bambi

Bra mat för en liten bebis
Såg nyss på en dokumentär om en extremt överviktig kille som skulle göra en gastric bypass. Hans familj hade inte så bra matvanor. Dom gav en FEM MÅNADERS BEBIS cheeseburgare och strips! Ja, lilla bebisen höll i strips!! Och mamman höll fram cheeseburgare till bebisen som mumsade lite på den. Det gäller ju att börja tidigt...

Men om man såg en 5-månaders bebis äta maten på t.ex. McDonalds här i Sverige så skulle alla komma fram och skälla ut föräldrarna... eller åtminstonde stirra på dom (det är ju ändå Sverige vi pratar om...).
#1 - Anna Kaagaard Kristensen

Jag tycker att alla ska kunna unna sig något ibland (dock inte ett happy meal till en 5 månaders, det är enbart sjukt) men att ge sina barn så pass dålig mat eller låta dem äta sig feta, det tycker jag är barnmisshandel, för att inte tala om de psykologiska effekterna av att vara "fetknoppen" av alla barn.

#2 - Elins

Jag har också sett den där dokumentären och reagerade även jag på 5-månaders bebisen som åt hamburgare. Jag fattar inte varför, i den åldern är det ju så lätt med mat - det är ju bara att amma eller ge flaska! Och vill man absolut börja ge mat så finns det väl barnmatsburkar i USA också. Tänk vad mycket salt det måste vara i den där maten, för att inte tala om fett och konstiga tillsatser.