plagg kan läggas i kategorin "extremt grabbiga plagg". Men han älskar dem djupt och föredrar att använda detta framför andra plagg.



Nåväl, huvudsaken är att han känner sig nöjd. Bortsett från vissa klädesplagg har han två genusmedvetna föräldrar så jag antar att det inte normaliserar honom allt för mycket.



Tack för fin underbara blogg Bambi! Jag läser den med glädje.

#2 - Tess

Håller med! Mer blommor och hjärtan åt alla :-) Är väl mycket mer positivt än våld och blod.

#3 - Kakkakaffe-Eva

Jättefin tröja Zack har! Är den från en äldre kollektion eller? Har inte sett det där mönstret tidigare...(vet du vad det heter?)

#4 - Johanna

Lindex har ett par tunna långbyxor(på tjejavdelningen såklart) i grönt med blommor på som jag tänker köpa till Harry. De är perfekta nu på sommaren, för det är muddar nertill så att man kan dra upp dem till shorts :) Ett shoppingtips!

#5 - Lina

Det är ganska konstigt varför hjärtan ska anses tjejigt. Vill man inte att pojkar ska gilla kärlek liksom? Nej det är bättre dom krigar kanske några tycker. Suck.

#6 - Annica

Jag har en son på 3,5år som har lite långt hår och är ganska "flicksöt" i ansiktet har jag fått höra. Många tror att han är en tjej och hans älsklingsfärg är rött.Ibland är min son klödd som en mini snickare då han älskar att snickra och ibland har han tröja med blommor på. Jag förstår inte varför det ska vara så könsfixerat. Fram med mer blommor och hjärtan till våra barn! Polarn o pyret har bra könsneutrala kläder tycker jag, barnklöder i mitt tycke :)

#7 - milla

Hej! Har nyss börjat läsa din blogg och tycker den är jättebra! Tycker det är löjligt också det här med att pojkar inte kan ha vissa mönster eller färger. Jag hittade en fin pyjamas som fanns i rött och blått och jag ville ha den röda men såklart var det typ som spets på ärmarna på den men inte på den blåa. Jag har också precis beställt en body från molo med kattungemönster på, vi får se vad det får för reaktioner. Dina barn är jättesöta och vad lik Zack var dig på denna bilden! Mvh Milla

#8 - Maria

Så roligt att klicka in på din blogg och läsa! :-) Är också en ganska ny läsare och jag gillar din blogg mer och mer för varje dag! Tycker det är underbart att se att du klär dina barn fint och könsneutralt. Vet inte hur många bloggar man hamnat på där döttrarna är rosaklädda "prinsessor" med rosa rum...

#9 - ♥ ♥ ♥ BAMBI - nybliven 2-barnsmamma!! ♥ ♥ ♥

Kakkakaffe Eva Ja, jag köpte den i slutet av förra året. Winterblossom heter mönstret.

#10 - pythia

Jag läser ofta din blogg med behållning men kommenterar inte så mycket.



Det är jättefint med blommor på pojkar också!!

Men jag säger bara passa på att klä barnen så fint du vill medans du bestämmer.



Nu när sonen är 7 och dottern 5 så är de mycket bestämda kring vad de ska ha på sig och tyvärr är det mycket Hello Kitty på flickan och Starwars på killen. Jag tycker att kläderna är fula, men jag har inget att säga till om längre faktiskt, har har försökt med fina Me&I och Lingon och blåbär, men de ligger oanvända i garderoben så det har bara varit att ge upp. Ingen kan vägra så stenhårt att sätta på sig något som mamma vill som en bestämd 7-åring.



Synd, men det blir ju billigare att handla det de vill ha på H&M istället för märkesprylarna jag köpte förut.

#11 - Anna

Sambon min som är 32år han suckar när jag kommer hem med en massa heminredning som har med hjärta att göra :p så det är inte bara barn =) Han tycker det är tjejigt =)

#13 - Natosh

Ja Molo har görfina kläder men är man "fattig" är man utlämnad åt HMs eviga volanger och pasteller alt självmordsdystra pojkkläder

#14 - Carolin

Håller fullständigt med! Alla kedjor med sina väl uppdelade avdelningar med kläder för killar respektive tjejer retar mig till vansinne! Varför ska barn inte få ha barnkläder? Varför måste min dotters kläder säga att hon är en tjej? Varför är kön så viktigt?



Mkt fin blogg b t w!



Carolin

#15 - Petra

Noel har blommor och sånt på sina kläder. Molo har ju flera kläder i blomprint som inte har puffärmar och sånt. Ex deras print Aquaflower (tror jag det heter). Älskar även deras pärlplatteprint och den bodysuiten är helt klart en av Noels mest älskade pyjamaser.