bambi

Kontroversiella materialval i höstens och vinterns kollektioner
Jag har fått frågan här på bloggen och det har diskuterats på andra bloggar, att det är päls i Odd Mollys höstkollektion.

Jag har kollat igenom både höst- och vinterkollektionen flera gånger nu och jag kan säga att det är ovanligt mycket skinn- och päls-plagg. Här är några smakprover:


I höstkollektionen finns det pälsvästar, skinnkappor (som det står 100% highland sheep på), skinnhandskar, flera skinnväskor och flera vinterjackor med päls i huvan/kragen (som det står 100% goat fur på).

Det finns en poncho med pälskrage och pälsbollar och stora ulliga pälsvantar i vinterkollektionen! Det står bara 100% fur, så jag vet inte vilken slags päls det är.

Bland det som är stickat så är det mycket baby alpaca, cashmere och merinoull. Jag vet att alpaca är pälsen från ett slags lamadjur, men jag vet inte hur dom behandlas eller så. Någon som vet? Däremot så har det ju varit mycket dokumentärer och artiklar om hur dåligt fåren som producerar merinoull behandlas. Så jag är lite förvånad att Odd Molly har valt så mycket plagg tillverkade av det.

Men alla dessa skinnhandskar, pälsvantar, pälskragar och cashmereplagg (jag tyckte också att det var ovanligt mycket silke?) får mig att undra om Odd Molly försöker att bli ÄNNU mer exklusivare och dyrare? Tycker dom att Odd Molly har tappat status i och med att det har blivit ett ganska vanligt märke och att kopiorna blir vanligare och vanligare?

Vad tror ni att denna vändning mot lite "exklusivare" material (och även väldigt kontroversiellt material) kan bero på? Det har till och med talats om bojkott av Odd Molly till hösten pga dessa materialval! Hur tänker ni kring att Odd Molly har börjat välja päls till sina plagg?
#1 - Martina [foto musik & lite ditt o datt]

Jag vet bara att jag själv inte vill ha något plagg med päls på, så jag hoppas verkligen att det är en engångsgrej de kör med...

#2 - Dr Molly

jag tycker att päls från vissa djur tex get och får (som har haft ett gott liv) är ok. Jag har tex en fårfäll hemma från ett får som har levt på en kravkontrollerad gård och gått ute. Där tog man ju även vara på köttet. MEN jag skulle aldrig köpa päls eller skinn från djurarter som inte är domectiserade som tex mink, mård, räv, varg osv. Det är stor skillnad tycker jag.



Kram



#3 - Susanna

Jag tycker det är helt fel med päls. Tror att Odd Molly vill bli mer exklusiva, dyrare plagg allt för att tjäna så mycket pengar som möjligt. De vill kanske ha en annan målgrupp, trist! Blir plaggen dyrare tappar de iallafall mig som kund, "smärtgränsen" är nådd.

#4 - Eri

det är helt äckligt med päls. tror att de på Odd Molly är sådana som tycker det är helt ok vilket är lite skumt. många kändisar inom mode och kläder tar ju helt avstånd från päls (typ victoria beckham för att nämna en) Odd Molly måste ha en skruv lös som satsar på det här. målgruppen är nyrika ryssar nu eller?

#5 - Gluttade bara förbi

..och läste detta hemska! Ja där förlorade en kund iallafall. Idag är det ingen (nja iallafall färre) som köper äkta päls! Finns ingen status idag i det. Varför köpa något så dyrt för att se billig ut :-/ Usch! Nä där gräver de nog sin egen grav.. odd molly..

#6 - Sunny

Känner mig tvingad att kommentera de efterföljande kommentarerna på inlägget. Följande kommentar är helt felaktig: " ! Finns ingen status idag i det. Varför köpa något så dyrt för att se billig ut :-/ Usch! Nä där gräver de nog sin egen grav.. odd molly.. Vill bara upplysa er om (oavsett åsikter i ämnet) att pälsproduktionen ökade med 30% under förra året.... Så man kan ju se vart trenden lutar. Personligen tycker jag att man anar helt andra vibbar, snarare att päls återigen fått ok. tecken. Tycker man sett äkta päls på var och varannan människa i stortsäderna denna vinter. Om någon såg Halv åtta hos mig igår så hade tex. TVÅ av de fyra deltagarna päls.

Sedan kan man givetvis tycka vad man vill om hur djuren behandlas. Det är åtminstone återvinningsbart och miljövänligt på så vis att det förmultnar. Vilket tex inte en jacka va nylon gör. Så jag tror jag förstår hur ODD MOLLY tänker. De väljer det naturliga materialet.

#7 - linn bengtsson

huh

#8 - Anonym

Använder inte ni skinnskor, skinnhandskar?! Ska ni bojkotta det också? Skinn och päls är samma sak, skinn är hårlös päls... Är det inte bättre att man tar vara på 'avfallet' från matindustrin? Jag håller helt med om att det är fruktansvärt med ädelpäls som mink etc men så länge som det är päls från matindustri så tycker iallfall jag att det är bättre att vi tar vara på det istället för att bara slänga det! Av fåren får vi ull som blir tröjor, vi kan även få mjölk av fåret som blir ost. När fåret blir gammal/sjuk och dör så är det väl bra att vi tar vara på dess tillgångar, pälsen? Jag håller med föregående talare, äkta päls är mycket bättre för miljön än syntet som är tillverkad av icke förnyelsebar råmaterial- olja!

#9 - Anna

Nej, päls är inte miljövänligt-läs på!!!! Djurplågeriet är grovt, minkar osv som lever på minimal yta och slaktas genom att man för upp en slags elstång i analen eller att de slås ihjäl genom att bli dunkade i något hårt.

#10 - jaquie

http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/djurens_ratt/pressrelease/view/klaedfoeretaget-odd-molly-nya-paa-djurens-raetts-paelsfria-lista-819151

#11 - Jaqueline

Odd Molly säljer inte päls!

http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/djurens_ratt/pressrelease/view/klaedfoeretaget-odd-molly-nya-paa-djurens-raetts-paelsfria-lista-819151

Svar: Inte nu längre nej...
bambi