bambi

Elise eller Meja?
Ja, som jag tidigare har berättat så vill jag ju att Bönan ska heta Elise. Jag har tyckt om det namnet ända sen jag var gravid med Zack. Sambon är inte lika förtjust, han tycker att det låter för "pretto" och snobbigt. Men han säger att det är väl okej.

Men så för ett par dagar sen så kom jag på ett annat alternativ, Meja. Och sambon gillar tydligen det alternativet mer än Elise.... medans jag tycker att det är okej.

Ja... så nu får vi se om det blir en Elise eller en Meja som tittar ut om några veckor. Jag har blivit väldigt inställd på Elise så nu känns det lite konstigt med Meja, men samtidigt så vill jag att sambon ska vara nöjd med vårt namnval också. Det är så svårt det här med namn!
#1 - Fru Evelina

Elise tycker jag är jättefint! Eller båda är jättefina men Elise är väl ovanligare?

#2 - Fröken Löken

Elise är MYCKET rimväningt.

Något att fundera på, tycker jag :)

#3 - Tess

Elise tycker jag är fint så länge som det sista e:et inte uttalas. Att namnet alltså sägs "Elis" med längden på i:et, om du förstår vad jag menar :-)

#4 - Malin

Jag tycker båda namnen är fina men gillar Meja mest. Ni kan inte kompromissa och ge henne båda? Så gjorde vi och skulle dottern inte vara nöjd så är det ju lätt för henne att byta (jag menar inte dubbelnamn utan i andranamn).

#5 - Elin - Mamma till Edvin och bebisen i magen ♥

Elise tycker jag var jätte fint!

O jag håller med dig om att detta med namn inte är lätt...o hellst inte när det är ett lillasyskon man väntar eftersom man vill att namnen ska "passa ihop"...jag har pojknamn klart för mig, men tjejnamn har jag inte något...men än har jag 13 veckor på mig ;)

#6 - Pernilla

Det är alltid en vånda det där men namn men när de små väl är hos oss så brukar det bara lösa sig helt naturligt.

Märkligt vilka grubblerier man har om allt möjligt innan barnen kommer. Sen känns det så overkligt.

Lycka till med namnet.

#7 - Ani

Vi var helt övertygade om att det var en Elise i magen när jag väntade dottern...sen kom hon ut och visade sig vara en Isabelle =D Båda namnen var till tänkta sen tidigare men i olika följd :)

#8 - Nea

Våran Lilla Julia heter Meja i andranamn. Ville ha det som tilltalsnamn men inte sambon =). Men fint är det.

#9 - eli

Elise känns mer tidlöst och klassiskt!

#10 - Soffy

Zack och Meja är fina namn tillsammans :)

#11 - nina

Rösta helt klart på Elise (inte för att du frågat om min röst men)

#12 - Soffy

....men å andra sidan är Zack och Elise fina också :) Ni ser nog vad hon ska heta när hon kommer ut !

#13 - ♥ anna ♥

Jag tycker om Meja mest. Det passar bra ihop med Zack också!

#14 - Sofia

Jag tycker Meja är finast...

#15 - Meija

Jag heter Meija och det är nog rätt ovanligt men fint tycker jag....hihihi

#16 - Mira

Och jag tycker Meja. ;)



Allt för att hjälpa till och göra en gravid ännu mer förvirrad. Själv har jag varit säker på flicka mina två senaste graviditeter. Alexander snart 6 och bebben i magen har snopp han med. ;)

Så ingen av dem får heta Leiah Sol Amidala.



Kramkram

#17 - Natali

Njaaa....jag gillar inte Meja så mycket. Jag röstar för Elise.

#18 - Fia

Min dotter heter Elise i andra namn...min gammelfarmor hette det så det var lite roligt att välja det. Meja är också fint men Elise känns mer "eget". Ge henne båda vettja och så får ni bestämma tilltalsnamnet när hon kommit ut och ni båda "känner" vilket som känns rätt!



Alla namn går att rimma dumt på, lita på det om några andra vill vara dumma. Men jag tycker nog att det har lugnat sig på den fronten.. hos barn alltså. Det är en period när det gillar att rimma men det är mest när de är i just den språkliga fasen. Sedan vet de att alla "hugger" på dem om de börjar rimma elakt på andras namn....

#19 - Nina

Jag röstar ju såklart på Elise ; )



Min systers hund heter Meja så det går bort helt för min del...